GSP SPECIAL  »  TRAGEDIE  »  FRANȚA

2 teroriști uciși. ISIS decapitat » Trupele speciale ale poliției franceze au luat cu asalt un apartament din St. Denis

Un terorist ISIS arestat de trupele de șoc doar cu tricoul pe el // Foto: Reuters
Un terorist ISIS arestat de trupele de șoc doar cu tricoul pe el // Foto: Reuters

Articol de - Publicat joi, 19 noiembrie 2015 00:00

Abdelhamid Abaaoud, 28 de ani, cel care a plănuit atacurile din 13 noiembrie, ar fi murit și el în ambuscada RAID, potrivit serviciilor secrete.

8 ore de asalt. 60 de minute de tir continuu. Doi teroriști morți, 7 arestați și 5 polițiști răniți în schimbul violent de focuri.

Serviciile secrete franceze au aflat că Abdelhamid Abaaoud, cel mai căutat membru ISIS, belgianul în vîrstă de 28 de ani care ar fi pus la cale atentatele din 13 noiembrie, se ascunde într-un apartament din St. Denis. La periferia Parisului, nu departe de Stade de France.

La 4 dimineața, RAID, trupele de elită ale poliției franceze, au pornit atacul. O femeie, Hasna Aitboulahcen, și ea pe lista neagră, s-a aruncat în aer, detonîndu-și centura de explozibil. Alt kamikaze la pămînt.

Nici Abaaoud n-a mai scăpat. Cadavrul lui ar fi fost găsit în acel apartament, au dezvăluit serviciile secrete (știre neconfirmată însă de procurorul general). Care au mai aflat ceva: că islamiștii arestați erau unitatea 4 a celulei ISIS de la Paris și pregăteau un atac asupra aeroportului Charles de Gaulle și a unui centru comercial parizian.

33 de membriai Statului Islamic au murit după bombardamentele Franței și Rusiei asupra bazelor ISIS din nordul Siriei

50.000.000.000 €este bugetul anual de apărare a Franței

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (6)
100002473541087
Danut Ognean  •  20 Noiembrie 2015, 00:56

asa trebuie procedat ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  19 Noiembrie 2015, 13:58

plecati dupa ei in irak si siria. distrugeti tot. piatra pe piatra sa nu mai ramana. pe jihadistii ramasi in viata sa ii expuneti la circul mondial, pe care o sa il deschidem pe o insula pustie si suficient de mare. in plus, sugerez sa li se ia probe din cutia craniana, eu suspectez faptul ca aia nu au creier uman ci o materie spongioasa amorfa, reptiliana.

avetinevoiedegramatica
avetinevoiedegramatica  •  19 Noiembrie 2015, 10:46

Desi vroiam doar sa va ignor, nu pot sa o fac cand apar genul asta de titluri. Pai bah imbecililor, ***, ISIS foloseste principiul hidrei "daca tai un cap, alte 2 ii iau locul". Cum adica dak l-au omorat pe ala e gata, ISIS e decapitat? ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează
Close