GSP SPECIAL  »  SUPERREPORTAJE  »  JOCURILE OLIMPICE

"Vreau să fiu campioană"

Articol de - Publicat luni, 11 februarie 2008 00:00

Gabriela Drăgoi speră să prindă un loc în echipa care va participa la Jocurile Olimpice

Gabriela Drăgoi va împlini anul acesta şaisprezece ani. Este printre cele cinci gimnaste din plutonul al doilea care intră în vederile antrenorilor pentru un loc în echipa de la Beijing. Cele mai importante rezultate ale ei au fost obţinute la Festivalul Olimpic al Tineretului European de la Belgrad, unde a obţinut locul trei la individual compus. Şi Interanţionalele Ungariei din 2007 au fost un succes pentru Gabriela , care a reuşit să se impună la bîrnă. Este alintată "Gabi", iar Nicolae Forminte spune despre ea că face parte din categoria gimnastelor, carora li s-a furat suzeta atunci cînd au venit în sală.

- Gabriela, cînd ai început să te joci de-a gimnastica?
- Aveam trei ani şi jumătate. Părinţii mei m-au dus la sală şi mi-a plăcut.

- Cînd ai ajuns la lotul olimpic de la Deva?
- Întîi am trecut pe la Oneşti, la lotul de junioare, unde am stat aproape zece luni. Apoi în urma unui concurs am fost selectată pentru Deva. Sînt aici din noiembrie 2005.

- Care sînt aparatele tale preferate?
- Bîrna.

- Ce este mai greu la coborîrea sau urcarea pe bîrnă?
- Coborîrea, pentru că la urcare te poţi ajuta şi de trambulină.

- Iese din prima o astfel de coborîre?
- Nu e foarte greu. trebuie să repeţi de multe ori ca să ajungi la astfel de elemente. Şi bîrna este un aparat greu.

- Ce visezi să obţii în gimnastică?
- Vreau să fiu campioană.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
 •  02 Septembrie 2008, 19:11

Gabi sa ti dea Dumnezeu multa sanatate,tie,fratilor tai si mamei tale Doina..iti urez mult noroc la concursurile care urmeaza si tot ce ti doresti s ti se implineasca!La Multi Ani!!! pt data d 28;)..varul tau Alex

 •  12 Februarie 2008, 14:03

O mica inexactitate in articol, la Festivalul Olimpic al Tineretului European de la Belgrad, Gabi Dragoi a obtinut doar un loc 3 cu echipa nu la individual compus. La individual compus nu a mai concurat, (desi s-a calificat), locul ei fiind luat in finala de Cerasela Patrascu, care a fost a 2-a, iar Andreea Acatrinei a fost a 3-a. Iar la Internationalele Ungariei nu doar a castigat barna, ci a obtinut si un loc 2 la individual compus si 3 la paralele.

 •  11 Februarie 2008, 12:08

Hai Gabita! Sa fii sanatoasa si sa tragi tare. Iti tin pumnii sa prinzi echipa si sa luati si medalie la echipe, si - de ce nu - sa te vad pe podium si la un aparat.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează