GSP SPECIAL  »  SUPERREPORTAJE  »  SĂRITURI

DUPĂ 20 DE ANI, BAZINUL DE SĂRITURI E FUNCŢIONAL » E gata. Săriţi în el!

Sarituri
Sarituri

Articol de - Publicat luni, 18 ianuarie 2010 00:00

Piscinele de nataţie din CSNB "Lia Manoliu" au fost reabilitate, dar fiindcă banii au fost puţini, cea de sărituri arată ca o peşteră

Timp de trei luni, baza se nataţie din cadrul Complexului Sportiv Naţional "Lia Manoliu" s-a aflat în şantier. Acum se fac ultimele ajustări. Se spală faianţa, gresia, se şterg pereţii, geamurile, se verifică sistemul de încălzire. "Nu mai dau termene, pentru că mereu apare ceva neprevăzut. Sigur, însă, la sfîrşitul lui ianuarie, toate bazinele vor fi redeschise pentru sportivi", a declarat directorul Paul Diaconu, un funcţionar plin de ambiţii după implicarea acestuia în cazul "Ridzi - 2 Mai".

Se văd îmbunătăţirile. Totul e mai luminos, mai sănătos. Marmura nouă cu care a fost tapetat bazinul de afară străluceşte. A dispărut şi aerul de igrasie din vestiarele prin care se trece în drumul spre bazinul acoperit. "A fost schimbată toată instalaţia sanitară, dar şi canalizarea subterană", a explicat Diaconu.
Bazinul acoperit? O minune faţă de imaginea de grotă de dinainte. Aici s-a înlocuit aproape totul. Instalaţiile de filtrare şi de clorurare, cea de ventilaţie şi de iluminare. S-a rechituit toată gresia, din bazin şi de pe margini. S-au văruit pereţii. Aici au fost investiţi şi cei mai mulţi bani. Aproape două milioane de lei.
Ultimul obiectiv, bazinul de sărituri, cel pe care timp de 20 de ani, de cînd a fost închis, l-a înghiţit cu totul iedera. Acum, planta agăţătoare a dispărut, dar şi tencuiala.

- Clădirea e solidă!?
- Lumea spunea că trebuie dărîmată, dar expertiza de rezistenţă a fost OK şi am decis să începem lucrările de reabilitare...

- Şi ce s-a făcut?
- S-a refăcut hidroizolaţia acoperişului, s-au schimbat toate geamurile, duşurile şi au fost reparate trambulinele. Practic, bazinul e gata.

- Adică e funcţional?!
- Da. Va fi deschis.

- Dar e urît. Faianţa din bazin şi mozaicul de pe pereţi sînt oribile!
- S-au scos cinci straturi de piatră din bazin. Am încercat să curăţăm apoi cu acid, dar rămîneau pete. Le vom schimba cînd vom mai primi bani.

- Adică în acest an?
- Sper...

Pentru reparaţiile de la bazinul de sărituri s-au cheltuit în această toamnă 250.000 de lei. Muncitorii spală de zor cu furtunul de apă fundul şi pereţii bazinului în speranţa că vor reuşi să albească faianţa. Misiunea e imposibilă.
 
"Bazinele arată altfel acum. Să sperăm că după probe nu apar surprize. La cel de sărituri mai trebuie muncit, dar bine că îl putem folosi şi aşa"
Ştefan Iamandi, secretar general FR Nataţie

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
 •  22 Ianuarie 2010, 11:04

RUSINE celor de la conducere!!! INCOMPETENTI SI HOTI!!! Toti vor NUMAI sa FURE si NICI PRIN CAP NU LE TRECE SA FACA CEVA PENTRU TARISOARA NOASTRA!!! AVEM SPORTIVI FOARTE BUNI;SUNT SINGURII DE CARE MAI SUNTEM MANDRI! Nu mai exista bun simt, PATRIOTISM si fapte bune in tara asta.

 •  18 Ianuarie 2010, 14:01

IN sfarsit - se vede si ceva bun in Sportul Romanesc. .... sa speram ca nu e doar o floare

 •  18 Ianuarie 2010, 09:33

Pai luati de la Ridzi, ca oricum trebuie sa dea inapoi mare parte din banii pe care i-a tocat aiurea anul trecut. Ia faceti o socoteala, cu cat a tocat Ridzi, ce lucrari se puteau face ?

Vezi toate comentariile (3)
Comentează