GSP SPECIAL  »  TRAGEDIE  »  TRAGEDIE

Gică Popescu, stupefiat de moartea lui Nicolae Tilihoi: "Îmi spunea mereu «Țărane, bagă săbiuța când sari la cap»"

Articol de - Publicat duminica, 25 martie 2018 12:11

Nicolae Tilihoi, fostul fundaș al Universității Craiova, a murit la 61 de ani, în această dimineață. Fostul jucător suferea de o boală cruntă și făcea tratament de aproape trei ani.

Gică Popescu, fost coleg al lui Nicolae Tilihoi, a transmis un mesaj emoționant după aflarea veștii.

"Am rămas stupefiat când am auzit vestea. Știam că este bolnav, dar speram să nu plece atât de repede dintre noi. Nea Nae Tilihoi a fost unul dintre oamenii care mi-au marcat pozitiv cariera. El m-a învătat să sar la cap, mereu îmi spunea «Țărane,  bagă săbiuța când sari la cap». Voia să folosesc cotul înainte pentru a mă proteja.

Am jucat cu el în centrul defensivei la Craiova în 1986, după ce Costică Ștefănescu a plecat la Brașov. Pe teren era un adevărat câine, dar în afara lui a fost un om deosebit, de mare caracter. Era printre cei care ne încurajau mereu pe noi, tinerii. Am învățat foarte multe de la el în perioada în care am jucat împreună. A fost unul dintre cei mai buni fundași centrali pe care i-a avut România", a declarat Gică Popescu pentru GSP.RO.

Citește și: Sorin Cârțu, în lacrimi după moartea lui Nicolae Tilihoi: "A fost un suflet mare, nu e o întâmplare că a murit de Buna Vestire"

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
gica.paunescu
gica.paunescu  •  26 Martie 2018, 14:54

Asa-i intre colegi de echipa, mai mari/mici unii fata de altii, se vorbeste frust, fara floricele de stil. Tilihoi fusese, probabil, tot tarane ptr vreunul mai mare decat el ( nu i-o fi zis Deselnicu si lui tot asa, tarane , atunci cand braileanul a ajuns in echipa Craiovei ? ). D-zeu sa-l odihneasca !

grande.balaci
grande.balaci  •  26 Martie 2018, 02:18
Postat de cetateanul_surmenat pe 25 Martie 2018, 15:53

Doua comentarii pt tine ***: 1. Ce mare performanta a facut Craiova maxima in Europa? 2. La moartea unui fotbalist important pt Romania, nu doar pt prazova, tu alegi sa improsti cu *** in fotbal in loc sa spui, crestineste, Dumnezeu sa-l ierte! Esti pr@z, pardon, praf. Sa-I fie tarana usoara si sa ne dorim sa mai avem jucatori ca el!

Dupa nume ...si prenume,prostia si nesimtirea e lege, in Romanika.....turmentat ,era mai potrivit!

ion.ionescu
ion.ionescu  •  25 Martie 2018, 18:17

Craiova Maxima a schimbat faţa şi mentalitatea fotbalului românesc după o perioadă lungă de insuccese pe plan extern, Naţională şi cluburi : prima în sferturi CCE, prima într-o semifinală europeană, prima care a învins o echipă engleză ( şi la ei - Leeds) oficial; Naţionala - primul turneu final după 1970 (Franţa, 1984), prima victorie asupra unei campioane mondiale (1-0 cu Italia), cu 13 jucători în lot şi 7 pe teren. VALORIC, CEA MAI BUNĂ ECHIPĂ DIN ISTORIA FOTBALULUI ROMÂNESC. Cârţu, mai tehnic decât Balaci, nu era titular ! Mutaţi toţi la Bayern şi disciplinaţi, ar fi dominat fotbalul european câţiva ani !

Vezi toate comentariile (8)
Comentează