GSP SPECIAL  »  EVENIMENT  »  MESSI L-A EGALAT PE PLATINI

Se ştie cine cîştigă "Balonul de Aur FIFA". Ronaldo şi Mourinho nu mai vin la gala din 9 ianuarie! Messi d'Or

Lionel Messi. FOTO: Getty Images
Lionel Messi. FOTO: Getty Images

Articol de - Publicat joi, 05 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat joi, 05 ianuarie 2012 10:53

Va fi al treilea trofeu consecutiv cucerit de strălucitorul magician al Barcelonei. Îl egalează pe Michel Platini, unicul care reuşise o asemenea performanţă

Dacă Messi era de la început favorit, în duel cu Xavi şi Cristiano Ronaldo, acum este aproape sigur că argentinianul va fi " Balonul de Aur FIFA" în 2011. Ultimul semn e clar: CR7 şi Jose Mourinho au dezvăluit că nu vor participa la gala organizată la Zurich de forul mondial luni, 9 ianuarie.

Motivul oficial: Real Madrid va juca marţi, pe 10, returul "optimilor" Cupei Spaniei cu Malaga, echipă pe care a învins-o la limită în prima manşă (3-2). Iar deplasarea se face chiar luni!

Motivul neoficial: Cristiano ar fi aflat deja că premiul pentru cel mai bun fotbalist îi este pregătit tot lui Messi! Al treilea an la rînd. Primul jucător, de la Michel Platini (1983, 1984, 1985), care atinge perfecţiunea.

Nu e "Mou". E Pep!
De ce lipseşte şi Mourinho? Din aceeaşi cauză! Nici el nu va cîştiga marele premiu oferit de FIFA celui mai valoros antrenor din 2011. Portughezul a fost nominalizat alături de Pep Guardiola şi de Alex Ferguson, dar locul 1 este liderul Barcelonei. Care a cucerit anul trecut 5 trofee cu "forţa blaugrana".

24 de ani are Lionel Messi, cel care a cucerit 18 trofee cu Barcelona pînă la această vîrstă

55 de goluri a marcat Messi pentru Barcelona în 2011 (toate competiţiile). La "naţională" a punctat de 4 ori

5 competiţii a cîştigat argentinianul cu Barca anul trecut: Champions League, Supercupa Europei, Mondialul cluburilor, La Liga şi Supercupa Spaniei

"Voi plăti cel mai faimos pictor pentru a realiza un tablou cu Messi. Şi-mi voi agăţa portretul lui Leo deasupra patului, să visez frumos"
Juan Sebastian Veron, mare fotbalist argentinian

"Messi, rezervă pe vremea lui Diego!"
Într-un moment cînd toată lumea e la picioarele noului zeu al fotbalului, inclusiv Maradona văzîndu-l printre legende, un fost cunoscut portar argentinian, Hugo Gatti, zis "Nebunul", se opune curentului. "Cel mai mare jucător va rămîne Pele. După el, Di Stefano, Cruyff, Maradona... Pe vremea lor, Messi nu putea juca. Ar fi rămas pe bancă, rezervă!".

Selecţionerii, căpitanii şi 154 de jurnalişti
Cîştigătorul Balonului de Aur FIFA, premiu rezultat după fuziunea Ballon d'Or - FIFA World Player (2010), este ales în urma voturilor tuturor selecţionerilor şi căpitanilor celor 208 echipe naţionale participante la competiţiile FIFA. Cărora li se alătură 154 de ziarişti, colaboratori ai bisăptămînalului France Football în lumea întreagă.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (9)
mariusss10
mariusss10  •  05 Ianuarie 2012, 14:56
Postat de lucauniversalu pe 05 Ianuarie 2012, 09:21

Castigatori ai balonului de aur: Tara - Jucator - Numar de trofee - Anii in care a castigat Netherlands - Johan Cruyff - 3 - 1971, 1973, 1974 France - Michel Platini - 3 - 1983, 1984, 1985 Netherlands - Marco van Basten - 3 - 1988, 1989, 1992 Deci nu e doar Platini !

ti se par consecutive trofeele castigate de ceilalti inafara lui platini? cititi mai bine articolele....

mariusss10
mariusss10  •  05 Ianuarie 2012, 12:24
Postat de pacione28 pe 05 Ianuarie 2012, 08:17

si Van Basten tot de 3 ori a castigat balonul :))))

nu consecutiv.....

blaugrana_
blaugrana_  •  05 Ianuarie 2012, 10:01

@ipsilante continuare... Cat despre cristinel si moucinho hai sa fim seriosi. Cristinel a jucat doar la echipe de top, ManUTD era at pe val (la fel ca tot camp Angliei) iar acum la cel mai bogan club din lume. Si aici ca si acolo, echipa joaca pt el si nu vezi decat goluri din 2m si din penalty. Rar mai da cate unul din lov libera si at este ridicat in slavi. Cat despre mou a luat UCL de 2 ori cu noroc imens si ajutat in mod decisiv de arbitrii. Sa nu uitam la Porto cu Manchester si la Inter cu Barcelona, dar in fine, important este ca acuma cu transferuri si jucatori de sute de mil nu poate nimic, iar anul trecut sa nu uitam cum juca, ca pana si di Stefano l-a acuzat de antifotbal...

Vezi toate comentariile (9)
Comentează