SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

Australia îi prieşte » Marius Copil, primul tablou principal şi prima victorie în turneele de Grand Slam

Marius Copil a primit 33.300 de dolari pentru calificarea în turul al doilea
Marius Copil a primit 33.300 de dolari pentru calificarea în turul al doilea

Articol de - Publicat miercuri, 21 ianuarie 2015 00:00 / Actualizat marti, 20 ianuarie 2015 21:18

Românul l-a învins pe Pablo Andujar şi îl va întîlni mai departe pe cîştigătorul de anul trecut de la Melbourne, elveţianul Wawrinka.

Marius Copil adună premierele la Melbourne. După ce s-a calificat pentru prima oară pe tabloul unui turneu de Grand Slam, ieri el a obţinut şi prima victorie.

Românul în vîrstă de 24 de ani l-a învins pe spaniolul Pablo Andujar cu 6-2, 6-2, 7-5. Marius a început această săptămînă pe locul 194 mondial şi de cîţiva ani încearcă să intre între primii o sută de jucători ai lumii. Cel mai aproape a fost în 2013, cînd a fost clasat pe locul 124.

Andujar şi Copil se mai întîlniseră o dată, în 2011, pe zgura de la Bucureşti. Şi cum această suprafaţă e prefereta lui Pablo, el a fost cel care s-a impus. În Australia, lucrurile s-au inversat pentru că jocul românului e mai potrivit pentru hard. Astfel că Marius a legat deja patru succese la Melbourne, după ce a cîştigat trei meciuri în calificări.

Victoria din faţa lui Andujar, 43 ATP, a fost a 21-a în faţa unui jucător de Top 100. Nu este cea mai răsunătoare pentru că Marius a reuşit să învingă şi adversari şi mai bine poziţionaţi.

Marin Cilici este jucătorul cel mai bine clasat pe care a reuşit să-l depăşească, se întîmpla în 2012 la Beijing, cînd croatul era pe 13. În 2014 i-a învins la Brisbane pe Gilles Simon,19 ATP, iar la Madrid pe Marcel Granollers, 30 ATP.

În turul următor, Copil îl va întîlni pe Stan Wawrinka, al patrulea jucător al lumii şi cîştigătorul de anul trecut de la Melbourne. Elveţianul şi românul s-au mai duelat în circuitul profesionist, în 2013, la Madrid, cînd Stan The Man s-a impus cu 6-4. 6-4.

ALTE ŞTIRI DE LA AUSTRALIAN OPEN:

Halep, ultimul meci pe "Rod Laver"
Simona Halep o întîlneşte azi în turul al doilea pe Jarmila Gajdosova, 68 WTA, din Australia. "Mă aştept la un meci greu pentru că e o jucătoare bună, care serveşte puternic, dar mă simt pregătită şi sper să joc mai bine decît am făcut-o în primul tur", a spus Simona Halep.

Partida dintre cele două a fost programată a se desfăşura în încheierea sesiunii de seară, după meciul dintre Rafael Nadal şi Tim Smyczek, care  nu va începe mai devreme de ora 10:00, ora României. Dacă Simona are drept cel mai bun rezultat un sfert de finală, Jarmila e pentru prima oară în runda a doua din zece participări.

Brengle s-a luptat cu cancerul
Americanca Madison Brengle, 64 WTA, a învins-o ieri pe Andreea Petkovic, favorită 13, cu 5-7, 7-6(4), 6-3, producînd o altă surpriză pe tabloul feminin. După primul tur au părăsit competiţia deja 11 capi de serie. Madison,în vîrstă de 24 de ani, le-a spus la conferinţa de presă ziariştilor că acum trei săptămîni nu ştia dacă va putea participa la Australian Open pentru că a avut cancer de piele şi i-a fost îndepărtată o bucată de piele de pe picior. În plus ea mai spus că i-a fost descoperită o formaţiune la falcă, care nu e de natură malignă, dar va trebui să treacă printr-o reconstrucţie parţială a feţei.

"O alună şi simt că îmi crapă rochia"
Serena Williams a debutat ieri la Melbourne. Îmbracată în culorile neon din colecţia Nike pe care le poartă şi Roger Federer, şi Rafael Nadal, liderul mondial a spus că anul acesta şi-a dorit ceva diferit în materie de echipament.

"În ultimii ani am mers pe un look consevator, iar acum am vrut să arătam că poţi să fii şi frumoasă, şi puternică. Aşa că am ales să scoatem în evidenţă spatele, care e atît de frumos şi puternic la femei, de aceea multe din ţinutele mele din 2015 îmi vor scoate în evidenţă spatele", a spus ea.

Serena a subliniat că rochia o face să nu-şi dorească să mănînce prea mult. "O alună şi mi se pare că îmi crapă rochia, aşa că încerc să nu exagerez", a completat Serena.

"Nimeni nu joacă precum ea"
Monica Niculescu a pierdut ieri în primul tur la Melbourne. Ea a fost învinsă de Samantja Stosur, cap de serie 20 şi cîştigătoare la US Open în 2011, cu 6-4, 6-1. La conferinţa de presă de după meci, Sam a fost întrebată cum a fost să evolueze împotriva unei jucătoare ca Monica Niculescu.

"E diferit, nimeni nu joacă precum ea în circuit. Am mai avut meciuri împotriva ei, ştiam la ce să mă aştept, dar pe de altă parte nu ai ocazie să joci prea des cu astfel de jucătoare. E nevoie de ceva timp pentru a te obişnui", a spus australianca.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
sakamoto
sakamoto  •  21 Ianuarie 2015, 10:00

Cine vorbeste multe, nu spune nimic! La ce ora, cind joaca Marius Copil? Pe ce program se poate vedea?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează