GSP SPECIAL  »  SUPERREPORTAJE  »  EXCLUSIV GSP

Interviu eveniment cu Cristian Ţopescu, comentatorul comentatorilor » De ce a stat în arest pentru Steaua, cum a sfidat regimul Ceauşescu, cine a dat ordin să comenteze finala Milan-Steaua şi ce crede că-i despart pe Becali şi MApN!

Articol de GSP - Publicat miercuri, 30 septembrie 2015 00:27

Interviu eveniment în Gazeta Sporturilor de astăzi! TREI pagini cu cel mai mare comentator sportiv din istoria României. Nu le rata, mergi la chioșcuri pentru a citi un articol EXCLUSIV PRINT de excepție sau downloadează Gazeta Digitală!

Cristian Țopescu a relatat meciurile celei mai bune generații din fotbal plus victoriile mari pe care România le-a obținut în alte sporturi. Țopescu are suficiente povești, și cu atît de multe nume, din atîția ani! Nadia, Cassius Clay, Hagi și Balaci, Mutu devin personaje de pe același plan, reunite de cariera lungă și cu întîmplări fantastice pe care a strîns-o comentatorul.

Iată un MIC fragment din interviu:

- Cum aţi ajuns la Televiziunea Română?
- Eram angajat al Clubului Steaua, unde am debutat ca sportiv. La Televiziunea Română eram detaşat de la Clubul Steaua la TVR. Mă plătea Armata.

- N-ați avut niciodată probleme în calitatea asta dublă, militar- comentator?
- Ba da. Am comentat un meci Steaua cu Steagu' Roşu Braşov în Divizia A. La un moment dat, Ienei l-a ţinut de braţ în careu pe vîrful Goran şi am spus că se putea da lovitură de la 11 metri. Arbitrul n-a dat penalty. Cînd m-am întors la Steaua am fost trimis trei zile la arest.

- De ce nu ați comentat finala de la Sevilla?
- Pe 9 iunie 1983 am comentat meciul Suedia - România, din preliminariile CE '84. În acea perioadă în jurul echipei naţionale se discuta faptul că unii jucători aveau oferte de la Real Madrid, Fiorentina, Benfica. Și la un moment dat s-a accidentat Balaci. Cît primea el îngrijiri medicale, eu am spus:

"Dacă lui Balaci i se va aproba să joace peste hotare, ca şi lui Boloni şi lui Ştefănescu, vor fi doar avantaje pentru ţară, pentru Federaţie, pentru club, pentru jucători şi pentru echipa naţională. Dar cel mai mare avantaj va fi stimulentul extraordinar pentru cei tineri, care vor vedea că un jucător serios are la o anumită vîrstă şansa de a juca într-o echipă echipă străină valoroasă, sporind prestigiul fotbalului românesc".

ASCULTAȚI AICI FRAZELE SPUSE DE ȚOPESCU:

 
 

 

Alte texte interesante EXCLUSIV în ziarul de astăzi:

» Ce face Primăria cu banii Stelei? Unde se duce chiria de peste jumătate de milion de euro

» Explicațiile  suporterilor din Sfîntu Gheorghe: "Cîntăm ce imn vrem cîtă vreme plătim bilet";

» Caz incredibil! Un arbitru FRF nu voia să pornească un meci al echipei FRF, dintr-o competiție organizată tot de FRF!

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (34)
951718351560424
Dani Bkl  •  30 Septembrie 2015, 11:44

pacat ca a trecut ani peste topescu,,,a fost si va ramine nr 1,,

bvd_magheru
bvd_magheru  •  30 Septembrie 2015, 10:44

Ba si inca ceva !! Pot sa ma faca astia android caci atita timp cit am o inima in piept si bate ? Simt romaneste . Pentru mine comunism, capitaiism sau globalizare ma lasa indiferent . Scuze gasim tot timpul daca vrem .

legendavisinie
legendavisinie  •  30 Septembrie 2015, 10:42
Postat de dincolodenori pe 30 Septembrie 2015, 10:37

Asta-i buna,pai respectai voi rapidul in primul rand ,deaia este prin B de prea mult respect? Sapunaru de ce a plecat la Panduri de prea mult respect? dar Pancu dat afara tot din respect? amalizeaza-ti gandirea old-man si nu cere respectul altora fara al oferi voi propriei echipe.

Deja ai luat-o razna. Rapidistii, suporterii au adunat bani sa plateasca procesul de la TAS. Exact ce spuneam, nu va puteti schimba.

Vezi toate comentariile (34)
Comentează