GSP SPECIAL  »  SUPERREPORTAJE  »  SPECIAL GSP / POVESTE DIN ‘73

GSP a reconstituit meciul acuzat de Mititelu

Articol de GSP - Publicat marti, 22 aprilie 2008 00:00

Cu o lună înaintea finalului de sezon, ceferiştii au beneficiat de o invitaţie din partea dinamoviştilor de a juca o partidă în Germania.

Finalul sezonului 1972-1973 i-a găsit pe feroviarii clujeni în pos­tura de a arbitra lupta pentru titlu între Universitatea Cra­io­va şi Dinamo.

CFR urma să-i în­tîl­nească pe “cîini” pe finalul cam­pio­na­tului, dar bucureştenii au recurs la un tertip pentru a amîna partida. Le-au pa­sat ceferiştilor o invitaţie la Bo­chum, în Germania Federală, pen­tru un amical.

Cadoul dina­mo­viştilor avea să ne coste scump”, şi-a amintit Marius Bretan, ju­cător la CFR la acea vreme, în cartea “Centenarul unui vis”. De­pla­­sarea la Bochum a făcut ca întîlnirea cu Dinamo să fie re­pro­gra­mată la sfîr­şi­tul campionatului. Craiova şi-a amînat şi ea meciul cu UTA, pentru aceeaşi dată. Meciurile s-au dis­pu­tat la aceeaşi oră, fiind televizate al­ternativ. Oltenilor le-ar fi ajuns un egal la Arad pentru a cîştiga cam­pionatul, iar Dinamo trebuia să bată cu 4-0 în cazul în care Craiova pier­dea cu 1-0 meciul cu “Bătrîna Doam­­­nă”. Universitatea a fost în­vin­­să la Arad, 0-1, iar Dinamo şi-a a­sigurat scorul de titlu: 4-0.

“CFR nu cedează”
Preşedintele Iuliu Mureşan a de­clarat ieri că nu intenţionează să-şi ceară scuze, insinuînd că Mititelu nu onorează spiritul Craiovei. “Craiova a luptat întotdeauna împotriva sistemului ticăloşit. E o echipă care a cîştigat campionate şi a dat jucători la naţională, luptînd chiar şi împotriva familiei Ceauşescu. Craiova de atunci e un exemplu pe care noi încercăm să-l urmăm. Declaraţia lui Mititelu reprezintă un nonsens şi trezeşte suspiciuni”, a spus Mureşan.

“Mai au timp”
Chiar dacă Mureşan spune că nu intenţionează să ceară scuze Craiovei, Adrian Mititelu a prelungit termenul la care ar fi expirat “ultimatumul”. “Mai au timp pînă joi. Dacă li se pare prea greu să facă acest gest, atunci... Ei decid cum vom juca împotriva Stelei: cu prima sau cu a doua echipă”, a spus ieri patronul Craiovei pentru craiovamaxima.ro. Altfel, Eugen Trică nu crede în promisiunea lui Mititelu: “Nu cred că vor băga echipa a doua”.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (140)
 •  10 Mai 2008, 12:58

Muresan si cu celalalt de la CFR nu respecta pe nimeni.Se screde buricul iviziei A? Cine ii tine in spate pe acesti aroganti care sfideaza si aduc jigniri tuturor? Liga si federatia chiar nu se sesizeaza,sau este vreo intelegere,sau iisantajeaza cu ceva de le canta in struna si accepta inclusiv circul cu valiza,care sincer e cea mai mare porcarie.

 •  23 Aprilie 2008, 13:59

daca stiinta ar fi fost in stare sa castige campionatul trebuia sa faca macar un egal cu UTA ... au pierdut si gata ...ce atata tam tam pt nimic ... faceau un egal si erau campioni... dar asa ii olteanul se uita in gradina vecinului ... niste loseri

 •  23 Aprilie 2008, 11:24

de bebe ce natia mati se moldovean spurcat esti ba paggamas penisul tuturor mincatorilor de praz di maiculita ta de cacat imputit ce esti

Vezi toate comentariile (140)
Comentează