GSP SPECIAL  »  TRAGEDIE  »  TORNADĂ

Puterea tornadei care a lovit ieri statul american Oklahoma şi care a făcut 91 de victime a depăşit nivelul maxim » Nadia: "Sîntem bine!"

28 de tornade s-au format
în timpul furtunii care a
măturat luni patru state
ale SUA, inclusiv Oklahoma +6   FOTO
28 de tornade s-au format în timpul furtunii care a măturat luni patru state ale SUA, inclusiv Oklahoma

Articol de - Publicat miercuri, 22 mai 2013 00:00 / Actualizat marti, 21 mai 2013 19:36

Furtuna a devastat o surburbie a Oklahoma City şi a trecut la limită de oraşul Norman, în care îşi are reşedinţa cuplul Nadia Comăneci - Bart Conner


Sezonul tornadelor în SUA, care durează cel mult două luni, între 1 aprilie şi 31 mai, se încheie cu un coşmar. Luni noapte, o furtună care i-a speriat pînă şi pe meteorologi a măturat patru state şi a lovit suburbiile oraşului Oklahoma. Un bilanţ provizoriu arată 91 de victime, dintre care cel puţin 20 de copii, elevi surprinşi sub dărîmăturile şcolii, şi 150 de răniţi.

De obicei, furtunile afectează cîmpiile Oklahomei. Rar ating şi zonele locuite. Acum, tornada a cărei putere a depăşit nivelul maxim, 5, pe scara pe care se măsoară uraganele, cu rafale de vînt între 260 şi 320 de kilometri pe oră, a ras tot ce a întîlnit în calea ei. Case, şcoli, spitale.

Un coşmar despre care supravieţuitorii au relatat speriaţi pentru posturile de televiziune americane. "Nu pot să cred că am supravieţuit!", a spus Elisabeth, care a reuşit să-şi salveze cîinele Ginger adăpostindu-se în cada de baie. "Zgomotul tornadei era insuportabil şi se vedeau lucruri zburînd peste tot", a povestit Lando Hyde, care lucrează la o herghelie din care nu a mai rămas nici o boxă întreagă. "Eu nu mai am casă. Mă aflu în continuare în stare de şoc. A fost intens, a fost teribil", a spus un locuitor al cartierului devastat Moore. Steve Wilkerson şi-a pierdut casa, dar s-a declarat fericit că familia sa a supravieţuit. "Voi reconstrui totul. Trebuie să mergem mai departe", a spus acesta pentru CNN.

Oraş ocolit
În zona metropolitană a Oklahoma City se află şi localitatea Norman, în care locuieşte Nadia Comăneci alături de soţul său, Bart Conner, şi de fiul lor, Dylan. Imediat după terminarea furtunii, Nadia Comăneci a postat pe contul său de Twitter un scurt mesaj pentru fani: "Sîntem bine!". În Norman, care se află la 30 de kilometri de Oklahoma, a plouat şi a bătut vîntul puternic, dar oraşul nu s-a aflat pe traseul tornadei.

14 ani au trecut de cînd o altă tornadă puternică a traversat aceeaşi periferie din Oklahoma, soldîndu-se cu 44 de morţi

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  22 Mai 2013, 13:37

Copil nedorit ...de cand te pricepi tu la tornade ? Acolo la orfelinat unde ai crescut tu ...in curte batea vantul ?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează