INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  SUNDERLAND - EVERTON 1-1

VIDEO Braveheart » Costel Pantilimon a plonjat curajos şi şi-a salvat echipa într-o situaţie-limită cu Everton, scor 1-1

Pantilimon a primit doar două goluri în două meciuri: un autogol şi un penalty // Foto: Guliver/GettyImages
Pantilimon a primit doar două goluri în două meciuri: un autogol şi un penalty // Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat luni, 10 noiembrie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 09 noiembrie 2014 22:27

Titularizat a doua oară la rînd de managerul Poyet, portarul lui Sunderland a fost învins doar din penalty, cînd mingea i-a trecut la o palmă de picior.

Luni, Pantilimon a debutat în Premier la Sunderland. A învins, 3-1 cu Crystal, a doua victorie în campionat, şi a apărat foarte bine. Managerul Poyet n-avea nici un motiv să-l înlocuiască, oricît de mult ar ţine la Mannone, goalkeeperul italian devenit MVP-ul sezonului trecut cu uruguayanul pe bancă.

VIDEO: Vezi AICI golurile meciului!

"Tricolorul" a rămas în poartă şi iarăşi i-a demonstrat lui Poyet că merită să fie titular. În minutul 50, i-a salvat pe roş-albi de un gol sigur, la 0-0 în faţa lui Everton.

Lukaku a scăpat singur cu Panti, încercînd să-l dribleze spre exterior. Dar n-a avut nici o şansă să-l depăşească. Portarul a ieşit inteligent la blocaj, i-a închis unghiul şi, cînd atacantul belgian a vrut să dea mingea pe lîngă el, Costel i-a plonjat curajos la picioare. S-a întins pe gazon cît era de lung şi a agăţat sigur balonul. Perfectă intervenţie.

În minutul 76, nu şi-a mai putut ajuta echipa. La penalty, Baines a bătut exact unde Pantilimon nu avea cum să respingă. Şut tare, la firul ierbii, la numai o palmă de piciorul stîng al românului. "Gulliver" plonjase deja, mingea a trecut pe sub el. 1-1.

Titular la "tripla" cea mai dificilă?
Dacă îl va mulţumi pe Poyet şi sîmbăta viitoare, în deplasarea de la Leicester, Pantilimon se va pregăti de cea mai grea serie din acest tur. Acasă împotriva lui Chelsea (29 noiembrie) şi Man. City (3 decembrie), dar şi pe terenul lui Liverpool (6 decembrie).

"Pantilimon are cele mai lungi braţe din Premier. Excelent l-a blocat pe Lukaku" (Fan al lui Sunderland)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
liberal
liberal  •  10 Noiembrie 2014, 09:41

Din Bacau , un mare "BRAVO" ! Tine-o tot asa uriasule , esti urmasul marelui Aristica Ghita !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează