GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  CUPA COCA-COLA

Supremaţia clujenilor » Primele meciuri din etapa regională au oferit și primele echipe calificate în finală

Articol de GSP - Publicat luni, 27 aprilie 2015 00:00

Emeric Ienei a decernat medaliile cîştigătorilor care vor merge la Bucureşti: LPS Cluj, la fete, şi Liceul Tehnologic Nr.1 Cluj, la băieţi.

Afară-i soare, înăuntru - ploaie de goluri! Etapa regională a Cupei Coca-Cola a debutat în forţă, în acest week-end, la Oradea. Colegi, părinţi şi profesori din judeţele participante s-au mobilizat în tribunele Sălii Polivalente "Antonio Alexe".

După 4110 goluri în 490 de meciuri, din faza locală, urma întrebarea de baraj: cine va ajunge în finala de la Bucureşti? La capătul meciurilor din grupe, al prelungirilor şi al  penalty-urilor, Clujul a devenit judeţul cu două finaliste, şi la fete (echipa Liceului cu Program Sportiv), şi la băieţi (Liceul Tehnologic Nr.1).

Ienei, emoţii de licean

La festivitatea de premiere, puştoaicele şi puştii fotbalişti au uitat de tensiunea jocului şi s-au emoţionat, copilăreşte, cînd Emeric Jenei le-a atîrnat medaliile de gît. A fost momentul culminant a două zile pline de fotbal!

âLa rîndul lui, legendarul antrenor s-a arătat impresionat de ceea ce-a văzut pe teren, de talentul şi de pasiunea liceenilor. Şi-a amintit de Sevilla '86, cînd a rămas, dintr-o eroare de organizare, fără medalie de campion al Europei. Acum a avut grijă ca istoria să nu se repete în cazul juniorilor din Cupa Coca-Cola.

Un nou Mirel pentru fotbalul nostru

Dincolo de rezultate, regionala de la Oradea a avut eroinele şi eroii ei. Un puşti din Satu Mare a ridicat sala în picioare de cîteva ori. Se numeşte Mirel Boitor, elev în clasa a XI-a la Colegiul Tehnic UNIO "Traian Vuia". Echipa lui n-a trecut de grupe, dar Mirel a strălucit, pur şi simplu, pe teren.

"Este foarte talentat, mă bucur că n-a trecut neobservat. Îl antrenez din clasa a IX-a, i-am remarcat încă de atunci abilităţile şi caracterul deosebit. Nu-i de mirare că a ajuns liderul echipei. E un copil bun, foarte modest, dacă e ajutat, ar putea ajunge departe", spune profesorul Ioan Sabou.

Puştiul-revelaţie s-a aflat, la un moment dat, la un pas de fotbalul mare. "Printr-a opta, cînd juca la Someşul, scouterii de la Fiorentina s-au interesat de el. I-au făcut şi o ofertă, dat tatăl lui n-a fost de acord să-l lase la fotbal. L-a luat cu el, la muncă, în Italia. Apoi Mirel s-a întors în ţară, să termine şcoala", ne-a povestit antrenorul din Satu Mare. O pierdere pentru Fiorentina, un cîştig pentru spectatorii din Cupa Coca-Cola!

Adrenalină şi fair-play

Finala de la băieţi, cea care l-a uimit pe Ienei, a fost de departe cel mai palpitant meci al regionalei din Bihor. La finalul timpului regulamentar, scorul era 5-5,  după prelungiri a rămas la fel, abia după penalty-uri, clujenii de la Liceul Tehnologic Nr.1 au reuşit să se impună, cu 8-7, în faţa bravilor oponenţi de la Colegiul Naţional Bănăţean din Timişoara.

În finala fetelor, echipa LPS din Cluj a pornit ca favorită clară. "Înaintea meciului, le-am spus jucătoarelor mele cum stă treaba, că adversarele sînt foarte valoroase şi că jucăm pentru onoare", ne-a mărturisit antrenorul Silviu Puiu, de la Liceul Tehnologic Sântana.

Elevele lui au pierdut finala cu 1-12, "ne aşteptam la un scor mai dur", dar faptul că au trecut de locale şi apoi de grupele de la regionale reprezintă o mare reuşită.

 "Am participat la toate ediţiile, dar e pentru prima dată cînd ajungem la regionale", spune profesorul din Sântana. "Sînt foarte mulţumit de rezultat. Noi sîntem obişnuiţi cu turneele şcolare. În Cupa Coca-Cola, venim să cîştigăm experienţă, să ne facem o idee despre competiţiile profesioniste. Ne-am antrenat suplimentar în timpul liber, de două-trei ori pe săptămînă, să facem faţă. Ştiam că vom întîlni concurente care se pregătesc în regim intensiv, de liceu sportiv".

Să vină Madridul!

Nici nu s-au văzut bine cu medaliile la gît, că puştoaicele din Cluj au şi pus ochii pe podiumul de la Bucureşti.  "Ne propunem să cîştigăm şi finala de la Bucureşti. Aşa am venit şi la Oradea, cu gîndul să mergem cît de sus se poate", anunţă Teodor Papuc, antrenorul de la LPS Cluj.

Echipa lui se află în premieră în Cupa Coca-Cola, dar are un trofeu în palmares: titlul naţional la olimpiada sportului şcolar. Iar din lot fac parte doi căpitani, de la selecţionatele Under 17 şi Under 19.

"A fost ceva deosebit aici, la Oradea. Şi ca organizare, şi ca joc. Fetele sînt foarte motivate", spune profesorul lor. "Îşi doresc foarte mult premiul, cantonamentul la Madrid. Dar luptă mai ales pentru ceea ce reprezintă Clujul în fotbalul feminin şi pentru ceea ce reprezintă Liceul cu Program Sportiv, colaborarea cu Olimpia în fotbalul feminin din Cluj".

Abia acum doi ani, Teodor Papuc a început să antreneze şi echipe de fete. Nu regretă schimbarea, a avut numai surprize plăcute: "Ştiţi cum sînt fetele? Mai sufletiste decît băieţii. Au o ambiţie şi o dăruire neobişnuite, vor ca fotbalul feminin să atingă popularitatea celui masculin. Sînt foarte receptive, e suficient să vorbeşti cu ele şi aplică din mers, duc mai repede indicaţiile pe teren decît băieţii!".

În week-end-ul următor, Cupa Coca-Cola continuă cu meciurile din faza regională de la Focşani şi Tg. Mureş. Alte emoţii, alte revelaţii, alte experienţe!

Sala Polivalentă "Antonio Alexe" Oradea, 25 aprilie

Grupa regională 1, băieți

  • Liceul Tehnologic nr.1 Cluj - Colegiul Tehnic UNIO T. Vuia, Satu Mare 6-3    
  • Colegiul Tehnic UNIO T. Vuia Satu Mare - Colegiul Național Preparandia D. Țichindeal 5-5            
  • Liceul Tehnologic nr.1 Cluj - Colegiul Național Preparandia D.Țichindeal 6-3            

Grupa regională 2, băieți

  • Liceul Teoretic "L. Blaga" Oradea -    Colegiul Tehnic "A. Vlaicu" Baia Mare    3-1            
  • Colegiul Tehnic "A. Vlaicu" Baia Mare -    Colegiul Național Bănățean Timișoara    6-8            
  • Liceul Teoretic "L. Blaga" Oradea - Colegiul Național Bănățean Timișoara    3-3       

Grupa regională 1, fete                                             

  • L.P.S.Cluj - Colegiul Național "M. Eminescu", Satu Mare    16-3  
  • Colegiul Național "M.Eminescu", Satu Mare - Liceul Teoretic nr.1 Bratca, Bihor 1-3            
  • L.P.S.Cluj -  Liceul Teoretic nr.1 Bratca, Bihor 14-1            

Grupa regională 2, fete

  • Liceul Tehnologic Sântana, Arad    - Liceul cu Program Sportiv, Baia Mare    4-2            
  • Liceul cu Program Sportiv, Baia Mare -    Liceul tehnologic "R. Paraschivoiu" Lovrin, Timiș    3-0        
  • Liceul Tehnologic Sântana, Arad - Liceul tehnologic "R. Paraschivoiu" Lovrin, Timiș    3-0  

Finala: Sala Polivalentă "Antonio Alexe", Oradea, 26 aprilie

Finala fete   
L.P.S. Cluj - Liceul Tehnologic Sântana    12 - 1            
                         
Finala băieți                             
Colegiul Național Bănățean Timișoara - Liceul Tehnologic nr.1 Cluj    7-8 (5-5 d.p.)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează