GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  CORONAVIRUS

„Piratul” Esteban Granero, fostul mijlocaș al lui Real Madrid, luptă tehnologic cu pandemia de COVID-19

Esteban Granero a fost legitimat la Real Madrid între 2007 și 2013 // sursă foto: Guliver/gettyimages +33   FOTO
Esteban Granero a fost legitimat la Real Madrid între 2007 și 2013 // sursă foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat sambata, 04 aprilie 2020 13:13

Esteban Granero (32 de ani) a apelat la inteligența artificială și, prin intermediul companiei sale Olocip, a dezvoltat un model de predicție a evoluției infectării cu COVID-19.

Spaniolii au descoperit un fotbalist care se implică și altfel în combaterea pandemiei. Nu făcând donații sau renunțând la o parte din salariu pentru a cumpăra măști, halate sau alte echipamente medicale, ci pe partea cercetării.

Esteban Granero, fost mijlocaș la Real Madrid și care evolează acum în Segunda, la FC Marbella, a schimbat obiectivul activității companiei sale, Olocip, și dorește să pună inteligența artificială în ajutorul țării grav afectate de noul coronavirus.

Poreclit „Piratul", el și-a pus angajații să creeze modele de predicție a răspândirii bolii atât la nivel regional, cât și al întegrului stat, cu ajutorul a doi profesori ai Universității Politehnice din Madrid.

Esteban Granero: „Mândru să pot ajuta"

#StopCorona este campania pornită de Granero: „Avem o mare problemă în societate și trebuie să folosim toate resursele pentru a opri pandemia, să generăm soluții și să mobilizăm resurse în a rezolva criza. 

Să fim capabili să luăm cele mai potrivite decizii în privința momentului ieșirii din carantină în siguranță și cum să ne pregătim mai bine pentru încercări similare. Pe baza datelor oficiale furnizate de autorități, am produs, în timp record, câteva modele disponibile pentru toți cei ce vor să le folosească.

Putem anticipa dacă o regiune se apropie de colaps. Sportul și fotbalul sunt mai noi decât medicina, iar eu mă simt mândru să pot ajuta. Nu contează prețul efortului".

GALERIE FOTO. Imagini de pe întreg mapamondul, în plină pandemie de COVID-19

+29 FOTO

VIDEO: Măsuri obligatorii de protecție împotriva noului Coronavirus (COVID-19)

Citește mai multe știri despre coronavirus:

Ecuador, copleșită de COVID-19 » Victimele sunt lăsate pe străzi: „Imaginile sunt reale, lasă oameni morți pe străzi”

Cesare Prandelli, dezgustat: „Îmi provoacă repulsie. Nu poți să treci de la cimitir pe stadion de la o zi la alta”

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga

Lovit în cap cu un recipient din aluminiu, Novak Djokovic nu a participat la conferința de presă și a avut nevoie de îngrijiri medicale » Ce a provocat incidentul


Comentarii (1)
krnevic
krnevic  •  04 Aprilie 2020, 14:40

Nu exista ziua in care sa nu auzim, noi lucram la vaccin, vom scoate vaccinu DubluS, vaccinu minune, intai lucrati la el, faceti testele neecesare si pe urma, daca totu e in regula, puteti anunta. Sper sa se scoata cat mai repede un vaccin sau antidot.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează