SPORTURI  »  TENIS  »  CUPA FED

FOTO Primăvară spre elită » România îşi află azi adversara din barajul pentru Grupa Mondială. Analiza posibilelor contracandidate

Alexandra Dulgheru, Irina Begu, Monica Niculescu şi Simona Halep (de la stînga la dreapta) sărbătorind victoria contra Spaniei // Foto: Cristi Preda +6   FOTO
Alexandra Dulgheru, Irina Begu, Monica Niculescu şi Simona Halep (de la stînga la dreapta) sărbătorind victoria contra Spaniei // Foto: Cristi Preda

Articol de , - Publicat marti, 10 februarie 2015 00:00 / Actualizat luni, 09 februarie 2015 21:53

Oponenta se va decide dintre Italia, Australia, Polonia şi Canada. Indiferent care va fi, locul desfăşurării va fi stabilit în urma unei trageri la sorţi. România n-a mai fost între primele echipe ale lumii din 1992.

Urcuşul actualei echipe de Cupa Fed a României a început anul trecut, în februarie, într-o sală înghesuită din Budapesta, unde se disputau cîte două întîlniri în paralel. Era în Grupa I, zona Europa-Africa, unde stătea cantonată deja de 8 ani, din 2006. Au fost patru întîlniri cîştigate, unele dramatic, în ultimul meci, cel de dublu, care au împins team-ul tricolor în barajul pentru Grupa Mondială II.

Zilele de Paşti au întîmpinat la Bucureşti o adversară puternică, Serbia Anei Ivanovici, care s-a înclinat însă, 1-4, în faţa Simonei Halep, a Soranei Cîrstea, a Irinei Begu şi a Monicăi Niculescu. Încă un pas făcut spre eşalonul de elită – promovarea în GM II.

Week-end-ul trecut, Galaţiul a asistat la încă o victorie, contra Spaniei, a şasea la rînd, una emoţionantă, cu tensiune, lacrimi şi o imensă izbucnire de bucurie la final. Formula a fost un pic diferită, Simonei, Irinei şi Monicăi alăturîndu-li-se Alexandra Dulgheru, dar rezultatul a rămas acelaşi, unul pozitiv şi încă o treaptă urcată. Următoarea etapă înseamnă barajul pentru intrarea între primele opt formaţii ale lumii.

O singură întîlnire, una singură, imensă, decisivă. Adversara din 18-19 aprilie va fi decisă astăzi, în urma tragerii la sorţi efectuate la sediul federaţiei internaţionale de la Londra, de la ora 13:00. În urnă vor fi echipele care şi-au cîştigat întîlnirile în Grupa Mondială II şi echipele care au pierdut în primul tur al Grupei Mondiale. Dintre aceste 8 team-uri, ITF a stabilit ieri capii de serie, avînd drept criteriul clasamentul Fed Cup la zi.

România nu e printre favorite, ocupînd locul al 12-lea în ierarhie, ceea ce înseamnă că va înfrunta una dintre următoarele formaţii: Italia, Australia, Polonia sau Canada. Doar cu una dintre ele, reprezentanta Frunzei de Arţar, avem bilanţ pozitiv, 1-0, şi doar cu alta, Polonia, ne-am mai întîlnit recent, în 2013.

Cum pe nici una dintre posibilele adversare nu am mai întîlnit-o altfel decît pe teren neutru, gazda disputei va fi decisă prin tragere la sorţi. Echipa tricoloră n-a mai fost în Grupa Mondială din 1992, iar cea mai bună performanţă, calificarea în semifinale, a fost obţinută în 1973, la prima participare.

651438-italia-australia-polonia.jpg

651439-canada.jpg

651440-directe.jpg

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (12)
celce
celce  •  10 Februarie 2015, 12:20

Cel mai bine ar fi cu Polonia sau Canada...mai avem cit de cit o sansa...cu Italia si Australia pierdem fara discutie

thedronius
thedronius  •  10 Februarie 2015, 10:29
Postat de adi_stelistul pe 10 Februarie 2015, 10:22

Pe sport.ro scria asta. Dar e discutabil. Meciul a fost sigur in Italia, la Bari.

Got it.

adi_stelistul
adi_stelistul  •  10 Februarie 2015, 10:22
Postat de 1349magus pe 10 Februarie 2015, 10:16

Nu mai stiu exact unde, dar asa am citit zilele astea. Ca in cazul in care picam cu Italia jucam acasa. Mint ei, mint si eu. Sigur nu in gsp am citit.:)) Altfel, nicio echipa dintre cele patru nu e de speriat, dar niste deplasari lungi in Canada sau Australia sunt de evitat.

Pe sport.ro scria asta. Dar e discutabil. Meciul a fost sigur in Italia, la Bari.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează