GSP SPECIAL  »  TRAGEDIE  »  ROMÂNIA ÎN DOLIU

Drama unei formații rock: 2 morți, 3 în stare critică

Articol de , - Publicat duminica, 01 noiembrie 2015 00:00

Alex Pascu este fiul nefaimos al unei foste sportive celebre, floretista Ana Pascu, președinte de onoare al FR Scrimă. Basist în formația Goodbye to Gravity, el se află în stare gravă la Spitalul Floreasca, după ce a fost operat

Anul trecut, într-un interviu sincer și prietenesc acordat Gazetei, Ana Pascu, campioană mondială în 1969 cu echipa de floretă a României, vorbea despre viața ei cu nostalgie, cu însuflețire, cu un simț al împlinirii pe care-l recunoștea firesc și modest. Ca sportivă cunoscuse succesul în anii '60-'70, cînd medaliile mondiale și olimpice n-o ocoliseră deloc, iar mai tîrziu a fost președinte al FR Scrimă și om de bază, ca și în prezent, al Federației Internaționale.

Copilul venit tîrziu

Ana Pascu a povestit atunci ceea ce nu a povestit niciodată. Detalii despre viața ei de acasă. Viața de soție și de mamă. "Am devenit mamă destul de tîrziu", spunea în toamna anului trecut Ana Pascu. "În 1976, după Jocurile Olimpice de la Montreal, m-am retras din activitatea competițională. Am încercat să fac copii și am pierdut cinci sarcini la rînd. Toate prin luna a patra sau a cincea", își derula atunci amintirile fosta floretistă.

În 1981, cînd aproape că-și luase gîndul că va avea copii și avea deja 37 de ani, s-a ivit o altă sarcină. "Eram disperată că o voi pierde și pe asta. Mi-era frică și de eventualele defecte genetice, pentru că avansasem deja în vîrstă. În luna a patra coșmarul părea că se repetă. Mă apucaseră contracțiile și mi-a fost teamă că se va întîmpla la fel ca și cu celelalte sarcini", își urma povestea Ana Pascu.

De profesie arhitect

Atunci un medic care n-a mai vrut ca necazul să vină din nou a pus-o pe fosta scrimeră să-și petreacă ultimele cinci luni de sarcină la pat. Odihnă, repaus total. "Așa l-am adus pe lume pe fiul meu, Alexandru, care nu mi-a călcat pe urme în cariera sportivă, dar care este, în schimb, de profesie arhitect. Își adoră meseria, dar, în paralel, mai are o pasiune, căreia îi dedică foarte mult timp. Este chitarist în trupa rock Goodbye to Gravity și este foarte dedicat acestui hobby. Face repetiții peste repetiții alături de colegii săi, de care e foarte legat", spunea Pascu, anul trecut, cînd nici o tragedie nu-i amenința fiul.

Vineri seară, în clubul bucureștean Colectiv, Goodbye to Gravity își lansa albumul "Mantras of War". Concertul începuse în jurul orei 21, dar nenorocirea a izbucnit o oră și jumătate mai tîrziu. Martorii adunați acolo – rockeri mai tineri și mai bătrîni - spun că incendiul a pornit de la un foc de artificii care a aprins bureţii cu care era antifonată hala, chiar lîngă scenă, după care focul s-a extins către tavan. De altfel cele mai multe victime au fost din rîndul celor aflați mai aproape de scenă.

Solistul a încercat o glumă. "Pe asta n-o aveam în program", a zis el, cerînd un extinctor. Care nu avea să-i fie însă de nici un folos. Trupa şi-a pierdut ambii chitarişti: Vlad Țelea şi Mihai Alexandru. Ceilalţi doi, toboşarul Bogdan Lavinius şi solistul Andrei Găluţ, se zbat între viaţă şi moarte la spital.

"Nu eram de acord cu asta!"

De cînd s-a întîmplat nenorocirea, Ana Pascu, acum în vîrstă de 71 de ani, și soțul ei, pe care-l cheamă tot Alexandru și care este medic ORL-ist, nu au plecat de la spital. Fiul lor a fost operat în noaptea de vineri spre sîmbătă, la Spitalul Floreasca, și surse apropiate președintei de onoare a FR Scrimă spun că el se află în stare gravă și că următoarele 48 de oră sînt critice. "Sînt la spital. Fiul meu este intubat. Am vorbit cu el înainte de concert, era foarte entuziasmat că își prezintă noul album. Eu nu eram de acord cu ce făcea el, dar tatăl lui a insistat. E unicul meu copil!", a spus fosta floretistă, adăugînd: "Nu pot să cred ce s-a întîmplat. Ne-a rămas doar să ne rugăm pentru el!"

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
10206088110775210
Enver Hoxha  •  01 Noiembrie 2015, 16:38

Ei sunt ucigaşii din club. De ce nu spuneţi lucrurilor pe nume? Numai fiindcă au ajusn la spital sau la morgă? Şi vreţi să-l scalpaţi acum pe Piedone în locul lor? Uitaţi-vă bine la fotografie: acolo sunt VINOVAŢII, nu victimele. Nişte criminali din prostie.

10206403946071993
Titus Constantinescu  •  01 Noiembrie 2015, 12:51

Mirela si Oana: 1. Mihai a fost chitarist, nu basist (n-am auzit in viata mea de o formatie cu doi basisti in componenta); 2. A spune despre un om ca e "nefaimos" e o insulta. E ca si cum as zice eu despre voi doua ca sunteti "neziariste". Ceea ce voi sunteti, spre deosebire de Alex Pascu!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează