FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO TBILISI - STEAUA 0-2

Fantezia lui Gigi, afacerea Anei! » Motivele pentru care Steaua a perfectat transferul ciudat al lui Adrian Cristea

Articol de , - Publicat joi, 01 august 2013 00:00 / Actualizat joi, 01 august 2013 10:57

Becali a fost mereu îndrăgostit de ”Prinţ”, pe care a încercat să-l angajeze, considerîndu-l talentat şi spectaculos. Anamaria, soţia lui Reghecampf, cîştigă şi ea: îl reprezintă pe Cristea şi cota mijlocaşului primeşte un refresh o dată cu transferul în Ghencea


Adrian Cristea la Steaua e unul dintre cele mai surprinzătoare transferuri ale roş-albaştrilor din ultimii zece ani. Becali e fanul lui Cristea şi l-a mai dorit, dar de fiecare dată în momente bune ale fotbalistului, atunci cînd el era important la Dinamo ori la U Cluj. Acum, Adrian are 29 de ani şi două cluburi au renunţat la serviciile sale în ultimele două luni: Standard Liege l-a avut împrumutat pentru şase luni şi a renunţat să-l achiziţioneze definitiv după ce l-a testat în 8 meciuri oficiale, iar Petrolul i-a reziliat contractul care ar fi expirat abia în vara anului următor fiindcă antrenorul Contra a considerat că nu are ce face cu Adrian: "Nu va juca nici un minut cu o asemenea atitudine!".

A oferit 500.000, l-a luat gratis
Nu prea mai e jucătorul despre care Gigi credea în 2008 că "e un talent extraordinar, e puternic şi ştie să dribleze. Greu poate să-i ia cineva mingea!".

Patronul încearcă să-şi satisfacă acum fantezia de a-l vedea pe Cristea în roşu şi albastru, mai ales că de data asta a fost gratis, în condiţiile în care Becali era dispus acum un an să-i plătească lui Florian Walter 500.000 de euro în schimbul mijlocaşului ofensiv.
Dar de ce e interesat Reghecampf să lucreze cu un fotbalist care şi-a creat imaginea de tip neimplicat în meciuri şi în antrenamente, dar prezent în lumea mondenă? Pe lîngă calitatea de tehnician al Stelei, Laurenţiu mai are una: e soţul impresarului fotbalistului. "Eu am vorbit cu MM despre Cristea şi apoi i-am propus lui Gigi, iar el a acceptat să-l luăm" e cursul discuţiilor dezvăluit de către antrenor.

Se vinde mai uşor de la Steaua
Adrian a semnat cu Anamaria Prodan în locul fraţilor Becali, foştii lui agenţi, şi ea l-a reprezentat la semnarea actelor cu noul său club. "Steaua i-a întins o mînă lui Cristea", crede Viorel Hrebenciuc, care a însoţit echipa la Tbilisi. I-a întins o mînă fiindcă-i dă posibilitatea să facă parte din lotul care a cîştigat campionatul, dar îi şi reîmprospătează CV-ul.

Adi Rocha, alt jucător pe care-l reprezintă Ana, a prins un an în Ghencea, pînă cînd Gigi a renunţat la el, "abia aşteptam să-i expire contractul, să plece!". Cu Steaua în curriculum, brazilianul şi-a găsit imediat un job nou: a semnat cu Gamba Osaka, din Japonia.
Înaintea lui, alt brazilian, cu un randament dezastruos în roşu şi albastru, Gabriel Machado, a dat lovitura doar fiindcă şi-a trecut la "experienţă" un an petrecut printre "militari", şi a semnat cu Rayo Vallecano, din Primera. Agentul lui: tot Anamaria Prodan.

"Nu mai vorbiţi despre impresari în România! Singurul agent e Giovanni Becali, adevărul ăsta e. La ce transferuri a făcut din România în străinătate, cluburile ar trebui să-l cloneze!"
Viorel Hizo, antrenor

581085-cristea-bianca.jpg
Mai rău fără Bianca!

Cristea a devenit faimos mai mult datorită relaţiei cu Bianca Drăguşanu decît realizărilor ca fotbalist, iar cariera lui a regresat din momentul în care s-a despărţit de vedeta TV

În decembrie 2010, Adrian Cristea a fost premiat la gala Gazetei Sporturilor. A luat premiul pentru popularitate şi Bianca l-a însoţit la festivitate. Înainte să ridice trofeul, fotbalistul se gîndea cu voce tare la discurs: "Ce să zic cînd ajung pe scenă?". "Cum ce? Îmi mulţumeşti mie, că oricum dacă nu erai cu mine n-ai fi luat nimic. Eşti conştient, nu?", i-a replicat iubita lui. Mijlocaşul a continuat gluma după ce a primit premiul de popularitate: "Bianca, ia-l acasă, şi-aşa cam al tău este".

Scena descrie felul cum a fost perceput Adrian din momentul în care a apărut în Liga 1. A debutat la Poli Iaşi, de unde l-a transferat Dinamo, a fost campion cu "cîinii" în 2007. Dar a devenit un personaj de prim-plan abia în momentul în care a pornit relaţia cu Bianca Drăguşanu şi a început turul tabloidelor şi al emisiunilor TV. Becali era atît de atras să-l aibă la Steaua încît anunţase public că nu are nici o problemă să-i tolereze relaţia cu Bianca: "Poate să vină şi cu zece "Biance", doar să nu bea!".

Adrian era la Dinamo în momentul în care au început apariţiile sale alături de fosta asistentă a lui Capatos, apoi au continuat împreună şi în timpul perioadei U Cluj din cariera jucătorului. Cristea a marcat 8 goluri pentru U în sezonul 2011-2012, fiind golgeterul echipei.

În toamna trecută s-a despărţit de Bianca, iar evoluţiile mijlocaşului au devenit din ce în ce mai penibile. La Petrolul şi la Standard Liege a jucat 23 de meciuri post-Bianca şi nu a marcat nici un gol. Ambele cluburi au renunţat la el.

581088-tanase.jpg
E rezerva lui Tănase


Lui Cristea îi va fi imposibil să cîştige un loc de titular. El a preluat rolul de ”copie” a lui Dodel, din care Reghe l-a retrogradat pe Mihai Costea


"Va avea ocazia să joace, avem meciuri multe" a fost declaraţia cu care Reghecampf a definit statutul lui Cristea la Steaua. "Prinţul" e mijlocaş stînga, poziţie pe care în Ghencea o ocupă Cristi Tănase. Dodel e unul dintre cei mai importanţi din echipă şi în ultimii trei ani a evoluat în minimum 27 de partide în Liga 1 în fiecare sezon.

Tănase va continua ca titular, cu Cristea variantă de rezervă. Decarul din Ghencea avea o "fantomă" şi pînă la achiziţionarea lui Adrian, e vorba despre Mihai Costea. "Nilă" era tot mijlocaş stînga în sistemul lui Reghecampf şi juca extrem de puţin din cauza concurenţei cu "Dodel", pînă cînd n-a mai prins nici banca. Olteanul a refuzat să semneze un contract de reprezentare cu Anamaria Prodan şi a fost scos din lot.

Numai 7 din 25
Cristea e al 25-lea fost jucător al lui Dinamo care semnează cu Steaua în istorie. Randamentul celor care au făcut trecerea din Ştefan cel Mare în Ghencea n-a fost fantastic de-a lungul timpului, cu puţine excepţii. Din lista completă, 7 au funcţionat bine sau foarte bine în Ghencea: Bumbescu, Stelea, Adrian Matei, Doboş, Dorinel Munteanu, Militaru, Dănciulescu. Primul a cîştigat Cupa Campionilor Europeni în roşu şi albastru, fiecare dintre ceilalţi şase a cucerit măcar un titlu de campion.

"Cristi Tănase e de departe cel mai bun jucător al Stelei în acest moment. Trage echipa după el, a inventat primul gol cu Petrolul, primul gol cu Vardar, victoria cu Dinamo Tbilisi"
Mihai Stoica, manager Steaua

"Cristea trebuie să se apuce de fotbal la 30 de ani. Din punctul meu de vedere, el n-a jucat pînă acum nici măcar la 30 la sută din potenţial"
Mihai Stoica, manager Steaua

"Adrian e ca un telefon de ultimă generaţie căruia nimeni nu-i ştie PIN-ul. Sincer, din discuţia pe care am avut-o cu el nu mi-am dat seama dacă PIN-ul e din cifre sau din litere"
Mihai Stoica, manager Steaua

"Eu am dubii legate de calităţile fizice ale lui Adrian Cristea, dar cei care l-au luat la Steaua ştiu mai bine. E posibil şi ca el să joace foarte bine"
Victor Piţurcă, selecţioner

A dus-o pe Steaua în Champions League
Cristea nu a ajutat-o pe Dinamo să se califice în Liga Campionilor, deşi a jucat şapte ani în Ştefan cel Mare. A contribuit însă la calificarea Stelei în Champions. "Prinţul" a marcat golul victoriei lui Dinamo cu CFR Cluj în 2007, spre finalul sezonului, un rezultat care le-a oferit roş-albaştrilor poziţia a doua din clasament. Dinamo a fost eliminată în preliminarii de către Lazio, Steaua s-a calificat în grupe după ce a trecut în play-off de BATE Borisov.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (89)
horikaaa
horikaaa  •  05 August 2013, 22:49
Postat de vasy86le pe 03 August 2013, 19:17

Daca ar fi sa vorbim desprea campionate castigate de steaua pe bune , ma tem ca nu ar avea nici un titlu :))

hai mai ca va lasam sa va pregatiti pentru liga campionilor , dar editia in care veti participa voi acolo se va difuza pe postul "Animal Planet" ;)

vasy86le
vasy86le  •  03 August 2013, 19:17
Postat de thumbzilla.. pe 03 August 2013, 15:24

Ba' :) nu mai vorbi tu de campionate castigate pe greseli de arbitraj.daca ar fi sa numaram cate campionate a castigat dinamo pe bune,nu cred ca a-ti depasi cfr-ul la numere de titluri castigate.

Daca ar fi sa vorbim desprea campionate castigate de steaua pe bune , ma tem ca nu ar avea nici un titlu :))

thumbzilla..
thumbzilla..  •  03 August 2013, 15:24
Postat de vasy86le pe 01 August 2013, 11:43

Ti-a gasit si tu sa dai exemple, de parca Dinamo ar fi singura echipa din lume care a luat bataie de la adversari necunoscuti, sunt echipe mari care s-au facut de ras si nu s-a mai comentat atat, si steluta voastra s-a facut de ras de atatea ori, ati uitat de macabi haifa? sau de alte echipe necunoscute care v-au batut? Steaua a fost si e cea mai protejata echipa din Romania,asta nu o vedeti? va place cand clubul vostru castiga campionate prin greseli de arbitraj, asta spune multe despre caracterul vostru, nu conteaza ca se greseste impotriva altor echipe, daca echipa voastra are de castigat e totul OK, ca doar suntem Romani, va mai mirati de ce e tara in halul asta.

Ba' :) nu mai vorbi tu de campionate castigate pe greseli de arbitraj.daca ar fi sa numaram cate campionate a castigat dinamo pe bune,nu cred ca a-ti depasi cfr-ul la numere de titluri castigate.

Vezi toate comentariile (89)
Comentează