GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  ACCIDENT

VIDEO + FOTO Explozii puternice și incendiu în Crevedia » Ministrul Alexandru Rafila confirmă informațiile dramatice: „Există și decese” + prima reacție a președintelui Iohannis

Articol de - Publicat sambata, 26 august 2023 21:45 / Actualizat sambata, 26 august 2023 23:36

Două explozii puternice au avut loc sâmbătă în localitatea Crevedia, din județul Dâmbovița. Alexandru Rafila, Ministrul Sănătății, a declarat că „există și decese”.

UPDATE 23:30 / Linie verde a MAI pentru persoanele afectate de exploziile de la Crevedia

Ministerul Afacerilor Interne a activat o linie verde pentru persoanele afectate de exploziile de la Crevedia. Numerelor de telefon sunt:

  • 0212069397
  • 0212069398

Mihai Constantin, purtătorul de cuvânt al Guvernului, a declarat că se încearcă transferul persoanelor grav rănite: „Mecanismul european va fi folosit pentru toți cei intubați în primul rând. La Spitalul Militar din Bruxelles vor ajunge în această noapte doi dintre pacienți. E vorba despre doi pompieri intubați care se află în acest moment la Spitalul Floreasca”

FOTO. Imagini cu puternic impact emoțional de la exploziile din Crevedia

+9 FOTO

UPDATE 23:20 / Președintele Klaus Iohannis, reacție după tragedia de la Crevedia

O nouă tragedie a zguduit în această seară România și sunt profund îndurerat că exploziile de la Crevedia s-au soldat cu victime. Transmit condoleanțe familiilor îndurerate și le urez însănătoșire grabnică celor răniți. În acest moment, prioritatea zero este să le oferim celor afectați tot sprijinul necesar și să le facilităm accesul la tratament în regim de urgență. 

De îndată ce situația din zona de risc va fi stabilizată, trebuie demarată rapid o anchetă pentru a afla dacă legea și regulile au fost încălcate. Solicit autorităților luarea de măsuri urgente pentru cei răniți astfel încât tragediile din trecut să nu se mai repete
- Klaus Iohannis

UPDATE 22:10 / 26 de pompieri răniți în explozia de la Crevedia

Autoritățile au transmis că 26 de pompieri au suferit arsuri din cauza ultimei explozii, unul dintre ei fiind intubat. Peste 3.000 de persoane au fost evacuate din împrejurimi. 

Raed Arafat a declarat că singurul deces a fost provocat de un infarct.

UPDATE 21:40 / Precizări din partea Ministerului Sănătății

„Din informațiile pe care le avem până în prezent, s-au înregistrat 7 răniți (4 dintre aceștia sunt intubați) și un deces. Cifrele sunt provizorii și le vom actualiza pe măsură ce apar noi informații”, precizează Ministerul Sănătății.

Explozie puternică în Crevedia » Ministrul Rafila: „Există și decese”

O explozie puternică, din motive necunoscute, a avut loc sâmbătă după amiază în Crevedia. Unda de șoc a fost resimțită și pe raza localităților din jur.

Nu mai puțin de 14 autospeciale ale pompierilor au intervenit în prima fază, 20 de ambulanțe și un elicopter SMURD fiind detașate la fața locului. Traficul din zonă a fost blocat și zona a fost evacuată pentru a permite intervenția salvatorilor, informează Libertatea.

Potrivit primarului Petre Florentin, explozia inițială ar fi avut loc la un depozit GPL cu activitatea suspendată de mai mult timp. Tot edilul a afirmat că există mai multe victime, lucru confirmat și de Ministrul Alexandru Rafila, potrivit Antena 3.

VIDEO. Atenție, imagini cu puternic impact emoțional. Momentul celei de-a doua explozii de la Crevedia

În timp ce autoritățile interveneau pentru a stinge incendiul, la ora 21:00, o nouă explozie a avut loc în zonă. Cel puțin 5 pompieri au fost răniți. Imaginile sunt dramatice, zeci de persoane care fug disperate din calea focului. 

VIDEO. Imagini filmate de localnici după prima explozie

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (13)
Catalynn_4
Catalynn_4  •  27 August 2023, 15:23
Postat de boierasul pe 27 August 2023, 14:56

Lasă să rămână împreună cu ceilalți ***, să-și rupă gâtul împreună la alegerile din 2024)))) vor ajunge istorie la fel ca USR)))))))

Si asta e adevărat … :-))) Doar sa nu distrugă chiar tot pana atunci, pt ca văd ca nu mai au nicio limita! :-((((

boierasul
boierasul  •  27 August 2023, 14:56
Postat de Catalynn_4 pe 27 August 2023, 02:19

Acum aproape 8 ani Ponta Victor Viorel a avut bunul simț sa plece. Ciolacu Marcel va avea!? Sau nu au murit suficienți oameni!? Ciolacu la covrigărie!!!

Lasă să rămână împreună cu ceilalți ***, să-și rupă gâtul împreună la alegerile din 2024)))) vor ajunge istorie la fel ca USR)))))))

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

boierasul
boierasul  •  27 August 2023, 06:55

Păcat de România (( au terminat tot din țara asta incompetenții în ultimii 33 de ani. Mor oameni nevinovați pe capete și hahalerele se gândesc la alegerile din 2024 ((((

Vezi toate comentariile (13)
Comentează