GSP SPECIAL  »  TRAGEDIE  »  INCENDIU

UPDATE VIDEO+FOTO Incendiu puternic la clubul Bamboo din București! Situația răniților, anunțul primarului Capitalei și precizările oficiale ale acționarilor clubului

sursa foto: ISU București +4   FOTO
sursa foto: ISU București

Articol de GSP - Publicat sambata, 21 ianuarie 2017 07:10

Un incendiu puternic a izbucnit în această dimineață la clubul Bamboo din Capitală, potrivit Biroului de presă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov.

17:45

Conform ISU, cinci persoane mai sunt internate, patru la Spitalul Floreasca și o persoană la Spitalul Pantelimon.

Cătălin Botezatu, unul dintre acționarii clubului a reacționat: "Ieşiri de urgenţă avem mai multe decât aveam nevoie şi foarte largi. Când au venit pompierii, după 10-15 minute, nu mai aveau ce să evacueze şi oricum nu ar fi avut cum şi cu măşti şi fără măşti pentru că era fum. Nu mai aveau ce să facă. Oamenii au fost evacuaţi de personalul clubului, care a intrat cu tricourile ude la gură şi a scos oamenii de acolo.

Am văzut la televizor că au spus că s-au aruncat de la etaj. Clubul Bamboo nu are etaj. S-au aruncat în lac. Nu există lac acolo, este o mlaştină de 10 centimetri acoperită de încă 10 centimetri de zăpadă. S-au aruncat în piscină. Piscina este goală. Sunt nişte aberaţii. Dacă la noi în club cineva îşi aprinde ţigara, toţi bodyguarzii merg la ei sau sunt semnalizaţi cu lasere să stingă ţigările. Există zone în care se fumează şi lume merge la fumat".

Citește și: TOLO.RO » Cu legea în față: ISU era obligat să închidă Bamboo dacă ”se periclitează viața oamenilor”!

Primarul Capitalei, Gabriela Vrînceanu Firea, a comentat și ea situația pe contul personal de Facebook: " Incendiu la un club din Capitală! Nu sunt victime, Slavă Domnului! Am alertat toate autorităţile responsabile. Din punctul meu de vedere, în cazul în care un club nu are autorizaţie de funcţionare de la sectorul pe raza căruia se află, aşa cum prevede legea, trebuie închis. Numai aşa va înţelege toată lumea că legile trebuie respectate de toţi şi că nu se joacă nimeni cu vieţile oamenilor".

14:00

Echipajele de pompieri încă încercă să stingă incendiul. O bună parte din clădire s-a prăbușit. Între timp a fost deschis un dosar penal pentru distrugere din culpă. 

9:33

Situația răniților: deocamdată doar 6 dintre răniți se mai află în spital. Dintre ei 3 sunt la Floreasca, unul la Pantelimon și doi la Elias. 

9:30

Știrile ProTV anunță că patronul clubului a fost audiat în urma acestui incendiu, dar i s-a făcut rău. 

9:00

Viceprimarul sectorului 2, Dan Cristian Popescu, a anunțat faptul că Bamboo nu avea autorizație de funcționare: "Nu cred că au avut niciodată actele în regulă", a zis acesta. Din ultimele informații se pare că sunt 38 de răniți. Deocamdată nu se știe dacă în club au mai rămas oameni. 

UPDATE ora 07:30

Informare ISU: "La nivelul Ministerului Afacerilor Interne, s-a activat o linie telefonică - 021 206.40.50, unde rudele celor care s-au aflat în clubul Bamboo pot suna pentru a obține informații despre persoanele transportate la spital.

De asemenea, oricine deține informații relevante despre alte posibile victime sau legate de izbucnirea incendiului pot suna la numărul respectiv de telefon"

CONTEXT

  • Purtătorul de cuvânt al ISU București-Ilfov, Daniel Vasile, a declarat că aproximativ 40 de persoane au ajuns la spitale în urma incendiului de la clubul Bamboo, o singură persoană fiind grav rănită, informează AGERPRES;
  • Din cele 40 de persoane ajunse la spital, multe au fost externate cu răni minore, dar mai există 20 oameni care sunt în continuare internați;
  • "Este foarte complicat ceea ce urmează să vă spun, dar există posibilitatea ca unele persoane să nu se fi putut evacuat din interior deși primele echipaje care au ajuns la fața locului, au procedat la verificarea spațiilor. Am constituit echipe de căutare-salvare", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU;
  • Conform martorilor, în club se fuma, deși acest lucru este în afara legii;
  • Clădirea Bamboo a ars în totalitate, iar o parte din ea s-a prăbușit. În clubul Bamboo au mai existat incendii, clubul arzând complet și în 2005;
  • "Planul Roşu a fost activat încă din primele momente ale intervenţiei. Arderea se manifestă la întreaga clădire. În cea mai mare proporţie clădirea este prabuşită. S-a constituit un punct de triaj al victimelor. S-a dispus chemarea la serviciu a tuturor pompierilor din turele libere. Au acționat peste 20 autospeciale de stingere, 27 smurd, 4 autospeciale pentru victime multiple, Spital Mobil, Descarcerare Grea", conform ISU.

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Cristi Chivu a lăsat-o fără cuvinte pe prezentatoarea matinalului: „Doamne, Doamne! Îmi tremură mâinile. Îți datorez foarte mult”


Comentarii (46)
fangigi
fangigi  •  22 Ianuarie 2017, 10:08
Postat de emenangita_mangladesh pe 21 Ianuarie 2017, 13:54

serviciile si iohanis au incercat din noua scenariul "colectiv", doar doar or reusi sa rastoarne guvernul. Nasol baieti, nu mai merge si a doua oara. Desi sunt convins ca activistii liberali cu spume la gura gen tudor chirila, oana pelea & co. vor sari in sus ca de obicei

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

alex_1973
alex_1973  •  22 Ianuarie 2017, 08:44

Așadar ce spune aceasta Doamna Primar pe conturile de socializare sau în interviuri nu are nici o valoare.De când sa instalat se observa ca altcineva din spatele ei conduce aceasta institutie.În afară de a face fel și fel de promisiuni.una mai interesanta decât alta.care de altfel nu se concretizează nimic putem observa ca nu are credibilitate.Înainte sa ningă a apărut la toate posturile TV în care spunea ca Bucureștiul este pregătit pentru a face fata.rezultatul după 2 săptămâni avem munți de zăpadă în Capitală fără sa îi pese nimanui.În taximetrie după atâtea reportaje TV în care se spune ce se întâmplă cu adevărat în strada observam ca din partea Primăriei nu ia nimeni atitudine.În cluburile bucureștene după coșmarul Colectiv tot nu sa schimbat nimic.Ce așteptați Doamna Primar sa aveți pe conștiința alte persoane ca sa faceți cava?

visinu
visinu  •  22 Ianuarie 2017, 05:35

In urmatoarele cateva luni se va observa o crestere vizibila a conditiei fizice a fotbalistilor cluburilor bucurestene.

Vezi toate comentariile (46)
Comentează