GSP SPECIAL  »  TRAGEDIE  »  FRANȚA SUB TEROARE

Campionii mondiali, în stare de șoc » Nemții au stat o noapte întreagă în vestiar!

Articol de - Publicat duminica, 15 noiembrie 2015 00:00

Au părăsit Stade de France abia ieri dimineață, plecînd direct la aeroport!

Pentru că fuseseră atentate în mai multe zone ale Parisului, s-a decis ca echipa să nu mai traverseze orașul pînă la hotel: ”Era mult prea periculos”

Jucătorii lui Joachim Low au aterizat ieri dimineață la Frankfurt. Nevătămați, dar încă în stare de șoc după infernul trăit la Paris. Un coșmar care pentru ei a început vineri la prînz, cu un apel anonim la hotelul Molitor, unde erau cazați. Amenințare cu bombă! Au părăsit imediat clădirea, lăsînd poliția să-și facă treaba, iar următoarele două ore și jumătate și le-au petrecut la Roland Garros.

A acoperit scandările

A fost parcă preludiul a ceea ce avea să-i îngrozească efectiv cîteva ore mai tîrziu. Pe Stade de France era minutul 17 al amicalului cu Franța (0-2) cînd au auzit prima explozie. Venind de undeva din afara arenei, dar suficient de puternică pentru a acoperi scandările fanilor.

"Noi, pe bancă, ne-am gîndit imediat că ceva nu e în regulă. Deja fuseserăm terorizați la prînz"
Joachim Low, selecționer Germania

"Sechestrați"

Trei minute mai tîrziu (20), altă deflagrație. Iar în pauză, încă una. Meciul a fost dus la bun sfîrșit, însă la final a început marea panică. Cu spectatori "sechestrați" pe teren, iar jucătorii blocați în vestiare.

"Atmosfera a fost foarte ciudată în vestiar. Jucătorii erau în stare de șoc. Imediat au pus mîna pe telefoanele mobile să-și sune familiile, să le spună că totul e în regulă"
Oliver Bierhoff, manager reprezentativa Germaniei

Apoi s-a pus problema: "Ne mai întoarcem la hotel?". După o consultare cu reprezentanții poliției, decizia a fost: "Nu. La cîte se petrecuseră, cu atacuri în mai multe zone ale metropolei, era un risc imens să mai traversăm orașul".

A căzut inclusiv varianta unei plecări direct spre aeroportul Charles de Gaulle. Avionul Lufthansa trimis special de la Frankfurt ca să-i aducă acasă sosea abia dimineață. Și atunci s-a hotărît rămînerea pe loc, în vestiare: "Unii dintre băieți au încercat să doarmă, alții au intrat pe net și astfel au realizat dimensiunile întregii grozăvii".

3 teroriștis-au aruncat în aer în apropierea Stade de France. De acolo proveneau exploziile auzite de jucători și spectatori

"Cînd s-a auzit prima explozie, mulți în stadion am crezut că-i o petardă"
Matthias Opdenhovel, reporter ARD

Și francezii au rămas. Din solidaritate

"Cocoșii" au petrecut noaptea tot în stadion. "Cînd au auzit că noi rămînem pînă dimineață la vestiare, jucătorii francezi au decis să nu ne lase singuri. A fost un gest superb de camaraderie", a apreciat președintele interimar al Federației germane, Reinhard Rauball.

Amicalul cu Olanda, în pericol

Nemții ar trebui să dispute mîine al doilea test programat în aceste zile, contra marii rivale Olanda, la Hanovra. Însă în urma atentatului de la Paris, responsabilii Federației germane iau în calcul inclusiv anularea lui. "Haideți să punem capul pe pernă mai întîi. Și după cîteva ore bune de somn să ne adunăm și să luăm o decizie. Înainte de orice trebuie vorbit cu jucătorii, să vedem dacă sînt în stare să intre pe teren", a punctat președintele interimar Reinhard Rauball.

"Eu sînt de părere că ar fi bine să jucăm cu Olanda. Nu trebuie să le dăm satisfacție celor care ne-au atacat"
Oliver Bierhoff, manager reprezentativa Germaniei

Terorist arestat în Bavaria!

Un individ originar din Muntenegru fusese arestat în landul Bavaria, pe autostrada A8, cu cîteva zile înaintea atentatelor din capitala Franței. În mașina acestuia, polițiștii germani au găsit pistoale, grenade și substanțe explozive, iar un oficial implicat în anchetă a dezvăluit că "sînt indicii importante despre faptul că se îndrepta spre Paris".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (10)
930091050403071
Monica Damian  •  15 Noiembrie 2015, 16:45

Interesante comentarii ,unele ft interesante si tind sa le dau dreptate !!

gerulozaurus
gerulozaurus  •  15 Noiembrie 2015, 12:26
Postat de grivei15 pe 15 Noiembrie 2015, 11:40

Problema ptr Franta si mai ales ptr Paris ( care era printre cele mai vizitate orase din lume ) e ca vor pierde milioanele de turisti care aduceau venituri uriase...Oamenii astia vor vizita de acum inainte alte locuri iar pierderile economice ptr francezi vor fi enorme , se vor inchide multe hoteluri, restaurante, multi isi vor pierde jobul...

Pai uite asa pe principiul asta, alte tari pot apela la "serviciul terorist" si pot scapa de orice concurenta din orice domeniu venita din partea altui stat vecin mai mult sau mai putin. Momentan "serviciul terorist" e folosit doar de cei din area petrodolarului...Atacatorii de la Paris au justificat: " ne mor fratii nostrii in Siria"...pai parca armata lu' Putin casapeste de zor la ei...nu Franta, si astfel Franta si SUA vor justifica noua lor invazie in Siria..

grivei15
grivei15  •  15 Noiembrie 2015, 12:18

Ganditi-va ca mai sunt doar 7 luni pana la CE din Franta...Chiar nu-mi pot imagina cum vor reusi sa recastige increderea oamenilor de a mai veni pe stadioane ca sa urmareasca meciurile...Cum vor mai veni echipele sa joace acolo cand acum toata lumea e ingrozita si vrea sa plece de acolo...

Vezi toate comentariile (10)
Comentează