SPORTURI  »  FORMULA 1  »  MARELE PREMIU AL MEXICULUI

Răzvrătirea lui Lewis » Cu titlul mondial în buzunar, Hamilton a ignorat ordinele echipei sale în Mexic

Articol de - Publicat luni, 02 noiembrie 2015 00:00

Britanicul prefera să riște, continuînd cursa, numai să nu-l lase pe coechipierul său Rosberg în fața lui

Mexicul a revenit în circuitul Formulei 1 după o pauză de 23 de ani într-un moment în care lucrurile s-au clarificat în Marele Circ: Lewis Hamilton și Mercedes sînt, matematic deja, campioni mondiali. Nico Rosberg, marele perdant, mai are o miză, să prindă măcar locul secund, ocupat înaintea Grand Prix-ului mexican, de germanul Sebastian Vettel, cu 4 puncte în față. Așa că Rosberg s-a pus pe treabă încă din calificări, obținînd primul loc.

Germanul a plecat bine în cursă, cu Hamilton în oglinzile retrovizoare, dar fără Vettel. Fostul campion mondial a făcut pană încă din primul tur după ce monopostul său s-a acroșat cu cel al lui Ricciardo.

În turul 27, Nico Rosberg s-a dus pentru prima oară la boxe. N-a zăbovit acolo decît 2,5 secunde pentru ca Lewis Hamilton, care a preluat șefia plutonului, să nu se distanțeze prea tare.

Aceeași strategie a avut-o și Hamilton. Două tururi mai tîrziu, britanicul și-a schimbat pneurile, iar ordinea de la începutul cursei, cu Rosberg în frunte, s-a restabilit. Mult mai în spate, Vettel, de pe poziția a 13-a, se chinuia să revină în puncte.

Hamilton, supărat că a fost chemat la boxe

În turul 47, Hamilton era lider, după ce Rosberg predase ștafeta din cauza unui nou schimb de pneuri. În cască, britanicului i s-a comunicat că ar trebui să facă și el o vizită la boxe. Hamilton n-a vrut și a mai mers în tur. Inginerii lui Mercedes au insistat însă și, pînă la urmă, Lewis, deranjat de ordinul echipei sale, s-a conformat totuși. Dar a insistat apoi să i se comunice care era starea cauciucurilor pe care le-a lăsat la boxe. Se pare că atunci cînd ai trei titluri mondiale, dintre care două cu Mercedes, îți permiți să nesocotești ordinele echipei, iar apoi să-i iei la întrebări.

Nu s-a mai întîmplat nimic. Rosberg a cîștigat, Vettel a abandonat. Podiumul a fost completat de supăratul Hamilton și finlandezul Bottas.

4 victoriia adunat Rosberg în 2015 (Spania, Monaco, Austria și Mexic)

10 succeseare Lewis Hamilton în actualul sezon (Australia, China, Bahrain, Canada, Marea Britanie, Belgia, Italia, Japonia, Rusia și SUA)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează