GSP SPECIAL  »  TRAGEDIE  »  ROMÂNIA ÎN ȘOC

Cîtă lume o iubeşte » Are 36 de ani, a înfruntat trei operaţii pe creier, iar vineri a fost în clubul Colectiv

Articol de - Publicat duminica, 01 noiembrie 2015 00:00

Pe Teodora Maftei. Fotojurnalist la ProTV. Are 36 de ani, a înfruntat trei operaţii pe creier, iar vineri a fost în clubul Colectiv

Nu o ştiu pe Teodora, dar îi ştiu pozele. Şi povestea. Povestea care îţi răscoleşte mintea şi viscerele pentru că îţi arată cum se înfruntă durerea cu demnitate şi cu un imens curaj. E povestea unei fete care suferă de ceva ce e greu de pronunţat, cu atît mai mult de înfruntat. "Chist arahnoidian de fosă posterioară", o acumulare de lichid pe creierul mic. A suportat şapte intervenţii chirurgicale, dintre care trei pe creier. A rezistat. Are zile mai bune şi zile rele. Zîmbeşte, fotografiază, inspiră.

Teo a fost vineri seară în clubul Colectiv.

Ora 22:00

Pe timeline-ul ei, primele semne de îngrijorare au apărut pe la zece. "Eşti OK?" "Dă un semn" "Eşti bine?".

Ora 02:00

Patru ore mai tîrziu, numele ei era scris de mînă, al patrulea, pe o listă a celor internaţi la Spitalul de Arşi de pe Griviţa. Oamenii încă speră într-o confuzie. Dar nu, e ea. Apare şi o fotografie de la începutul concertului. Cu aparatul lipit de ochi şi la doi paşi de scenă, Teo face poze. Pe fondul vag ceţos al imaginii, se văd artificiile.

Ora 02:30

Prietenii imploră. "Teooo. Spune că eşti ok". Mesajele virează însă încet spre susţinere. Sînt mesaje scurte şi tulburătoare. Cuvinte simple, care vibrează în acest spaţiu de atîtea ori rece sau polemic, sau impersonal. "Putere. Forţă. Învingătoare. Fii tare. Ne rugăm pentru tine. Luptă. Luptătoare. Rezistă. Curaj. Gînduri. Dacă nici tu nu ştii să lupţi, nimeni nu ştie".

Ora 06:00.

Un prieten al lui Teo ajunge acasă, după ce a stat cîteva ore la spital. Povesteşte cum un medic a explicat "ce înseamnă să fii ars şi ce înseamnă să inhalezi aer încins". Apoi a prezentat starea fiecărui pacient, începînd cu cei aflaţi la Terapie Intensivă. Teo era a treia pe listă. "Arsuri pe 45 la sută din suprafaţa corpului... inhalat aer încins... intubată". Cuvinte care fug pe lîngă urechi şi refuză să intre în minte. "Teo, spune că eşti ok".

Toate orele zilei de ieri

"Fii tare. Ţin pumnii. Rezistă. Luptă. Te aşteptăm. Forţă. Ne rugăm. Alături de tine. Die hard, cum spui tu". E un flux continuu, hiperemoţionant.

Ora 19:00.

Teo urma să fie transferată la un spital în Germania duminică dimineaţă.

Luni. Are o expoziţie cu fotografiile făcute în Londra ei dragă. "London Unedited, a series of unphotoshopped photos by Teodora Maftei".

Nu o ştiu pe Teodora, dar îi ştiu pozele. Şi povestea. Citeam ce scria pe Facebook din cînd în cînd. Update-uri din spital. Pentru că starea ei s-a îmbunătăţit faţă de cea de acum 8-9 ani, dar perioadele rele reveneau. Apoi vedeam pozele. Atît de vii, de originale, de tulburătoare. Iar acum ştiu cîtă lume o iubeşte.

Gînduri pentru Teo

Costin Ştucan, redactorul şef al ProSport, a ajuns vineri seară în faţa clubului Colectiv la puţine minute după catastrofa petrecută acolo. El a publicat ieri un film emoţionant al urmărilor tragediei, care conţine şi un mesaj pentru Teodora Maftei. "Pe Calea Griviţei, la Spitalul de arşi, jurnalistul sportiv Teodora Maftei este internată la terapie intensivă cu arsuri severe, întinse pe o suprafaţa mare din corp. Starea ei este gravă, iar doctorii o ţin sub sedative pentru durerile atroce. Pentru Teo, un fotograf pasionat şi talentat care se afla în prima linie în club, lîngă scenă, pentru a prinde emoţia unui concert rock, durerile şi lupta nu sînt noi. E o veterană. Luptă, Teo! Luptaţi, copii!".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  01 Noiembrie 2015, 16:34

fara cuvinte.

963242023697129
Eugen Eugenescu  •  01 Noiembrie 2015, 14:16

da-Le ,Doamne,sanatate si zile ! curaj,copii !

gizeh
gizeh  •  01 Noiembrie 2015, 13:52

....cutremurător.... cât poate să îndure un singur om....Dumnezeu să aibă grijă de ei.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează