SPORTURI  »  FORMULA 1  »  MARELE PREMIU DE LA ABU DHABI

Mercedes 2015! A fost anul echipei germane: titlul la constructori și locurile 1-2 la piloți

Lewis Hamilton și Nico Rosberg, cea mai bună afacere pentru Mercedes în ultimii doi ani: titlul mondial la constructori, două titluri pentru Lewis Hamilton și două locuri secunde în clasamentul piloților pentru Nico Rosberg
Lewis Hamilton și Nico Rosberg, cea mai bună afacere pentru Mercedes în ultimii doi ani: titlul mondial la constructori, două titluri pentru Lewis Hamilton și două locuri secunde în clasamentul piloților pentru Nico Rosberg

Articol de - Publicat luni, 30 noiembrie 2015 00:00

A fost anul echipei germane, care a cîștigat tot ce se putea: titlul la constructori, iar Lewis Hamilton, campion mondial. Pe locul doi a terminat Nico Rosberg, cel de-al doilea pilot Mercedes.

La 30 de ani, Lewis Hamilton a reușit cel de-al treilea titlu mondial din carieră. După primul succes din 2008 cu McLaren, britanicul a trebuit să vină la Mercedes pentru a-și adăuga în palmares încă două victorii, anul trecut și în această ediție.

Hamilton a cîștigat 10 Grand Prix-uri în acest an, dar s-a suit pe podium de încă 7 ori (de șase ori de pe locul doi și o dată de pe locul trei).

Nico Rosberg, coechipierul său, dar marele rival al lui Hamilton, a pierdut și de această dată, ca și anul trecut, titlul mondial. De fiecare dată, germanul a trebuit să se mulțumească cu poziția secundă la final. Rosberg a bifat 6 victorii în Marele Circ, dar a mai prins podiumul de 9 ori (de 7 ori locul doi și în două situații, locul trei).

De altfel, în cele 19 Grand Prix-uri, doar în două curse, cele din Ungaria și Singapore, nu a urcat pe podium unul dintre cei doi piloți Mercedes!

Vettel, singurul pilot cu victorii în 2015

Sebastian Vettel ( Ferrari) este singurul pilot din Formula 1 care a reușit să cîștige o cursă în fața lui Hamilton și Rosberg. Germanul a bifat trei succese, în Malaiezia, Ungaria și Singapore.

Podiumurile lui Hamilton

Locul 1 - Australia, China, Bahrain, Canada, Marea Britanie, Belgia, Italia, Japonia, Rusia, SUA
Locul 2 - Malaiezia, Spania, Austria, Mexic, Brazilia și Abu Dhabi
Locul 3 - Monaco

Podiumurile lui Rosberg

Locul 1 - Spania, Monaco, Austria, Mexic, Brazilia și Abu Dhabi
Locul 2 - Australia, China, Canada, Marea Britanie, Belgia, Japonia, SUA
Locul 3 - Malaiezia, Bahrain

Cine a cîștigat titlul mondial în ultimii 11 ani

2005 Fernando Alonso (Renault)
2006 Fernando Alonso (Renault)
2007 Kimi Raikkonen (Ferrari)
2008 Lewis Hamilton (McLaren)
2009 Jenson Button (Brawn GP)
2010 Sebastian Vettel (Red Bull)
2011 Sebastian Vettel (Red Bull)
2012 Sebastian Vettel (Red Bull)
2013 Sebastian Vettel (Red Bull)
2014 Lewis Hamilton (Mercedes)
2015 Lewis Hamilton (Mercedes)

3este numărul curselor cîștigate de Sebastian Vettel în acest an (Malaiezia, Ungaria și Singapore)

3titluri mondiale a cîștigat Lewis Hamilton în cariera sa. Primul, în 2008, cu McLaren, iar următoarele două cu Mercedes (2014 și 2015)

3este numărul victoriilor consecutive reușite de Nico Rosberg pe acest final de sezon

clasamente generale piloti echipe

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
zidane92
zidane92  •  30 Noiembrie 2015, 10:50

Pe cand se baga si BMW-ul in formula 1 macar sa fie cocalareala dusa la extrem, sa apara eventual si BMW Bulgaria cu volan pe dreapta, formula 1 de vreo 3-4 ani e un fas, nu stiu de ce te-ai mai uita la asa ceva , nu se compara cu spectacolul din moto gp!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează