FOTBAL  »  Superliga  »  PETROLUL

Cu Albin i-a ieşit: ”Mi-am găsit fericirea la Ploieşti!” » Reuşeşte Contra să-i revitalizeze pe Mutu şi Zicu?

Articol de - Publicat duminica, 19 ianuarie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 19 ianuarie 2014 09:06

Cosmin Contra a cîştigat deja pariul Albin. Jucătorul uruguayan adus în septembrie la Petrolul şi-a cîştigat locul de titular în tabăra ”lupilor”.

Antrenorul ploieştenilor are parte de o nouă provocare după ce i-a adus la echipă pe Adrian Mutu şi Ianis Zicu.

Juan Angel Albin a cunoscut vîrful carierei la Getafe, unde a fost coleg cu actualul său antrenor, Cosmin Contra.

Apoi, mijlocaşul de 27 de ani a fost cumpărat de Espanyol Barcelona. Chiar dacă a marcat împotriva Realului, uruguayanul nu a confirmat la Espanyol, avînd parte şi de o accidentare care l-a ţinut departe de gazon.

Spaniolii l-au trimis în ţara natală, la Nacional, de unde a fost adus la Ploieşti.

Albin a debutat cu gol în tricoulul Petrolulul la meciul cu Dinamo de pe Naţional Arena, scor 1-1. A jucat 10 meciuri în acest tur al Ligii I, reuşind să înscrie de patru ori.

Uruguayanul a fost printre cei mai buni oameni ai ”lupilor” şi acest lucru este reflectat şi de notele primite în Gazeta Sporturilor. Mijlocaşul are a două medie a notelor (6,40), fiind depăşit doar de golgeterul ploieştenilor din acest tur de campionat, Younes Hamza (6,82).

Nici adversarii din campionat n-au rămas indiferenţi la evoluţiile uruguayanului. În ancheta ”Superlativele anului 2013”, demarată de Gazeta Sporturilor, în care au votat căpitanii, antrenorii şi preşedinţii echipelor din Liga 1, dar şi jurnalişti şi cititori, Albin a ocupat locul 5, deşi a evoluat doar trei luni în tricoul Petrolului!

Juan Albin s-a arătat foarte încîntat de aprecierile pe care le-a primit. ”În primul rînd vreau să le mulţumesc tuturor celor care m-au votat în ancheta voastră.

Nu e uşor ca după doar trei în Liga 1 să obţii recunoaşterea oamenilor şi mă bucur mult pentru acest lucru. Trec printr-un moment foarte bun al carierei mele pentru că am găsit la Ploieşti fericirea pe care o căutam” a mărturisit mijlocaşul ”lupilor” pentru GSP.RO.

Chiar dacă îşi imagina că nu se va acomoda uşor, uruguayanul e foarte fericit acum la Ploieşti. ”Din prima zi am găsit aici un grup foarte bun, un vestiar unit şi acest lucru m-a ajutat să mă acomodez rapid cu toate. Cînd am venit aici credeam că va dura pînă mă obişnuiesc, dar oamenii pe care i-am găsit au schimbat totul. Avem impresia că fericirea o poţi găsi doar în oraşe mari, ca Barcelona şi Madrid, unde am locuit, dar m-am înşelat. Fericirea o poţi găsi în orice loc”, a povestit Albin.

Mijlocaşul Petrolului a comentat şi lupta pentru titlul şi Cupă: ”Cred că noi suntem într-un moment foarte bun, dar nu trebuie să uităm că avem rivale puternice în campionat. Iar în Cupă, Astra e o oponentă dificilă. Cred că nici eu nu-şi doreau să pice cu noi în semifinale, dar dacă ne vom face jocul aşa cum trebuie vom ajunge în finală şi asta ne dorim toţi”.

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (4)
sakamoto
sakamoto  •  19 Ianuarie 2014, 23:07

Cosmin Contra este un om de caracter, a fost unul dintre cei mai buni fundasi dreapta din lume. Daca el pleaca de la Petrolul, se alege praful de echipa! In alta ordine de idei, Cosmin ar fi mult mai potrivit selectioner, decit Pitzurca. Dar cred ca el ar merge la Timisoara!

ultras.nationalist
ultras.nationalist  •  19 Ianuarie 2014, 21:11

Albin nu a fost un pariu,din moment ce avea atatea jocuri in La liga,cum sa nu se impuna la Petrolul? Ramane in continuare cel mai valoros jucator din lotul Petrolului si cel mai valoros strain din liga 1.

movul29
movul29  •  19 Ianuarie 2014, 12:07
Postat de dirk_kuitte pe 19 Ianuarie 2014, 09:39

Contra: demisia, nesimtitule! Sa vina antrenor Multescu, Ionut Badea, Hizo sau Grig!

Nea Vivi mai lasă-ne! Oftică-te în altă parte!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează