GSP SPECIAL  »  SUPERREPORTAJE  »  EXCLUSIV GSP

Maricel Voinea: "Mesajele cititorilor GSP m-au copleşit! Parcă am revenit acasă"

Maricel Voinea
Maricel Voinea

Articol de - Publicat miercuri, 10 martie 2010 00:00

Maricel Voinea a citit pe net, împreună cu soţia, reacţiile oamenilor la povestea sa, publicată în Gazetă: "Sînt copleşit! Parcă m-am întors acasă, în sala de la Baia Mare!"

După ani în care nu se mai auzise nimic despre el, Gazeta l-a redescoperit pe Maricel Voinea (51 de ani) în Furstenfeldbruck (50 de km nord-vest de Munchen). A renunţat la handbal de 7 ani şi acum e şeful unui parc de reciclare al administraţiei locale. Povestea sa, apărută în Gazeta Sporturilor de ieri, a stîrnit reacţiile oamenilor, dar şi nostalgia fostului mare handbalist.

Maricel a fost ieri la serviciu, ca de obicei. "A fost o zi normală, am completat hîrtii. Nimic deosebit", spune el. Cînd a ajuns acasă, soţia, Eugenia, îl aştepta la calculator: "Uite ce scriu oamenii despre tine!".

"Pentru noi eşti tot rege!"
Pe ecranul calculatorului îl aşteptau zeci de articole postate pe www.gsp.ro de românii care, chiar dacă l-au văzut jucînd sau, au retrăit magia handbalului lui Maricel. "Nu-mi vine să cred! Mă simt copleşit! Parcă m-am întors acolo, acasă, la în atmosfera sălii pline de la Baia Mare. Unde lumea ne iubea, dar ne şi fluiera dacă nu făceam spectacol, dacă nu dădeam goluri cu efect, dacă nu vedeau măcar cîteva aeriene. Pentru ei am jucat handbal! Înseamnă că românii nu m-au uitat", spune mîndru, dar cu vocea gîtuită de emoţie, Maricel Voinea.

"Nu ştiu dacă m-aş întoarce"
La Baia Mare, Minaur abia mai respiră. Mitul maramureşenilor e la un pas de dispariţie. "Am auzit că au probleme şi sînt şocat. Se întîmplă la fel şi prin Germania. Echipele fără bani se desfiinţează". "Nu-ţi vine să te întorci, cînd vezi că oamenii te vor înapoi?". Maricel oftează. Stă pe gînduri: "Oamenii da, dar nu m-a sunat nici un oficial din handbal. Nu ştiu, e greu să răspund. Handbal ştiu, vreau să-i învăţ şi pe alţii, dar nu m-a chemat nimeni. Ar fi greu să mă decid. Am o viaţă aici, în Germania. Fără ceva concret, ar fi imposibil să mă întorc".

"Poate m-aş întoarce în ţară pentru handbal. Dar să-l fac cu ce, cu cine şi pentru ce? Poate pentru o superofertă. La 51 de ani nu pot să-mi risc slujba şi viaţa de aici"
Maricel Voinea, fost handbalist internaţional

REACŢIILE CITITORILOR PE GSP.RO

"Hagi în handbal"
"Maricel, ai fost pentru handbalul românesc ca Hagi pentru fotbalul nostru: un Rege! Te iubim şi sîntem alături de tine"
Alex

"Rege, nu anonim"
"Pentru România rămîi un rege în domeniu! Nu eşti un anonim, Maricel!"
baia mare1

"Mulţumim, Maricel!"
"Sînt fan HCM, dar cînd îl văd Toma cum înscrie din unghiuri imposibile, îmi spun: «Mulţumesc , Maricel Voinea!»"
sebyrunner

"Minaur! Maricel!"
"Îţi aminteşti, Maricel, returul cu Drott Halmstad, în '87, cînd aţi întors un handicap de 10 goluri din tur? «Minaur, Minaur, Minaur!!! Incredibil!!!», striga sala. Mi se zburleşte părul! A fost un rege, MARICEL VOINEA!!!"
Sorin Roman

"Ai fost uriaş!"
"Maricel Voinea era un geniu. Noi, cei de vîrstă medie, ne amintim cu mare plăcere de acel sportiv minunat. A fost un uriaş! Bravo!"
Constantin Zubin Tudor

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (37)
paul_daraban
paul_daraban  •  16 Decembrie 2010, 00:44

Mi-e foarte dor de Maricel.Nici handbalul nici Baia Mare nu mai sunt la fel fara el. Aduce-ti-l inapoi!!!!!

 •  16 Aprilie 2010, 21:08

Va saluta prietenii vostri vechi de la Baia Mare si va ureaza succes in continuare si multa sanatate.Ne este dor de voi

 •  12 Martie 2010, 11:17

Peste cateva zile Minaur joaca acasa cu Constanta, va fi cu siguranta o sala arhiplina

Vezi toate comentariile (37)
Comentează