GSP SPECIAL  »  TRAGEDIE  »  REGELE MIHAI A MURIT

Ilie Năstase, despre moartea regelui: “Trebuia respectat mai mult când era în viață, nu acum”

foto: Mediafax
foto: Mediafax

Articol de GSP - Publicat marti, 05 decembrie 2017 14:19

Ilie Năstase s-a declarat afectat de moartea regelui Mihai, pe care l-a cunoscut în anii ’90, în timpul unei vizite în Statele Unite.

“Am auzit că a murit. Am un mare regret. Prefer să nu comentez, nu mai au niciun farmec poveștile acum. L-am cunoscut, am fost cu dânsul și la New York, într-o excursie de câteva zile cu vaporul pe la Statuia Libertății. Asta s-a întâmplat după ce s-a întors.

Când jucam, nu ne-am întâlnit niciodată. Dânsul era în Elveția, dar când m-am întâlnit cu el mi-a spus că îmi urmărea meciurile și că mă aprecia. Mi-a spus asta în particular, de la dânsul am primit și cea mai mare distincție a regelui. Regret foarte mult că nu mai e printre noi.

Ar fi trebuit să avem mai mult respect pentru dânsul. Nu acum, când a murit, ci când era în viață. La noi cam așa se întâmplă. N-a fost respectat de clasa politică, oamenii de rând l-au iubit”, a spus fostul campion pentru Gazeta Sporturilor.

Pe 27 octombrie 2011, Năstase a primit din partea regelui Decorația Regală Nihil Sine Deo într-o ceremonie ținută la Palatul Elisabeta. Cu două zile mai devreme, el și soția sa, Brigitte Sfăt, părăsiseră sala mare de la Opera Română înainte de festivitatea ținută cu prilejul aniversării regelui, din cauza faptului că au fost ridicați de pe locurile lor. 

„Am primit invitație de la Casa Regală, am intrat în sală, dar ne-au ridicat de pe locuri. Ne-au spus că sunt rezervate pentru oficialități din străinătate. E inadmisibil așa ceva", declara atunci Năstase. 

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (12)
289314878161625
Barbu Constantin  •  06 Decembrie 2017, 06:52

ilie nastase il poate respecta pe regele cioaba.

10206088110775210
Enver Hoxha  •  06 Decembrie 2017, 00:25

După averile cu care l-au acoperit Iliescu, Năstase și ceilalți nomenclaturo-democrați, ce respect să i se mai arate? Îi ajungeau sutele de milioane moca.

argus
argus  •  05 Decembrie 2017, 21:10

Dumnezeu sa il ierte pe Regele Mihai! Sa-i ierte Dumnezeu si pe mincinosii de-si spun "istorici", pe politicienii ca l-au fortat sa abdice! Pacat insa ca intr-un asemenea moment, ati alaturat imaginea Acestuia cu aceea a lui Ilie Nastase! O sa spuneti ca "astuia i s-a pus pata pe Nastase" si, partial, este adevarat! Ilie Nastase. este exemplul perfect al celui care, conform zicalei "dupa ce a umplut caldarea de lapte, a varsat-o!. "Vaca"!. Ne-am bucurat, mandrit, l-am si l-ati omagiat, asa cum a meritat jucatorul de tenis, primul "number one ATP" dar sa nu uitam ca a avut porecla "nasty", care intre altele, are conotatia de "obraznic"). Ce vreau sa spun insa, este ca socotesc neinspirata afisarea fotografiei Regelui Mihai cu Nastase! Ma intreb, v-ati uitat la poza inainte de a o publica? Regele il priveste pe Nastase (politicos, nu?) iar acesta din urma, nu-l baga-n de parca, privind "tinta" la fotograf (de parca-ar zice "se vede bine cu cine dau mana!?..."). Acest "nasty" sa fie reprezentativ, intre sportivi precum Nadia Comaneci, Ivan Pataichin, Ecaterina Szabo s.a. sportivi ce au avut cinstea, onoarea de a fi primiti de Regele Mihai ori va lipsesc pozele acestora? P.S. Cat priveste supararea acestuia: „...Am primit invitație de la Casa Regală, am intrat în sală, dar ne-au ridicat de pe locuri. Ne-au spus că sunt rezervate pentru oficialități din străinătate. E inadmi

Vezi toate comentariile (12)
Comentează
Close