GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Turul Sibiului cîştigat de Davide Rebellin » Schumacher şi Gavazzi au triumfat în ultima zi

Davide Rebellin a cîștigat a 3-a ediție a Turului Sibiului +8   FOTO
Davide Rebellin a cîștigat a 3-a ediție a Turului Sibiului

Articol de GSP - Publicat luni, 15 iulie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 19 iulie 2013 15:16

Nume importante din ciclismul internaţional nu i-au putut lua faţa lui Davide Rebellin, italianul în vîrstă de 41 de ani de la CCC Polsat Polkowice, care s-a încununat rege al Turului Sibiului, după ultima etapă din Piaţa Mare.

Davide Rebellin, Stefan Schumacher, Mattia Gavazzi, Constantino Zaballa Gutierrez şi mulţi alţii au colorat un Tur plin de ciclism de calitate. Au fost sportivi cu palmarese impresionante care au luptat cu îndîrjire pentru tricoul galben, la finalul Turului Ciclist al Sibiului, ediţia a 3-a, sprinteri iuţi ca jaguarii, căţărători uşori ca fulgii de zăpadă.

Ultima zi, două etape de calibru
Ultima etapă din acest an a fost una segmentată. Prima porţiune a fost una de contratimp individual, în faţa Muzeului Astra, şi a fost confiscată de Stefan Schumacher, componentul celor de la Christina Watches-Onfone. Timpul neamţului a fost de 14'05''26, pe 11 kilometri de întrecere. În spatele său au sosit Andriy Vasylyuk şi Taciak Mateusz. În vîrstă de 31 de ani, Schumacher este fost dublu cîştigător de etapă în Turul Italiei şi fost purtător al tricoului roz, pentru două zile, în aceeaşi competiţie. Palmaresul său include şi victorii în Amstel Gold Race, cursă clasică de prestigiu din Olanda, Turul Poloniei sau Eneco Tour, competiţie disputată în Benelux. Venit din zona care dă campionul mondial de contratimp, Schumacher a reuşit să ia bronzul în campionatele naţionale ale probei, în acest an!

Plutonul a luat o pauză de cîteva ore, după care a urmat o etapă în linie, cu finiş în Piaţa Mare din Sibiu. Bătălia între favoriţi trebuia să se dea pe distanţa a 138.2 kilometri, iar punctele majore de interes au fost căţărările de la Jina, cu o pantă maximă de 11,3%, şi Dumbrava, cu o pantă maximă de 11%. Faptul că acestea erau la mare distanţă de final şi o evadare de cinci oameni a făcut ca acestea să nu aibă impact asupra clasamentului final. Cei cinci evadaţi au reuşit să se menţină în faţa plutonului pînă în ultimii 300 de metri, atunci cînd atacul lui Androni Giocattoli-Venezuela a fost năucitor.

Sute de fani s-au bucurat de finişul din Piaţa Mare, în ciuda norilor, şi acolo Mattia Gavazi, echipa Androni Giocattoli, a văzut primul steagul alb-negru, după un sprint furibund. Imediat în spatele său a sosit coechiperul Omar Bertazzo, cel care a fost al doilea şi în prologul competiţiei, şi care a fost premiat la final, pe scena din Sibiu, cu tricoul pentru cel mai promiţător ciclist, tricou sponsorizat de Gazeta Sporturilor. Pe locul trei în etapa de linie a fost Cesar Bihel, de la echipa Differdange - Losch, sosit la 2 secunde.

Michael Rasmussen: "Competiţie perfect organizată"
Danezul Michael Rasmussen a fost invitatul special la Turul Sibiului. Dublu deţinător de tricou alb cu buline roşii în Turul Franţei, tricou acordat celui mai bun căţărător, Rasmussen a urmărit cursa atent, mai ales că a fost implicat în tactica celor de la Christina Watches-Onfone. La finalul Turului Sibiului, a dat cîteva declaraţii pentru GSP.RO: "Tot ceea ce se face la Sibiu este la un nivel foarte bun. DIn punct de vedere organizatoric, competiţia e mult peste tot ceea ce am văzut în Europa de Est. Iar faptul că au venit mulţi ciclişti de calitate, cum sunt Rebellin sau Schumacher, aduce un plus de prestanţă". În ceea ce-l priveşte pe el, Rasmussen speră ca de anul viitor să vină într-un rol oficial în Turul Sibiului: "Funcţia pe care vreau să o ocup este de director sportiv. Sper să fie bine".

Clasament general final:
1 REBELLIN Davide (CCC Polsat Polkowice) ITA 12h25'23''
2 KVASINA Matija (Gourmetfein Simplon) 58''
3 ZABALLA GUTIERREZ Constantino (Christina Watches - Onfone) 01'21''
4 KUSZTOR Peter (Utensilnord - Ora24.eu) 01'45''
5 DE LA PARTE Victor (SPTableware) 01'46''
6 65 * PÖSTLEBERGER Lukas (Gourmetfein Simplon) 01'52''
7 SCHUMACHER Stefan (Christina Watches - Onfone) 01'57''
8 VANDYCK Niels (Verandas Willems) 02'08''
9 MIHAYLOV Nikolay (CCC Polsat Polkowice) 02'42''
10 PAKHTUSOV Anatoliy (ISD Continental Team) 03'09''

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
lalalalalalalala
lalalalalalalala  •  15 Iulie 2013, 17:17

acum m-am gandit sa vad si eu rezumatele facute de digisport. iau frumos downloadez de pe net taca-paca(stati chill nu e site romanesc sa nu se panicheze protv-u), deschid etapa 1 cu vlc si maaaare surpriza. naum ii lua interviul lu chicken rasmussen:))in 2007 mai avea putin si se dadea cu capu de pereti prin studio pana sa-l dea afara din cursa, acum e pus in postura de a fi politicos cu cineva pe care probabil il dispretuieste. probabil s-a obisnuit cu senzatia de pe vremea cand era la gsp si becali era prezenta constanta prin telefon, subiect de conversatie sau prin platou.

shippou_chan
shippou_chan  •  15 Iulie 2013, 15:41

1. Davide Rebellin - He served a 2-year suspension for testing positive for Mircera at the 2008 Olympic Games. 2. Stefan Schumacher - After positive results on doping products in the 2008 Tour de France and the 2008 Summer Olympics, he received a suspension for two years. 3. Michael Rassmussen - On a press conference on 31 January 2013, Rasmussen admitted that he had used performance-enhancing drugs and methods, including EPO, growth hormones, insulin, testosterone, DHEA, IGF-1, cortison and blood doping, for most of his professional career. nu am mai tradus, dar cred ca toti stiti despre ce e vorba. In 2014 vin Ulrich, Vinokurov, Landis, Ricco si Măria Sa, desigur!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează