GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  RĂZBOI ÎN UCRAINA

LIVE Președintele Zelenski a susținut o declarație în Parlamentul României » Replică dură a lui George Simion: „Nu vorbește despre terorizarea românilor din Ucraina”

Foto: Imago
Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat luni, 04 aprilie 2022 10:23 / Actualizat luni, 04 aprilie 2022 23:58

Războiul dintre Ucraina și Rusia, început pe 24 februarie, continuă, fiind raportate mai multe explozii în Odessa.

George Simion: „Domnul Zelenski nu vorbește despre terorizarea românilor din Ucraina”

Controversatul George Simion, liderul AUR, a asistat din Parlament la discursul lui Zelenski, în timp ce comunica live cu urmăritorii săi de pe Facebook.

„Avem 500.000 de români în Ucraina, de care clasa politică românească nu s-a interesat. Domnul Zelenski nu vorbește despre terorizarea românilor din Ucraina, spune despre Nicolae Ceaușescu

Rusia este un stat agresor, în frunte cu un criminal de război, Vladimir Putin. Dar vreau să subliniez că și Ucraina a fost un stat care s-a purtat urât cu românii care trăiesc acolo”, a comentat George Simion, conform Libertatea

Nikolai Valuev, „Bestia Estului”, atacă Ucraina: „Nu ascundeți crimele regimului de la Kiev!”
RĂZBOI ÎN UCRAINA
Nikolai Valuev, „Bestia Estului”, atacă Ucraina: „Nu ascundeți crimele regimului de la Kiev!”

Noi avem niște interese, avem niște etnici români a căror identitate trebuie apărată și de care nu ne ocupăm. Nu s-a ocupat Klaus Iohannis. Ucraina, fie că a fost condusă de Kuchma, Yanukovych, Yushchenko, Poroshenko sau domnul Zelenski, și-a bătut joc de jumătatea de milion de români care trăiesc acolo.

- George Simion

Președintele Zelenski a susținut o declarație în Parlamentul României

Velodomir Zelenski, președintele Ucrainei, susține un discurs de 10 minute prin videoconferință în Parlamentul României. 

Denumirea orașului nostru Bucha va rămâne în istoria omorârii oamenilor. Peste 300 de oameni simpli au fost troturați, legați cu mâinile la spate, împușcați în ceafă sau în ochi. Autoturisme au fost strivite de tancuri, femei și fete ucise de ruși, și nu avem încă toate detaliile torturii. De ce au făcut militarii asta în Ucraina? În Ria Novosti a fost publicat un articol care justifica crimele din Ucraina. Articolul descrie procedura clară și calculată pentru distrugerea Ucrainei și ucrainenilor Poporul care nu poate fi distrus și omorât. Ei doresc de-ucrainificarea și dez-europenizarea Ucrainei. Toate acestea apar pe site-ul agenției oficiale de presă a Rusiei, unde fără cenzură nu trece nimic.
- Velodomir Zelenski

Discursul poate fi citit integral pe Libertatea.ro. 

Soldații ruși, otrăviți de ucraineni

Potrivit Daily Mail, doi soldați ruși ar fi murit, iar 28 ar fi la Terapie Intensivă după ce ar fi fost otrăviți cu dulciuri de cetățenii ucraineni.

Mai mult, alte câteva sute de soldați s-ar fi îmbolnăvit după ce au consumat băuturi alcoolice de origine necunoscută.

„Ucrainenii luptă împotriva atacatorilor prin toate mijloacele. Astfel, doi soldați au murit, iar alți 28 au fost internați la Terapie Intensivă. În plus, aproximativ 500 de soldați sunt în spital după ce au suferit o intoxicație gravă, provocată de alcool din origini necunoscute”, au precizat Serviciile Secrete din Ucraina.

Rusia mobilizează 60.000 de soldați

Oficialii din Ucraina susțin că Rusia va apela la încă 60.000 de soldați.

„Forțele Armate ale Federației Ruse intenționează să angajeze aproximativ 60.000 de oameni în timpul mobilizării”, a anunță statul major al forțelor armate ucrainene, potrivit Libertatea.

Zelenski: „Rușii au ucis deliberat și cu plăcere”

Volodimir Zelenski, președintele Rusiei, a criticat acțiunile soldaților ruși.

Sunt lipsiți de tot ceea ce este uman, nu există suflet, nici inimă Așa va fi perceput acum statul rus. Aceasta este imaginea voastră. Cultura și umanitatea voastră au murit alături de cetățenii Ucrainei pe al căror pământ ați ajuns”, a spus Zelenski, potrivit Libertatea.

Citește și: 

Descoperire îngrozitoare în Ucraina » Fotbalist torturat, ucis și aruncat într-o groapă comună!

Oleksandr Zinchenko îl imploră pe Putin să înceteze războiul: „Oprește-te! Salvează viața copiilor!”

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (17)
1502241916738818
Ion-Nelu Nistor  •  05 Aprilie 2022, 13:26

simion sa aminteasca si de anii in care Muntenia, Moldoiva si Transilvania erau subjugate marilor Imperii care ne-au inconjurat sute de ani. De bataia ce ne-au tras-o Traian si gasca lui prin anul 100 e.n. nu mai zic nimic.

139226857413709
Maximilian Alforno  •  05 Aprilie 2022, 11:43

Oy Vey!

scorpions721
scorpions721  •  05 Aprilie 2022, 10:58

Masacrele rușilor in Ucraina seamănă cu înscenările de la revoluția din 89 unde militarii uciși prin diversiune erau dați drept "teroriști".

Vezi toate comentariile (17)
Comentează