GSP SPECIAL  »  TRAGEDIE  »  BASCHETBALIST OMORÎT ÎN GIURGIU

Agresorul lui Hardy a fost arestat pentru 29 de zile

Poză făcută în clubul de noapte Emotione, în seara producerii tragediei. Sursa: facebook emotione +7   FOTO
Poză făcută în clubul de noapte Emotione, în seara producerii tragediei. Sursa: facebook emotione

Articol de GSP - Publicat luni, 10 octombrie 2011 00:00 / Actualizat luni, 10 octombrie 2011 23:01

UPDATE 23:00 // Carmen Tocală, preşedinta Federaţiei Române de Baschet, a declarat la Realitatea TV că Hardy avea alcoolemie doar 0.03, ceea ce înseamnă că băuse echivalentul unei beri! Unele ţări, ca India, Serbia sau Japonia chiar tolerează această valoare cînd e vorba de şoferi.

UPDATE 19:30
// Foştii colegi ai lui Hardy Chauncey s-au strîns la sala de baschet din Giurgiu pentru a-i aduce un omagiu baschetbalistului american care a decedat ieri. Sînt prezenţi şi primarul Giurgiului, Lucian Iliescu, însoţit de soţia acestuia, Smaranda, managerul CSS Giurgiu. Cîteva zeci de suporteri au afişat bannere de adio pentru fostul conducător de joc al echipei oraşului. "Hardy nu a făcut probleme nimănui, niciodată. A fost un caz izolat în care au fost implicaţi nişte copii dezaxaţi", a spus Smaranda Iliescu.
Fanii prezenţia la sala de sport poartă tricouri cu chipul lui Hardy Chauncey şi inscripţionate cu textul "One more angel in Heaven" (Încă un înger în Rai) Vezi imagini în galeria foto de mai jos!

UPDATE 17:05 // Judecătorii au decis aretarea lui Ionuţ Tănăsoaia pentru 29 de zile. Avocatul agresorului are 3 zile la dispoziţie pentru a face recurs la această hotărîre.

În propunerea procurorului criminalist Aurel Soare, de arestare a lui Ionuţ Tănăsoaia pentru 29 de zile, sînt aduse la cunoştinţă principalele informaţii oficiale privind circumstanţele în care baschetbalistul Hardy Chauncey a fost agresat.

Din dosar reiese faptul că Hardy şi-a pus şapca pe capul unei tinere în timp ce dansa în discoteca din Giurgiu, atrăgîndu-şi reproşuri de la un tînăr, iar Ionuţ Tănăsoaia a intervenit. În timp ce mericanul îi dădea de înţeles că nu ştie limba română, agresorul l-a lovit puternic în bărbie pe sportiv.

Victima a fost proiectată şi s-a izbit cu capul de pardoseala sălii de dans. Procurorul Aurel Soare, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Giurgiu, a propus Tribunalului giurgiuvean arestarea, pentru 29 de zile, a lui Ionuţ Tănăsoaia pentru săvârşirea infracţiunilor de loviri cauzatoare de moarte şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Concret, în noaptea de sîmbătă spre duminică, ora 3.30, "la discoteca Emotione din Giurgiu, Tănăsoaia a provocat scandal  în prezenţa a aproximativ o sută de persoane, lovindu-l cu pumnul pe Hardy Chauncey D (23 de ani), care a fost proiectat cu capul de pardoseala asfaltică a discotecii, ocazie cu care acesta a suferit leziuni traumatice corporale grave ce au condus la deces". Totodată, s-a tulburat grav ordinea şi liniştea publică, spune procurorul în propunerea de arestare a lui Tănăsoaia.

Moartea sportivului a fost violentă
În dosar, au fost audiaţi mai mulţi martori, care au descris împrejurările care au condus la conflictul spontan între cei doi.  S-a stabilit că Hardy Chauncey dansa printre ceilalţi tineri - aşa cum proceda de obicei - şi la un moment dat şi-a pus şapca pe capul Alinei R, care dansa lîngă o masă pe care dansa Şerban C., martor în dosar.

"Întrucât victima nu cunoştea limba română, nu a înţeles reproşurile martorului (aflat în stare de ebrietate), motiv pentru care a intervenit şi inculpatul (Ionuţ Tănăsoaia). Victima, prin gesturi, i-a dat de înţeles inculpatului că nu cunoaşte limba română, însă acesta i-a aplicat o lovitură puternică cu pumnul în bărbie. Victima a fost proiectată şi s-a izbit cu capul de pardoseala sălii de dans, situată la o diferenţă de nivel de 40 de centimetri de locul unde se afla victima în momentul lovirii. Urmare a evenimentului respectiv, s-a tulburat grav ordinea şi liniştea publică, participanţii la discotecă părăsind clubul", consemnează procurorul, citat de Mediafax.

Tănăsoaia şi-a recunoscut fapta
Din analiza principalelor mijloacelor de probă, care au fost administrate au rezultat date şi indicii temeinice, atît cu privire la vinovăţia inculpatului, cît şi cu privire la starea de pericol pe care o prezintă lăsarea lui în libertate, fiind întrunite condiţiile prevăzute de Codul de procedură penală, spune Parchetul.

Tănăsoaia a comis o infracţiune contra vieţii, pentru care pedeapsa prevăzută de lege este mai mare de patru ani, iar probele care privesc săvîrşirea faptelor constituie tot atâîtea probe certe cu privire la pericolul concret pentru ordinea publică, pe care l-ar prezenta lăsarea în libertate a acestuia.

"Cercetarea în stare de libertate a inculpatului pentru faptele grave comise, infracţiuni împotriva vieţii, constituie o circumstanţă ce ar putea încuraja şi alte persoane să comită infracţiuni de acelaşi gen şi creează totodată un sentiment de insecuritate în rândul colectivităţii locale", notează Parchetul în propunerea de arestare a acuzatului.

Deocamdată, faţă de inculpatul Tănăsoaia a fost luată măsura reţinerii pe o perioadă de 24 ore, începînd cu luni, ora 5:00, pînă marţi, la ora 5:00, iar la ora 15:00 încă se judeca solicitarea arestării pentru 29 de zile.

Conform raportului preliminar oferit de IML după autopsia efectuată în cazul baschetbalistului decedat din cauza loviturii la cap pe care a suferit-o în barul din Giurgiu, Hardy a suferit o fractură de craniu şi hemoragie masivă, anunţă mediafax. Pentru aplicarea de lovituri cauzatoare de moarte, suspectul principal, Ionuţ George Tănăsoaia, poate primi o pedeapsă cu închisoarea între 5 şi 15 ani.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (40)
wwerko80
wwerko80  •  11 Octombrie 2011, 17:08
Postat de masculu pe 10 Octombrie 2011, 18:12

in ungaria au primit inchisoare pe viata,aici o sa primeasca 5 ani ca un simplu hot de buzunure si dupa 3 ani cioara iese tara babaniera...

In tarile scandinave pentru crima faci MAXIM 12 ani si daca intrii pentru prima oara, iesi automat la 6. Si daca te porti bine, iesi la jumate adica 3. Asta ca sa te lamuresc. Legea din Finlanda, tara "civilizata" din Scandinavia.

ceasornicarul
ceasornicarul  •  11 Octombrie 2011, 16:22

Dumnezeu sa-l ierte si sa-l aiba in paza. Saracul venise in tara noastra pentrru un ban si a fost ucis de niste minti bolnave carora din pacate in ultimii 20 de ani nimeni nu a putut sa le stea in cale, au facut singuri legea si aici ma refer la toti infractorii si interlopii Romaniei. Poate acesta este un semnal de alarma, al catelea oare si in sfarsit vor fi starpati aceste fiinte primitive. Sceea ce eu unul nu cred...

codrutgabriel
codrutgabriel  •  11 Octombrie 2011, 15:16

Combat nu stiu cum frate lasa comentarile ale de rahat...am mai vzt unul zilele trecute frate..termina te ..n-ai dreptate deloc...esti LIMITAT!!!!!!!!!!Incredibil ce gandire ai.....:O d'asta suntem unde suntem...

Vezi toate comentariile (40)
Comentează