TIMP LIBER  »  HOBBY  »  FOOTBALL MANAGER 2013

GSP.RO a probat noul Football Manager, jocul care redefineşte dependenţa » Test pentru licenţa PRO

Meniul principal al jocului +12   FOTO
Meniul principal al jocului

Articol de - Publicat marti, 13 noiembrie 2012 00:00 / Actualizat marti, 13 noiembrie 2012 13:45

S-a reuşit în poker, de ce n-ar funcţiona şi la simulatorul de antrenori? Drumul de la calculator la vestiar s-a scurtat cu fiecare nouă versiune lansată, iar ziua cînd jucătorii de Football Manager vor deveni antrenori profesionişti se apropie.

Varianta 2013 aduce îmbunătăţiri masive la capitolul detalii. Detalii care mănîncă din ce în ce mai mult timp şi care fac din acest joc o adevărată slujbă. Se spune că atunci cînd vrea să transfere un jucător, Jose Mourinho consultă mai întîi Football Manager şi apoi discută cu scouterii. Atunci e clar nu mai este decît o problemă de timp pînă cînd un pasionat al jocului va face pasul spre o echipă adevărată.

Sună a utopie, dar nivelul la care a ajuns noua versiune i-ar toca nervii şi celui mai experimentat antrenor. Trebuie să gestionezi atent relaţia cu fanii şi cu presa, să fii atent la sfaturile colaboratorilor, la moralul şi forma jucătorilor, dar şi la situaţia financiară. Abia apoi poţi să începi să pregăteşti meciul în sine, să alegi tipul de antrenament, să îţi analizezi adversarul şi să gîndeşti primul "11". Obositor, nu? Te face să te gîndeşti de cîteva ori înainte să strigi demisia pe stadion.

În acest an, Sports Interactive a ţinut să îşi mulţumească toţi fanii, oferindu-le o alternativă contestatarilor care susţin că jocul a devenit prea complicat. Acum ai două variante pe care le poţi încerca, pe care noi le-am denumit după antrenorii români al căror stil se apropie cel mai mult de ele.

Varianta "Victor Piţurcă"
- Respiri fotbal şi vrei să controlezi fiecare aspect din viaţa unui club? Atunci e bine să abordezi opţiunea normală a jocului. Aici trebuie să te ocupi de absolut fiecare detaliu din echipă. E ca şi cum ai deţine toate funcţiile în acelaşi timp. Mai puţin cea de patron sau finanţator. Trebuie să fii însă pregătit pentru multe nopţi nedormite. Un sezon trece greu atunci cînd trebuie să te ocupi de antrenamente, conferinţe sau şedinţe cu staff-ul pînă să ajungi la meciuri.

Varianta "Cosmin Olăroiu"
- Vrei să te rezumi doar la tactică, meciuri şi transferuri? Cel mai bine e să optezi pentru versiunea Football Manager Classic, unde celelalte atribuţii sînt preluate de ajutoarele tale din club. Jocul merge mult mai repede, pe scurt te ocupi doar de transferuri, tactică şi meciuri. Foarte util cînd vrei să îţi menţii şi o viaţă socială activă.

Alte noutăţi importante:
Challenge - Noul modul e excelent pentru jucătorii care vor o provocare pe termen scurt. Poţi încerca să salvezi o echipă de la retreogradare, să termini neînvins un sezon, să te impui cu o echipă de juniori sau să cîştigi campionatul cu o echipă lovită de accidentări.

Versus - O îmbunătăţire semnificativă pe partea de online. Poţi organiza un turneu cu prietenii tăi în care eşti liber să utilizezi echipa pe care o foloseşti şi în versiunea normală a jocului.

Cheats - FM îţi permite acum să ocoleşti anumite reguli. Dacă vrei să faci transferuri în orice moment al sezonului sau să îţi măreşti bugetul la echipă, trebuie să bagi mînă în buzunar şi îţi poţi cumpăra online aceste mici ajutoare.

Cum arată România
Football Manager se apropie destul de mult de realitate. În sezonul simulat de GSP, Steaua cîştigă la pas campionatul, în timp ce Dinamo şi CFR Cluj se zbat la mijlocul clasamentului. Ardelenii salvează însă sezonul cu o prezenţă în grupele Champions League. Jocul nu ia însă în calcul norocul roş-albaştrilor, care evoluează cu Anji în play-off şi ratează grupele EL. Chiricheş merge la Freiburg pentru 5,75 milioane de euro, în timp ce Kehinde Fatai este golgeterul Ligii 1, nu Rusescu. România ratează Mondialul, dar, spre deosebire de Piţi al nostru, varianta virtuală a selecţionerului a pierdut în Turcia, eşec prin care s-a ratat locul 2.

FOOTBALL MANAGER 2013
# Preţ - 130 lei
# Cerinţe:
- Sistem de operare: Windows XP/Vista
Procesor: XP - min. 1.6 Ghz, Vista/W7/W8 - 2,2Ghz
Ram: 1GB
HDD: min. 2 GB spaţiu liber
Placă video: 128 MB

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (39)
assf
assf  •  28 Noiembrie 2012, 10:58

ce mai jucam jocurile de genul asta ..acum din pacate nu mai am rabdare ..ma plictisesc repede

florindragos
florindragos  •  19 Noiembrie 2012, 01:47

In "varianta piturca" merge sa iei Craiova si sa o desfintezi ?

fzrapid
fzrapid  •  14 Noiembrie 2012, 00:10
Postat de criticul89 pe 13 Noiembrie 2012, 13:32

150 ron ?? :)))) mai astept pana in decembrie si-l iau gratis de pe torrent ! buna incercare de promovare :))))

Sa nu te miri de ce iti apar erori in joc.

Vezi toate comentariile (39)
Comentează