GSP SPECIAL  »  TRAGEDIE  »  EGIPT

Încă 30 ucişi! » Condamnarea la moarte a 21 de acuzaţi în masacrul de la Port Said a declanşat o altă tragedie

Articol de - Publicat duminica, 27 ianuarie 2013 00:00 / Actualizat sambata, 26 ianuarie 2013 21:51

Doi poliţişti şi 28 de protestatari, printre care şi doi jucători, au căzut ieri victime violenţelor izbucnite după anunţarea sentinţelor. Alte 300 de persoane au fost rănite


Curge din nou sînge în Egipt. Şi tot la Port Said, exact ca pe 1 februarie 2012. Atunci, 74 de fani ai lui Al Ahly şi-au pierdut viaţa în incidentele declanşate la finalul derby-ului cu Al Masry (1-3). Cea mai mare tragedie petrecută în fotbalul ultimilor 15 ani! Ultraşii lui Al Ahly au cerut "moarte pentru vinovaţi" şi ieri au primit satisfacţie: 21 de condamnări cu pedeapsa capitală!

Numai că anunţarea sentinţelor, în direct la TV, a declanşat o altă tragedie. Dacă în Cairo a fost bucurie mare, la Port Said a început un adevărat război. Rudele şi apropiaţii au luat cu asalt închisoarea în care sînt deţinuţi osîndiţii, în tentativa de a-i elibera, dar poliţia a ripostat în forţă, cu gloanţe de cauciuc. Bilanţul: 30 de morţi şi peste 300 de răniţi!

Printre aceştia, doi poliţişti şi doi jucători. Este vorba despre fostul portar al lui Al Masry, Tamir al-Fahlah, şi de Muhammad al-Dadhawy, fotbalist al unui club de divizie inferioară din Port Said.


104 morţi e bilanţul incidentelor declanşate din cauza derby-ului Al Ahly - Al Masry. 74 de fani şi-au pierdut viaţa imediat după meci, pe 1 februarie 2012, 30 ieri

Condamnările nu sînt definitive
Toate condamnările la moarte dictate ieri trebuie aprobate de marele muftiu, autoritatea religioasă din Egipt. Iar acuzaţii au dreptul să facă apel. Tot ieri, instanţa a anunţat că sentinţele în cazul altor 52 de persoane învinuite în dosarul "Port Said" vor fi date la o dată ce urmează să fie stabilită.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
robertino2
robertino2  •  27 Ianuarie 2013, 16:03

Cine ridica sabia, de sabie va pieri.

ernesto365
ernesto365  •  27 Ianuarie 2013, 12:14
Postat de gery76 pe 27 Ianuarie 2013, 02:39

-Acesta a fost un pretext,tensiunea in Egipt,este amplificata de occident,pentru faptul ca presedentia tarii,a fost castigata de candidatul ''Fratiel Musulmane'' Morsi,iar occidentalii sunt disperati ca ''pierd''o natiune ''extrem de influenta in Orientul Mijlociu,care se indreapta spre fundamentalism islamic,abia acum vestul isi da seama ca Saddam ,Gadhaffi sau Mubarack,erau ''ingerasi''pe langa islamisti ,care sunt mult mai radicali si place sau nu place ,au mai multi adepti in ultimul timp.

nu cred ca e mina occidentului aici. este o reglare de conturi intre simpatizantii fostului presedinte mubarak din fieful sau port said, care au atacat pe suporterii lui al ahly, care au avut un rol important in rasturnarea vechiului regim. acum "justitia" egipteana a vrut sa se razbune. mi-e sila de tarile astea inapoiate unde dreptatea se face cu toporul in mana pe principiul dinte pentru dinte ca in epoca antica. daca nu ar fi de o importanta strategica din cauza petrolului occidentul i-ar lasa sa se omoare intre ei ca in tarile sarace din africa unde se omoara in fiecare zi si nu intervine nici o mare putere ca nu ii intereseaza.

ernesto365
ernesto365  •  27 Ianuarie 2013, 12:06

ieri cand am spus ca aceste condamnari vor inflama si mai mult spiritele si ii paste un nou razboi civil multi"EXPERTI" au spus ca pedeapsa cu moarte este ceva obisniut in tarile arabe si ca asa trebuie tratati infractorii. acestia insa nu aveau habar de situatia din egipt.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează