GSP SPECIAL  »  TRAGEDIE  »  CAZUL HARDY

Ministerul Sănătăţii acuză medicii de la Giurgiu în cazul baschetbalistului: "Nu i-au făcut nici radiografie!"

Raed Arafat (foto: Agerpres)
Raed Arafat (foto: Agerpres)

Articol de GSP - Publicat miercuri, 12 octombrie 2011 00:00 / Actualizat joi, 13 octombrie 2011 00:51

"Cei doi medici de la spitalul din Giurgiu nu au respectat procedurile medicale în cazul sportivului american Hardy Chauncey", a spus Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, în conferinţa de presă organizată ieri.

Ancheta Ministerului a relevat mai multe probleme în desfăşurarea activităţii la Spitalul de Urgenţă din Giurgiu în noaptea morţii baschetbalistului american. "Au fost două deficienţe: în primul rînd, cei doi medici care au fost de gardă nu au respectat procedurile medicale, apoi nu s-au respectat protocoalele de transfer"

Ministerul va recomanda următoarele: cei doi medici de la Giurgiu să fie amendaţi contravenţional cu cîte 3000RON. Cel de-al treilea medic, de la ambulanţă, va primi o amendă de 1500 RON.

Raed Arafat susţine că doctorii nu au respectat protocoalele medicale, nu au făcut investigaţiile necesare şi că singurul moment din acea noapte care a fost derulat conform procedurilor a fost cel al transportării de la club la spitalul de urgenţă din Giurgiu. Acolo, însă, vreme de aproape de 3 ore, de la 4.22 la 7 dimineaţa doctorii de gardă n-au monitorizat bolnavul aflat în comă "nefăcîndu-i nici măcar o radiografie".

Spitalul din Giurgiu a fost amendat de asemenea cu 35.000 RON, în timp ce serviciul de ambulanţă a fost amendat cu 15.000 RON.

"Au fost doi medici de gardă, dar nici unul nu a pornit investigaţii pentru a  stabili starea pacientului. Nici spitalul nu este echipat cu aparatele necesare pentru a oferi informaţii despre starea de sănătate a bolnavului. Ştim că există un contract cu o firmă privată care face analize însă numai în timpul zilei, nu şi pe timpul nopţi. N-au fost făcute investigaţii şi nu a fost făcut un consult de specialitate cu toate că era în comă. Acestea sînt prevederi din actele normative privind funcţionarea spitalelor de urgenţă. De aceea medicii vor fi sancţionaţi.

Şi în privinţa transportului, care trebuia făcut cu o ambulanţă de tip C, au existat probleme. Iniţial a fost chemată o astfel de ambulanţă, dar apoi medicul a decis să cheme o ambulanţă de tip B şi a trimis un asistent în locul său la Bucureşti, un asistent care nu avea competenţa necesară să rezolve o eventuală agravare a situaţiei bolnavului", a declarat Raed Arafat.

Secretarul de stat a continuat, spunînd că ancheta nu se va extinde şi la Spitalul Bagdasar-Arseni, pentru că nu e de competenţa Ministerului să decidă eroarea umană în cazul operaţiei. "E la latitudinea colegiului medicilor să decidă eroarea umană de la spitalul Bagdasar. Cînd vor sosi rezultatele autopsiei se va face o nouă anchetă".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (43)
cfr_atlanta
cfr_atlanta  •  13 Octombrie 2011, 06:39

Romania...ce poti sa ceri.

t0ni
t0ni  •  12 Octombrie 2011, 23:12
Postat de t0ni pe 12 Octombrie 2011, 23:03

Un fost medic specialist in boli vicerale de la spitalul militar Bucuresti e patron de clinica undeva langa Paris si fiind o clinica mai de fite si cu multi profesori medicali a luat si omu prin 2001 ceva colegi cu el specialisti in ortopedie, oftalmologie, Endoscopie, etc si-o mers la Brasov, ca de acolo e si a zis sa opereze niste cazuri mai aparte, gratuit si in schimb de experienta si sa simpatizeze cu medicii romani. Credeti ca s-o deranjat vre-o unu sa vina, sa asiste la ce-au operat aia? Nu, cred ca nu aveau nici o spaga sa-si "piarada" timpul si singurii au fost niste elevi practicanti, denota seriozitatea unor medici in Romania. Nu toti sunt asa, dar sunt multi nedemni...

"Moartea domnului Lazarescu" nu-i doar o fictiune de film stimabile, e chiar o realitate a medicinei si modului cum vad unii aceasta meserie din pacate in Romania! Mai reflecteaza si sunt multi care stiu din cum esti tratat in alte tari fata de la noi, sunt unii care au si dat spaga si n-au fost tratati. Ce medic esti tu ala care ceri bani sa ajuti un amarat de bolnav, e peste puterile mele de a intelege acest lucru!? Am pierdut 4 membri din familia mea pe greseli de nepardonat a unor medici romani...e deajuns ca sa-mi intelegi dezgustarea fata de unii medici si oare cine nu a trecut prin spitalele romanesti si cine nu a dat bani ca sa-i arunce cineva o atentie?

intrusul33
intrusul33  •  12 Octombrie 2011, 23:12
Postat de the_cezar pe 12 Octombrie 2011, 18:42

daca-i pana acolo las-o cu prostia ca nu ti-e straina de loc,doar ca nu-mi place sa jignesc! cu bagatul pe pagini,tu esti recordman pe-aici dupa numarul de comentarii,nu stiu cand dormi ca esti non stop prezent cu verzi si uscate ca o tzatza...si cu emigratul,puteam pleca demult insa unii traiesc decent si in romanica( daca eram un inadaptat plecam)

e drept ca tiganii nu iau viza pt orice stat, prin Europa ce mai poti merge, ratatule

Vezi toate comentariile (43)
Comentează