GSP SPECIAL  »  SUPERREPORTAJE  »  GSP PRINTRE REFUGIAȚI

FOTO Au trecut Dunărea » Peste 1.000 de imigranţi au părăsit Budapesta cu direcţia Viena

Imagine antologică: pe fruntea unui copil, părinții scriu destinația mult dorită: Germania // Foto: Raed Krishan (Budapesta) +2   FOTO
Imagine antologică: pe fruntea unui copil, părinții scriu destinația mult dorită: Germania // Foto: Raed Krishan (Budapesta)

Articol de - Publicat sambata, 05 septembrie 2015 00:00

În jurul orei 14:00, valul de refugiaţi a plecat din faţa gării, a blocat banda de autobuze a bulevardului Rakoczi şi a ieşit din oraş.

Decizie aşteptată ieri, după prînz, la Budapesta. Conduşi de un lider ad-hoc sirian, o parte din refugiaţii din faţa Gării Internaţionale a părăsit locaţia. "Mergem la Viena, veniţi după noi!", şi-au anunţat vecinii din tabăra improvizată.

Aceştia au luat-o la marş chiar pe bulevardul principal, Rakoczi, care ducea către podul Margareta. Mai exact pe banda de autobuz a acestuia. Iar poliţia şi-a făcut apariţia abia după primul kilometru parcurs!

Însă nu pentru a-i bloca, ci pentru ca refugiaţii să fie escortaţi. "Am preferat să facem asta pentru a scădea numărul celor adunaţi în faţa gării, care depăşise de multă vreme 5.000 de persoane", ne-au spus autorităţile maghiare.

Grupul foarte mare a trecut, triumfal, podul Margareta. Cu un copil, un bătrîn în scaun cu rotile şi un tînăr înflăcărat în faţă. Pînă la graniţă mai aveau aproape 200 de kilometri.

Situaţie critică la Bicske

Grupul plecat joi dimineaţă din Gara Internaţională, în speranţa că va ajunge la graniţa cu Austria urcînd în trenul de Sopron, şi blocat la doar 30 de kilometri a rămas la Bicske. În faţa trenului! "Nu dorim să mergem în tabăra de refugiaţi, vrem doar să înaintăm spre Germania", au explicat persoane din tren.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
823718897748186
Clutchrotten Punk  •  05 Septembrie 2015, 15:06

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

der.bomber
der.bomber  •  05 Septembrie 2015, 14:00

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

986379311381755
Lengyel Adrian  •  05 Septembrie 2015, 12:11

P.S. De fapt si copii aia cand vor creste tot teroristi vor deveni!!! (vezi cazul recent Charlie Hebdo)

Vezi toate comentariile (4)
Comentează
Close