GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  KLAUS IOHANNIS

Consecinţele alegerii lui Klaus Iohannis preşedinte: Gino Iorgulescu în corzi, adio graţiere, stadion blocat!

Klaus Iohannis l-a învins pe Victor Ponta în cursa pentru Cotroceni
Klaus Iohannis l-a învins pe Victor Ponta în cursa pentru Cotroceni

Articol de - Publicat marti, 18 noiembrie 2014 00:00 / Actualizat luni, 17 noiembrie 2014 22:28

Victor Ponta promisese în campanie că va dispune eliberarea celor doi dacă ajunge preşedintele României. Preşedintele ales, Klaus Iohannis, s-a declarat însă ferm împotriva oricărei forme de amnistie ori de graţiere.

Alegerea în funcţia de preşedinte al României a lui Klaus Iohannis a creat valuri de entuziasm în ţară şi în diaspora, dar există şi români pentru care victoria primarului de la Sibiu aduce năruirea unor speranţe. E vorba şi despre două personaje importante din lumea sportului: Gică Popescu şi Gigi Becali.

Primul ispăşeşte o condamnare de 3 ani, o lună şi 10 zile dictată în "Dosarul Transferurilor", iar patronul Stelei va sta după gratii pentru 3 ani în urma decizie din "Dosarul Terenurilor MApN".

Discutase şi cu Băsescu
Pentru ambii, Victor Ponta sugerase că ia în calcul graţierea în cazul în care va ajunge la Cotroceni. "Pe Gică Popescu l-aş graţia în prima zi dacă aş ieşi preşedinte, iar despre domnul Becali cred că a suferit, a plătit. În final, e mai bine să le iei oamenilor banii, dacă au făcut ceva ilegal. Nu mi-am ascuns simpatia nici pentru domnul Popescu, nici pentru domnul Becali", spunea şeful PSD în martie 2014, după arestarea "Baciului". Apropiaţii şi rudele celor doi sperau ca Ponta să pună în practică promisiunea chiar pînă la sfîrşitul anului, însă rateul dat la urne de premier a închis această posibilitate.

În primul discurs după anunţarea rezultatelor definitive, Iohannis s-a declarat în mod clar împotriva graţierilor ori a vreunei forme de amnistie: "Cer Parlamentului să se ţină de cuvînt şi marţi să pună pe ordinea de zi Legea amnistiei şi graţierii şi să o pice". Iar Ponta a confirmat ulterior că, azi, se va opera solicitarea lui Iohannis.

"Despre graţieri am avut o discuţie cu preşedintele Băsescu, în doi ani şi jumătate de cînd sînt prim-ministru, o singură dată despre un caz, despre Gică Popescu. Mi-a transmis însă: «Nu, orice aviz îmi daţi, voi respinge!»" (Victor Ponta, iulie 2014)

Gino în corzi: susţinut de Ponta, dosar la DIICOT

În urmă cu circa un an, Gino Iorgulescu ajungea preşedintele LPF cu ajutorul cuplului Victor Ponta - Liviu Dragnea. În seara dinaintea alegerilor, care aveau să consfinţească detronarea lui Dragomir, şefii PSD, alături de fostul internaţional, participau la o întîlnire de taină la un hotel din Bucureşti, unde au mai fost prezenţi şi alţi conducători din Liga 1, chemaţi la faţa locului pentru a li se explica linia pro-Iorgulescu. Misiune îndeplinită!

Şeful Ligii spera ca, prin venirea lui Ponta la Cotroceni, să aibă control şi asupra dosarului de evaziune fiscală în care e cercetat de DIICOT, alături de Constantin Iacov, fost şef al CA FC Naţional, şi Florin Ciobanu, preşedinte Asociaţia FC Naţional 2000.

Este vorba despre un caz în care ANAF a făcut plîngere penală pe marginea transferurilor la Poli Timişoara a cinci jucători, Caramarin, G. Coman, Olah, Cînu şi McKain. În plus, Iorgulescu e încă nevalidat de Tribunalul Bucureşti ca preşedinte al LPF în urma intervenţiilor făcute în instanţă de Corvinul, Adrian Mititelu şi RCS/RDS.

Olguţa blochează noul stadion din Craiova!

La începutul lui 2015, stadionul " Ion Oblemenco" din Craiova ar trebui demolat, iar în locul lui ar urma să înceapă construirea unei noi arene, cu o capacitate de 31.000 de locuri. Costurile au fost estimate la circa 55 milioane de euro, iar termenul de finalizare anunţat era 2016.

Finanţarea venea în proporţie de 90% de la Guvern, prin Compania Naţională de Investiţii, şi 10% de la Primăria Craiova. După victoria lui Iohannis, primarul PSD din cetatea Băniei, Lia Olguţa Vasilescu, a postat însă pe Facebook un mesaj prin care sugerează că va bloca proiectul.

"Vă cer iertare, doljeni care aţi votat 60 la sută Victor Ponta, că nu mai am curajul să demolez stadionul Oblemenco, pentru a construi unul nou! Poate se va construi la Sibiu sau mai ştiu eu unde. Mi-e greu să cred că va fi în Oltenia. Azi nu mai am curaj să vă spun că promisiunea mea se va împlini", a scris Lia Olguţa Vasilescu.

Mititelu e fan Iohannis!
Dacă primarul Craiovei şi-a arătat nemulţumirea pentru victoria lui Iohannis, Adrian Mititelu n-a ezitat să-şi manifeste susţinerea pentru noul preşedinte al României.

Îmbrăcat într-un trening cu însemnele Universităţii, el a ieşit în centrul oraşului în noaptea alegerilor pentru a se alătura mitingului pro-Iohannis după anunţarea succesului repurtat de adversarul lui Ponta.

A eşuat cu fotbalul

În 2003, Iohannis, pe atunci primar al Sibiului, agrea înfiinţarea unui club de fotbal, FC Sibiu, finanţat de Primărie. El devenea preşedinte, iar omul de afaceri Werner Keul, un apropiat de-ai săi, activa ca manager.

Echipa a început în L3, unde s-a cumpărat un loc, a promovat, iar în sezonul 2004/2005 a ratat la un punct diferenţă promovarea în primul eşalon, în faţa celor de la Pandurii.

Formaţia era pregătită de Jean Gavrilă, iar printre jucători se aflau Ovidiu Maier, Lucian Cotora şi Claudiu Moldovan. Clubul a eşuat finalmente în L4, fiind desfiinţat în 2007.

Un apropiat al lui Iohannis povesteşte că "primarului îi place fotbalul, dar a oprit tot proiectul cînd a sesizat neseriozitatea oamenilor din domeniu. Toţi voiau să conducă pe banii Primăriei. Şi a hotărît să se mai implice numai cînd va exista un cadru legal precis, de aşa natură încît să nu intre în complicaţii inutile".

Ciclism, auto, ping-pong

Dacă la fotbal nu i-a mers bine, noul preşedinte al României s-a declarat în repetate rînduri un susţinător al mersului pe două roţi. "Am fost mereu un mare fan al ciclismului. Puţini ştiu că, pînă la 30 de ani, am circulat numai cu bicicleta", a explicat Iohannis în timpul campaniei, cînd a şi parcurs într-o zi la pedale, alături de simpatizanţi, traseul de la Arcul de Triumf la Parlament.

De altfel, în calitate de primar, a încurajat organizarea Turului Ciclist şi a Raliului Sibiului la automobilism. "E şi un admirator al tenisului de masă, dar a contribuit şi la susţinerea unor evenimente sportive de masă, jogging, handbal, judo, karate sau volei", a punctat un oficial din staff-ul lui Iohannis.

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (288)
xnread
xnread  •  18 Noiembrie 2014, 18:37
Postat de xnread pe 18 Noiembrie 2014, 17:04

Respectiva formatiune isi propunea recunoasterea Uniunii germane din Romania ca o entitate politica distincta cu scopul de a reprezenta etnici germani.Partidul promova interese specifice:drepturi la cultura si invatamant,libertatea de a infiinta scoli ori institute, cea de a se reuni in grupuri religioase,culturale si economice.A fost dizolvat la 30 martie 1938, precum alte formatiuni politice, datorita masurilor constitutionale pe care le-a luat regele Carol al II-lea.Abia in 1940 trece in faza subordonarii totale fata de politica, interesele si ideologia Reich-ului hitlerist. ;-)

Schmidt practica o politica de supunerea totala fata de Germania nazista, transformind partidul nazist autohton in instrumentul principal de conducere al grupului etnic. Obiectivul ideologic principal declarat al lui Andreas Schmidt consta in transformarea minoritatii intr-o masa de manevra. Pentru realizarea procesului de nivelare totalitara, partidul a imitat politica nazista, transformind, in primul rind, biserica evanghelica a sasilor din Transilvania, invatamintul in limba germana si presa in pepiniere ideologice. Orice critica sau opozitie interna este sanctionata prin excludere din grupul etnic, prin teroare psihologica, prin atacuri huliganice.

xnread
xnread  •  18 Noiembrie 2014, 17:04
Postat de xnread pe 18 Noiembrie 2014, 16:55

Buna ziua.Intradevar,d-le e o decizie cat se poate de dubioasa dar cred s-a tinut cont de obarsiile FDGR,acesta,tragandu-si seva primordial din fostul PGR(Partidul German din Romania) fondat la data de 6 septembrie 1919 Schaessburg/Sighisoara la initiativa unei parti a burgheziei sasesti prin fuzionarea unor organizatii politice ale primilor numiti si a swaabilor.Partidul care era expresia politica a Uniunii germanilor din Regatul Roman s-a extins rapid nu doar in Ardeal ci si-n Banat,Basarabia si Bucovina unde existau populatii germane numeroase.

Respectiva formatiune isi propunea recunoasterea Uniunii germane din Romania ca o entitate politica distincta cu scopul de a reprezenta etnici germani.Partidul promova interese specifice:drepturi la cultura si invatamant,libertatea de a infiinta scoli ori institute, cea de a se reuni in grupuri religioase,culturale si economice.A fost dizolvat la 30 martie 1938, precum alte formatiuni politice, datorita masurilor constitutionale pe care le-a luat regele Carol al II-lea.Abia in 1940 trece in faza subordonarii totale fata de politica, interesele si ideologia Reich-ului hitlerist. ;-)

xnread
xnread  •  18 Noiembrie 2014, 16:55
Postat de laszlotokes pe 18 Noiembrie 2014, 14:39

în mod oficial, printr-o sentinţă definitivă, Forumul Democrat al Germanilor din România (F.D.G.R.), este succesorul unei organizaţii naziste Grupul Etnic German (Deutsche Volksgruppe)(celebra Coloana a V-a a lui Hitler) , înfiinţat imediat după Dictatul de la Viena, 30 august 1940, prin care România a fost silită DE CATRE GUNOAIELE GERMANE să cedeze aproape jumătate (43.492 km²) din teritoriul Transilvaniei în favoarea Ungariei horthyste. Masacrele din Transilvania de Nord, 1940-1944 cu participare GEG: Masacrul din Treznea Masacrul din Ip Masacrul de la Ciumărna Masacrul din Moisei Masacrul de la Aita Seacă Masacrul de la Sărmașu Masacrul de la Luduș

Buna ziua.Intradevar,d-le e o decizie cat se poate de dubioasa dar cred s-a tinut cont de obarsiile FDGR,acesta,tragandu-si seva primordial din fostul PGR(Partidul German din Romania) fondat la data de 6 septembrie 1919 Schaessburg/Sighisoara la initiativa unei parti a burgheziei sasesti prin fuzionarea unor organizatii politice ale primilor numiti si a swaabilor.Partidul care era expresia politica a Uniunii germanilor din Regatul Roman s-a extins rapid nu doar in Ardeal ci si-n Banat,Basarabia si Bucovina unde existau populatii germane numeroase.

Vezi toate comentariile (288)
Comentează
Close