GSP SPECIAL  »  TRAGEDIE  »  DOSAR TRIMIS ÎN INSTANŢĂ

"Ce să se întîmple, mă? I-a dat Gypsy un pumn americanului" » Gazeta reconstituie filmul ultimei nopţi din viaţa lui Hardy

Hardy Chauncey
Hardy Chauncey

Articol de GSP - Publicat marti, 06 decembrie 2011 00:00 / Actualizat marti, 06 decembrie 2011 12:51

Gazeta reconstituie din declaraţiile martorilor şi concluziile anchetei filmul ultimei nopţi din viaţa lui Hardy

Patru oameni au văzut cum Tănăsoaia îl loveşte pe Chauncey, între care şi un coleg de echipă al americanului # Singurul care a încercat să evite incidentul a fost însă un tînăr necunoscut din club # Declaraţiile tuturor se află în rechizitoriul finalizat ieri de procurorii giurgiuveni şi publicat de hotnews.ro .
În timp ce Ambulanţa cu Hardy se îndrepta spre Bucureşti, agresorul a continuat să bea cu prietenii!

 

Clubul Emotione din Giurgiu, 9 octombrie. Sîmbătă, singura noapte din săptămînă cînd e deschis. E ora 1.30, o sută de oameni dansează pe muzica dată la maximum. Hardy apare cu 6 colegi de echipă, patru români, un american şi un sîrb. Băuse deja două beri şi două pahare de vin, CSS Giurgiu sărbătorea victoria cu Dinamo.

Unul din români se aşază la masa ocupată de 4 handbaliste de la Nova Force Giurgiu, ceilalţi la mesele de la bar. De unde nu vor vedea nimic. Hardy îşi urmează ritualul din club: dansează printre tineri cu "şapca roşie pe care o purta tot timpul" şi "o transfera ca gest de prietenie". Şi la băieţi, şi la fete.

Sînt elemente desprinse din rechizitoriul întocmit de Parchetul Giurgiu pentru trimiterea în judecată a lui Ionuţ Tănăsoaia, alias Gypsy Gypsanu, la 57 de zile după moartea baschetbalistului Chauncey Hardy, 23 ani. Iar documentul, publicat ieri de hotnews.ro, prezintă mai departe tabloul detaliat al tragediei, în versiunea procurorilor.

O şapcă roşie şi un dans pe masă

Clubul închidea la 6. La 4, apar în club Gypsanu', cumnatul său şi trei prieteni. Vin de la o nuntă la care Cumnatul băuse foarte mult, era şi ziua lui. Zăreşte o amică şi se opreşte aici, dansînd chiar pe masă, "după doar 5 minute de cînd veniserăm", spune Gypsanu', care stătea la 5-6 metri.

Hardy consumase în cele două ore şi jumătate de dans încă trei beri la 0,33l.

Se apropie de masa dominată de Cumnat, în jurul căreia dansau Amica şi alte zece persoane. Americanul urcă pe podiumul mai înalt cu 32 cm decît ringul de dans şi îi pune Amicei pe cap şapca lui, roşie. E celebra ipostază surprinsă în imaginile care au făcut turul media la cîteva ceasuri după decesul lui Chauncey.

"Tînărul de culoare" care gesticulează

Cumnatul o ia din capul fetei şi i-o înapoiază lui Hardy, dar americanul repetă gestul. Cumnatul cere să fie lăsaţi în pace. Hardy se foloseşte de gestică să arate că nu înţelege. Asta concluzionează procurorii.

Un martor de la masa alăturată: "Cumnatul doar a gesticulat să fie lăsat în pace". Gypsanu': "Se certa cu un tînăr străin, de culoare, fără să cunosc motivul". Cumnatul: "Bă, lasă-ne în pace!", spre "tînărul de culoare" pe care nu îl cunoştea şi care îl împinge!

Un tînăr român din afara "grupului Gypsanu" vede faza, mai puţin că americanul ar fi împins. Îl trage pe Hardy: "I-am zis «Chill» şi l-am bătut cu palma pe spate, tot gesticula, dar nu înţelegeam de muzică ce spune, l-am lăsat în pace". În acel moment, Chauncey "era beat", concluzionează Tănăsoaia.

Un pumn în dreptul buzelor

Hardy tot nu înţelege şi se apropie iar de masa Cumnatului. Procurorii ştiu că acum ia atitudine Gypsanu': acesta îi spune în româneşte să plece şi îl împinge uşor, americanul îndepărtîndu-se cu faţa la agresor şi gesticulînd în continuare. Şi e lovit de Tănăsoaia, la 13 minute după ce a apărut în club. E ora 4.13. Acum, Gypsanu' dă cu pumnul în gură, "în dreptul buzelor", bănuind că, prin gestică, Hardy ar vrea să-l lovească. Asta bănuiesc procurorii. Patru oameni au văzut scena finală: Cumnatul, două handbaliste şi un dansator din preajmă.

Cumnatul: "Gypsy i-a zis «Lasă-i în pace să danseze!»". Tănăsoaia: "I-am zis să meargă de acolo". Nu ştie dacă Hardy l-a înţeles sau auzit, nu ştia că e american, dar sigur Hardy l-a împins şi pe el: "Pentru că m-a împins eu l-am lovit puternic cu pumnul în plină figură".

Platforma betonată, picioare atîrnate pe podium

Handbalista a văzut cum "Hardy ridica din umeri şi se retrăgea uşor", Gypsanu' l-a împins "cu podul palmei". Confirmă dansatorul din preajmă, care a văzut baschetbalistul căzînd "fulgerător".

Americanul era pe podium, la 1,20 m de marginea lui şi la 32 cm de podeaua clubului. A căzut pe spate, pe ring, iar picioarele i-au rămas atîrnate pe podium. Îşi pierde imediat cunoştinţa. Capul s-a izbit de "două rînduri de parchet aşezate peste o platformă betonată" şi a rămas lîngă picioarele Handbalistei.

Hardy rămîne inert, Gypsanu' pleacă

Izbucneşte haosul. Singurii lucizi par Dansatorul, care spune că l-a întins pe Hardy pe o canapea, şi Handbalista, care se duce la baschetbaliştii de la bar şi le spune că americanul "a fost lovit"! Şeful pazei din club aude strigîndu-se "Să vină salvarea! Nu mai are puls!" şi sună la 112, chiar în timp ce colegii lui Hardy îi scoteau trupul inert pe terasă şi îl stropeau cu apă.

Cumnatul aude de la Gypsanu': "Hai să mergem!", întreabă ce i-a făcut şi primeşte răspunsul: "I-am dat un pumn". Iar Gypsanu' recunoaşte în anchetă: "Nu am mai rămas la locul respectiv să văd dacă cel lovit de mine s-a ridicat de jos, am ieşit afară şi am plecat".

"Ce să se întîmple, i-a dat Gipsy un pumn americanului!"

De aici, drumurile se bifurcă: Hardy ajunge la Spitalul Giurgiu în stare gravă. Diagnosticul: comă profundă de provenienţă necunoscută. Gypsanu' se regăseşte cu cei trei prieteni cu care venise în club şi cu Cumnatul la o benzinărie. Li se alătură alte persoane, prezente în club, cunoscuţi. Beau pînă la 6.30.

La 12, Hardy pleacă spre Spitalul Bagdasar din Bucureşti, unde va muri la ora 19. Raportul IML: moarte violentă, datorată insuficienţei cardio-respiratorii consecinţă a unui traumatism cranio-cerebral soldat cu edem cerebral, hemoragie meningeală, contuzie şi dilacerare cerebrală, fractură de boltă craniană.

Lucurile sînt mai simple la benzinăria din Giurgiu: Gypsanu' şi prietenii discută despre ce s-a întîmplat, Cumnatul linişteşte: "Ce să se întîmple, mă, i-a dat Gipsy un pumn americanului". După care merg la un amic acasă şi beau în continuare, pînă pe la 16:30.

Avocaţii: "Foarte probabil, Gypsanu' va primi o pedeapsă cu suspendare!"

Acuzat de lovituri cauzatoare de moarte, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice, Gypsanu' riscă o pedeapsă cu închisoarea între 5 şi 15 ani. "Conform noilor prevederi ale Codului Penal, dacă inculpatul mărturiseşte fapta şi colaborează cu anchetatorii în timpul urmăririi penale, limitele pedepsei se reduc cu o treime", spun mai mulţi avocaţi cu experienţă. Tănăsoaia a recunoscut că l-a lovit pe Hardy şi se poate considera că a colaborat cu procurorii, oferind detalii din desfăşurarea evenimentelor. Astfel, riscă închisoare între 3,4 şi 10 ani. Concluzia avocaţilor: "Are cazierul curat şi cel mai probabil va primi minimul pedepsei, care e mai mic de 4 ani, pentru care legea prevede şi pedeapsă cu suspendare!".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (9)
conasu_boeru
conasu_boeru  •  07 Aprilie 2012, 12:10

Daca era lovita vreo progenitura a unui mahar sau om politic , era audiata si femeia de srviciu din club, asa este inadmisibil ce ancheta de doi lei au facut procurorii !!! Adica il loveste pe unul pe trecerea de pietoni, ia 7 ani pentru omor din culpa iar asta CU INTENTIE il loveste si din asta moare si ia 5 ani , din care probabil face 3,5 pentru buna purtare si ca a frcventat biserica si cercul de poezie !!!! TARA ASTA E UNDE E, 80 % DATORITA JUSTITIEI IN GENERAL ! O democratie durabila si sanatoasa nu poti face cu o justitie corupta si incompetenta !

migo78
migo78  •  06 Decembrie 2011, 14:10

Mi-e rusine de ce a ajuns tara asta... am ajuns sa ne fie frica de tigani. Au fost martori care au spus ca au dat 4 insi cu picioarele, iar acum rezultatul anchetei e ca cioara aia borata, Gypsanu, nu a facut nimic.... mai aveau sa inventeze ca Chauncey a fost cel care a dat primul. RUSINE!!! Justitia din Romania este o mizerie.

surubelru
surubelru  •  06 Decembrie 2011, 13:53

sa inteleg ca ciorile alea ordinare erau niste baieti foarte de treaba care nu au facut altceva decat sa il roage frumos ba chiar sa il implore sa plece; in schimb americanul cel mai rau om de pe pamant nu a inteles si de acolo s-a lovit din greseala in pumnul tiganilor ba nu rromilor cum le place sa li se spuna. Daca am ajuns sa fim condusi si influentati de aceasta rasa ordinara inseamna ca suntem praf ca popor. Daca si in cazul asta mortul e de vina atunci merita sa dam cu masina peste toti judecatorii tarii.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează