GSP SPECIAL  »  TRAGEDIE  »  ERA FAN MICHAEL JORDAN ŞI SE CONSIDERA CEL MAI TALENTAT JUCĂTOR DE GOLF DIN LUME

A murit Kim Jong-Il, liderul suprem al Coreii de Nord, unul dintre ultimii dictatori ai planetei Fan Jordan şi golfer închipuit

După ce crainica TV a anunțat moartea lui Kim, în toată Coreea
de Nord s-a declanșat isteria generală. Plînsete la unison, jelanii organizate, doliu peste tot +5   FOTO
După ce crainica TV a anunțat moartea lui Kim, în toată Coreea de Nord s-a declanșat isteria generală. Plînsete la unison, jelanii organizate, doliu peste tot

Articol de - Publicat marti, 20 decembrie 2011 00:00 / Actualizat luni, 19 decembrie 2011 21:15

Dictatorul nord-coreean a decedat sîmbătă, dar autorităţile au anunţat lumea de dispariţia sa de-abia ieri


Ieri, o crainică înecată în lacrimi anunţa la televiziunea nord-coreeană de stat că liderul mult-iubit a murit. Dictatorul decedase deja de sîmbătă, cînd a suferit un infarct cardiac în timpul unei vizite pe teren. I se mai spunea "Liderul drag", "Părintele nostru" sau "Generalul". Avea 69 de ani şi se afla la putere din 1994. Continua dinastia Kim, fiind fiul lui Kim Il-Sung, iar succesor îi va fi fiul său, Kim Jong-Un. era celebru în întreaga lume pentru conflictul armat cu Coreea de Sud, pentru arma nucleară, pentru faptul că şi-a adus poporul în pragul exterminării din cauza sărăciei şi foametei şi pentru faptul că era atît de obsedat de propria-i persoană, încît adusese cultul personalităţii la nivel de artă.

Îl iubea pe Michael Jordan
Nebuniile sale s-au extins, de-a lungul vremii, şi în sfera sportului. Îi admira foarte mult pe baschetbalişti deoarece, de fapt, îi invidia pentru că erau înalţi. Fostul dictator nu avea decît 1,61 metri înălţime, purta de altfel pantofi cu tocuri pentru a părea mai impunător. De aceea jucătorii de baschet reprezentau un vis care nu putea fi atins. În 1994, în timpul vizitei Secretarului de Stat american Madeleine Albright, aceasta i-a făcut cadou un tricou de-al lui Michael Jordan, al cărui fan declarat era Kim. Acest tricou al campionului NBA a devenit una dintre posesiunile cele mai de preţ pentru dictatorul asiatic.

O altă legendă care circula în jurul aurei de om perfect a lui Kim Jong-Il este că, tot în 1994, el a reuşit în golf ceea ce nu a reuşit nimeni înainte şi după el. Mai mulţi martori puteau să jure că liderul nord-coreean a încheiat un traseu de golf cu 38 de lovituri mai puţine decît cea mai tare evoluţie a vreunui jucător profesionist. Desigur, se afla la prima încercare de acest gen din viaţa sa. Desigur, s-a lăsat apoi de golf, considerînd că nu mai are ce demonstra.

Jos Jocurile Olimpice!
Exagerările au continuat. Kim Jong-il a început să urască de-a binelea Jocurile Olimpice. Ura i se născuse înainte să devină conducător, încă din 1988, cînd succesul Olimpiadei găzduite de Seul, capitala vecinei şi inamicei numărul 1, a stat în gît întregii Coree de Nord. De aceea a inventat Festivalul Mondial al Tineretului şi Studenţilot, care urma să depăşească în glorie, rezultate şi strălucire Jocurile Olimpice. Acest lucru nu s-a întîmplat niciodată, spre nefericirea sa.

Biografii paralele
După registrele vremii, Kim s-a născut drept Iuri Irsenovici Kim, pe 16 februarie 1941, la Viaţkoe, în Rusia, din părinţi exilaţi. Biografia oficială spune însă că Kim Jong-Il s-a născut pe 16 februarie 1942, în munţii Baekdu, în Coreea japoneză. a avut patru soţii şi patru copii, o fată şi trei băieţi. A studiat la Universitatea Kim Il-Sung, cea fondată de tatăl său, dar şi la Universitatea din Malta.

Trăznaie cu iepuri
Printre nebuniile lui Kim, cea cu iepurii stă la loc de cinste. Kim Jong-Il plănuia să contracareze foametea care îi bîntuia naţiunea cu creşterea unei specii de iepuri uriaşi, de mărimea unor cîini de talie mare, care să dea carne pentru popor. Iepurii, culmea, chiar existau, în crescătoria unui neamţ (foto jos), care i-a spus lui Kim că ar fi cea mai proastă idee. Iepurii mîncau, la rîndul lor, prea mult pentru a fi crescuţi într-o ţară săracă.

A răpit regizori
Îl iubea pe James Bond şi o admira pe Elizabeth Taylor. Avea peste 20.000 de filme în videotecă şi a scris chiar şi cărţi despre cum se fac filmele. În tinereţe, în anii 70, a dorit să pună bazele şcolii nord-coreene de film. Dar cum îi lipseau lucrurile esenţiale - cum ar fi regizorii şi actorii - Kim a răpit un regizor şi o actriţă din Coreea de Sud, care să-l ajute să facă filme. După o peliculă nereuşită, Pulgasari, cei doi au reuşit să evadeze, în Viena.

64 de miliarde de dolari avea în conturi Kim Jong-Il

VEZI MAI JOS O GALERIE FOTO DIN COREEA DE NORD DUPĂ CE OAMENII AU AFLAT CĂ LIDERUL LOR A MURIT!

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
joe_tm
joe_tm  •  02 Februarie 2012, 13:58

Aici un popor a fost transformat intr-o secta religioasa . Oricum nici noi nu am fost departe , parca am uitat cind mai marii statului bateau din palme la Marea Adunare Nationala de zici ca a dat strechea in ei. Sa nu mai vorbim de faptul ca tot noi oprimatii le-am dat multumita activitatii depuse , pensii ca nici angajatii cu salarii bune nu au . Dar ce sa-i faci cica noi traim in democratie si avem grija de semenii nostri ... sau un popor de prosti ca si astia .

bignuc
bignuc  •  20 Decembrie 2011, 07:52

unul din ultimii dictatori? m-ati distrat de dimineata.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează