FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - RAPID, SÎMBĂTĂ, 21:00, DIGISPORT 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Se calcă pe picioare, dar mai vine unul » 10 stelişti se bat pe trei locuri de titular!

Articol de - Publicat vineri, 02 august 2013 00:00 / Actualizat joi, 01 august 2013 22:27

Transferul lui Cristea la Steaua a crescut concurenţa în linia de mijlocaşi ofensivi. Totuşi, în banda dreapta soluţiile sînt minime, motiv pentru care roş-albaştrii îl vor şi pe Iorga, de la Oţelul


Roş-albaştrii n-au încheiat campania de transferuri cu aducerea lui Adrian Cristea. Steaua e aproape sigură că va avea o campanie europeană în această toamnă, avînd în vedere că a bătut-o pe Tbilisi în Georgia, 2-0, iar eliminarea gruzinilor le asigură prezenţa cel puţin în grupele Europa League.

Astfel, managerul general a anunţat că se doreşte aducerea a încă doi fotbalişti, un atacant şi un mijlocaş de bandă. Dacă se ştia că steliştii vor să întărească ofensiva, legitimarea încă unui mijlocaş lateral poate surprinde, mai ales că zilele trecute s-a parafat înţelegerea cu Cristea. Totuşi, Oţelul vrea 1 milion de euro pe Iorga

Reghecampf e nemulţumit de variantele pe care le are în banda dreaptă, acolo unde singura soluţie bună pare a fi Adi Popa. În afara fostului mijlocaş de la Chiajna, Reghe i-a mai încercat acolo, în amicalele din această vară, pe Stanciu şi Prepeliţă, dar evoluţiile acestora au fost modeste.

Aşadar, antrenorul şi MM Stoica l-au convins pe Gigi Becali că mai e nevoie de un mijlocaş dreapta, iar numele asupra căruia s-au oprit e Laurenţiu Iorga, de la Oţelul Galaţi, fotbalist care a mai fost dorit şi în primăvară, însă atunci negocierile dintre cele două cluburi au eşuat. Steliştii au oferit 500.000 de euro pentru jucătorul de 25 de ani, iar gălăţenii au solicitat o sumă dublă.

5 în stînga, 7 în centru!
Transferul lui Adrian Cristea a surprins mai ales pentru că posturile pe care evolua fostul dinamovist sînt foarte bine acoperite în Ghencea. "Cel mai bine mă simt în banda stîngă, dar îmi place şi pe poziţia de al doilea atacant", a spus fotbalistul de 29 de ani după ce a semnat cu Steaua. În stînga, pentru un post de titular, "Prinţul" va trebui să se lupte cu Tănase, Chipciu, cînd va fi apt, Pîrvulescu şi Nicuşor Stanciu. În spatele vîrfului, concurenţa e şi mai are! Chiar dacă titularul postului după plecarea lui Rusescu, Alex Chipciu, e accidentat, Reghecampf mai are alte 4 soluţii în afara lui Cristea. Cea mai bună pare a fi Gabi Iancu, cel care le-a adus victoria roş-albaştrilor în Georgia. Apoi, mai sînt Cristi Tănase, Nicuşor Stanciu, Răduţ şi Tatu.

N-au renunţat nici la Hamza
Cu toate acestea, steliştii mai vor să aducă încă un fotbalist pentru postul de al doilea atacant. Younes Hamza de la Petrolul se află încă pe lista lor. Tunisianul de 27 de ani poate evolua totuşi şi ca vîrf de atac. El aproape că semnase cu formaţia din Ghencea în această vară, însă totul a picat în momentul în care Gigi Becali a intrat la puşcărie.


"Deocamdată nu sînt foarte bine pregătit pentru că în ultima perioadă n-am făcut antrenamente specifice. Cînd voi fi apt, normal că-mi doresc să-mi cîştig locul de titular"
Adrian Cristea, mijlocaş Steaua

"Mai avem nevoie de un jucător de bandă şi de un atacant. Dacă va pleca şi Chiricheş, atunci va trebui să aducem şi un fundaş central"
Mihai Stoica, manager general Steaua

"Cînd am zis că în iarnă vreau să avem 12 puncte avans, n-am glumit deloc! Pentru asta avem nevoie de un lot numeros pentru că vom juca multe meciuri"
Laurenţiu Reghecampf, antrenor Steaua

10 pe trei locuri
Ce variante are Reghecampf pentru mijlocaşii ofensivi
Mijlocaş stînga
Cr. Tănase
Chipciu
Pîrvulescu
N. Stanciu
Ad. Cristea

În spatele vîrfului
Chipciu
G. Iancu
N. Stanciu
Cr. Tănase
Ad. Cristea
Răduţ
Tatu

Mijlocaş dreapta
Ad. Popa
Chipciu
N. Stanciu

Chiţu ar fi umplut golul
Pentru a se acoperi în banda dreaptă, steliştii au vrut să-l ia în această vară pe Aurelian Chiţu, de la Viitorul Constanţa. Înainte de a intra la închisoare, Gigi Becali bătuse palma cu Gheorghe Hagi, însă tranzacţia nu s-a mai realizat, iar mijlocaşul de 22 de ani a ajuns pînă la urmă în Franţa, la Valenciennes, pentru 600.000 de euro, cu 100.000 peste ce oferise Becali.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (19)
steauamarius
steauamarius  •  02 August 2013, 12:36

Mijlocaş stînga Cr. Tănase Chipciu Ad. Cristea În spatele vîrfului G. Iancu N. Stanciu Ad. Cristea Răduţ Tatu Mijlocaş dreapta Ad. Popa Chipciu GSP. De ce sunteti copii? Uite asa arata lista reala pe care o s-o foloseasca Reghe. Fortati articole degeaba.

cerebralu
cerebralu  •  02 August 2013, 11:19

sunt doar 9 in lista..

vaalah
vaalah  •  02 August 2013, 10:55
Postat de daveroirl pe 02 August 2013, 10:50

Ba Goflea nebunule ,esti tare funny uneori ,ai un like de la mine ,nu stiu de unde naiba le tot scoti !:))

Hai ba maramuresene tu sti mai bine ca mine , ca Arpi este evreu maghiar . Triganitul ce este ba ? Afara maghiara sau evreiasca ? Sunt jefuitorii din zona de influenta George Soros ! Eu nu stiu nici pana azi ce cauta Charles ala la limita de sud a Tinutului Secuiesc . Care este smenul acolo ? Vad ca a renunțat papagalul la minciuna care a stârnit hohote de ras : ca este descendent al lui Vlad Țepeș si de aceea a cumpărat proprietate in Ardea. :)))))) Ce legătura sa fie in capul lui săracul intre Țepeș și Ardeal ? Nu știu ca din ultima căsătorie a domnitorului cu aristocrata ungara din cauza careia s-a și convertit la catolici sa fie rezultat vreun copil ?

Vezi toate comentariile (19)
Comentează