FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - CHINDIA, AZI, ORA 18:30, LIVETEXT PE GSP.RO

Boubacar e convins că echipa lui va ajunge în cupele europene în acest an: ”Vreau trofee cu Dinamo”

Boubacar a devenit indispensabil în jocul lui Dinamo, făcînd, în mod curent, pereche cu Thicot, în zona mediană
Boubacar a devenit indispensabil în jocul lui Dinamo, făcînd, în mod curent, pereche cu Thicot, în zona mediană

Articol de - Publicat joi, 31 octombrie 2013 00:00 / Actualizat joi, 31 octombrie 2013 10:11

Boubacar şi-a expus visele şi consideră că, în acest sezon, roş-albii pot prinde cupele europene, prin campionat sau Cupă.

De un an şi jumătate în România, Mansaly Boubacar a rămas un om important pentru Dinamo. Senegalezul de 25 de ani a vorbit despre el şi planurile pe care le are în viitorul apropiat.

- Bouba, mai poate echipa să prindă un loc în cupele europene? Sînt 7 puncte distanţă de locul 4.
- Ohoho, mai sînt atîtea meciuri de jucat! Chiar credem că putem merge în cupele europene. Acum, să vedem, ori terminăm în primele patru, ori luăm Cupa României. Ori ambele! Echipa va avea rezultate bune, veţi vedea.

- Cînd veţi lega două victorii în campionat?
- Mi-aş dori ca duminică, după meciul cu FC Braşov. Avem un moral bun. Un mare merit îl are antrenorul. Mister Stoican a legat relaţiile, vorbeşte mult cu noi, şi-n grup, şi cu fiecare. Poţi să mergi la el şi te rezolvă cumva.

- Asta o spui fiindcă ai avut conflicte cu Ţălnar şi cu Mulţescu?
- S-a făcut prea mult tam-tam pentru nişte chestii minore. Eu nu sînt scandalagiu, sînt pacifist şi evit conflictele. Am cerut nişte explicaţii pentru că nu înţelegeam anumite lucruri, le-am rezolvat.

"E normal să învăţăm româna"

- Ai fost dat afară în startul sezonului după o divergenţă cu Mulţescu.
- A fost o eroare de interpretare, nu din partea mea, am trecut peste acel moment şi sînt fericit să fiu şi să joc la Dinamo. Suporterii sînt minunaţi, mă fac să mă simt ca acasă. Îmi place în Bucureşti, e un oraş cu oameni calzi.

- Cu limba română cum te descurci? Chiuleşti de la cursuri sau îţi place cartea?
- Încep să mă descurc, oricum înţeleg destul de bine. Sînt deja la "avansaţi", data viitoare facem interviul în română. E normal ca străinii să înveţe limba ţării în care joacă.

- Care-i următorul pas în carieră?
- Mi-ar plăcea să devin campion cu Dinamo, poate chiar în ediţia viitoare, apoi mai vedem. Şi ar fi fantastic să joc pentru "naţionala" Senegalului la un Campionat Mondial. Fabulos!

1 gol şi o pasă decisivă are Boubacar în acest sezon în 696 minute bifate în 10 meciuri. Africanul are 36 de partide jucate în Liga 1

7.000 de euro este salariul lunar al senegalezului în Ştefan cel Mare

Dinamo - Chindia
Azi / ora 18:30 / Sport.ro, Stadion "Dinamo"

Dinamo: Naumovski - L. Rus, Luchin, Durimel, St. Filip - C. Matei, Boubacar, I. Şerban, V. Lazăr - D. Rotariu - Ţucudean. Antrenor: Flavius Stoican

Chindia: I. Popescu - Pătru, Vătavu, M. Călin, C. Dinu - Văduva, Honciu, C. Anton, Dobrescu - Cherchez, Bucă. Antrenor: Silviu Dumitrescu

ALTE ŞTIRI DESPRE DINAMO:

Se bat cu Cornel Dinu
Roş-albii joacă diseară în Cupă cu Chindia Tîrgovişte, echipă antrenată anul trecut de către Flavius Stoican. Printre adversari se numără şi Cornel Dinu! Fundaşul stînga de 24 de ani a mărturisit că nu şi-a căpătat prenumele de la legendarul fotbalist al "cîinilor": "A fost o întîmplare, părinţii nu ţineau cu Dinamo. Dar mi-ar plăcea să-l cunosc pe Mister, ar fi o onoare pentru mine. Aş vrea să ajung la fel de bun şi de cunoscut ca el".

"Chirilă e prea mic!"
Ionuţ Negoiţă s-a luat de Ionuţ Chirilă, care a declarat că "în meciul cu Dinamo, am fost defavorizaţi mai rău ca pe vremea Victoriei şi Scorniceştiului". "Puteam bate la un scor mai mare pe Concordia. Îi înţeleg frustrarea lui Chirilă, a vrut să vină antrenor la Dinamo, dar n-a putut. E prea jos ca să intru în discuţii cu el. Noi sîntem pe minus privind erorile de arbitraj", a răspuns acţionatul dinamovist.

Lui Thicot îi place cartea
Steven Thicot e şeful clasei stranierilor care învaţă de-o lună limba română. Francezul este apreciat atît de colegi, cît şi de şefi pentru că el se interesează mereu de zilele şi orele de română. "Tinde să devină un lider al vestiarului", spun oficialii.

Îl apără pe Danciu-gol
Antrenorul lui CSM Rîmnicu Vîlcea, Claudiu Niculescu, nu şi-a uitat prietenul, pe Ionel Dănciulescu: "Suferă mult. E unul dintre cei mai mari fotbalişti români din toate timpurile. Ar mai putea s-o ajute pe Dinamo din teren. Totti joacă la 37 de ani şi o face bine, doar în România depinzi de buletin!".

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (14)
vasy86le
vasy86le  •  01 Noiembrie 2013, 08:07
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

De-as avea un dinte-n cur, te-as musca de nas =))

bamse1901
bamse1901  •  31 Octombrie 2013, 16:34

ori tu pleci ca nu prea ai fata de dinamo!

ave_biancorossi
ave_biancorossi  •  31 Octombrie 2013, 12:13

al dracu thicot asta... lider al vestiarului la dinamo..))))) in rest, da, dinamo e mare favorita la calificare. se va califica la pas.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează