INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

5 paşi pentru salvarea lui Messi! » Bicepsul femural i-a pus pe jar! Barcelona şi Argentina au realizat un superplan de recuperare

Messi (în centru) e pus mereu sub o presiune enormă în joc, fiind permanent înconjurat de adversari  // Foto: Guliver/GettyImages
Messi (în centru) e pus mereu sub o presiune enormă în joc, fiind permanent înconjurat de adversari // Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat miercuri, 13 noiembrie 2013 00:00 / Actualizat marti, 12 noiembrie 2013 20:58

Comando 2014! Primăvara Champions League şi, mai ales, Mondialul din vara viitoare sînt esenţiale. Nimeni nu vrea să-l piardă pe El Lider Maximo.

Calvarul bicepsului femural rupt al lui Messi traversează Atlanticul. "Annus Horribilis", titrează Marca, în Spania. "Anul terorii!", exclamă Ole, la Buenos Aires. Şi ibericii, şi argentinienii îl vor pe Leo înapoi pe gazon. Sănătos! 2014 e esenţial pentru Liga Barcelonei şi pentru Mondialul sud-americanilor.

Medicii celor două tabere s-au reunit şi au stabilit un program în 5 paşi dezvăluit de Mundo Deportivo. Ideal, spun ei, ca "Puricele" să fie recuperat complet după accidentare. Pierde ce a mai rămas din 2013, dar e sută la sută refăcut anul viitor.

1. Infiltraţii cu plasmă îmbogăţită în Catalunya
15 zile de repaus petrecute la Barcelona. Pentru o cicatrizare rapidă şi totală se va aplica terapia miraculoasă blaugrana: se extrage sînge din zona afectată, se centrifughează şi separă, iar plasma îmbogăţită în trombocite va fi reinjectată pentru stimularea cicatrizării.

2. Fizioterapie la Buenos Aires
Continuă procesul de recuperare cu fizioterapie la centrul sportiv al "naţionalei" Argentinei. "Departe de Barca pentru a se evita apariţia unei stări de anxietate", susţine MD.

3. Doctorii Barcei supervizează tot
Specialiştii din Ţara Tangoului pun în aplicare tratamentul, dar medicul şi preparatorul fizic blaugrana, Pruna şi Paolorosso, vor superviza fiecare mişcare.

4. Pregătire fizică individuală
După ce leziunea se va închide, iar muşchiul îşi va recăpăta tonusul, Messi va fi supus unui program complex de pregătire fizică individuală pentru a-l feri de alte accidentări.

5. Revine cînd e 100% apt
"Nu va mai exista nici o presiune asupra datei de întoarcere pe gazon", a precizat Mundo Deportivo. Şi Martino, antrenorul Barcei, şi Sabella, selecţionerul Argentinei, îl vor refăcut sută la sută.

"Barcelona se aştepta la o nouă accidentare a lui Messi. Am lucrat special la antrenamente pentru cazul în care am juca fără Leo" ( Neymar, atacant Barcelona)

"Am sentimentul că Messi nu s-a recuperat complet, nici fizic, nici mental. N-a luat-o niciodată de la zero după aceste accidentări" (Jordi Ardevol, fost medic al Barcei)

5 accidentări a suferit Messi la bicepsul femural stîng sau drept în 2013; ultimele 3, toate în această stagiune, le-a avut la stîngul

122.333 de kilometri a călătorit Messi vara trecută în 64 de zile în vacanţă şi în perioada de pregătire a noului sezon cu Barcelona

10 meciuri ale Barcelonei va pierde Messi pînă pe 8 ianuarie: 5 de Primera, două de Champions League şi 3 de Cupa Spaniei

594797-leziune-messi.jpg

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (35)
ronnin
ronnin  •  14 Noiembrie 2013, 13:53

Daca o sa-si revina in 6 saptamani, intra in cursa pt al 5-lea balon de aur!!! iar "gelatul" intra in FIBRILATIE....si iar o sa boceasca pe teren. Apropo este mai urat decat Ribery cand plange. :))))

monere1980
monere1980  •  13 Noiembrie 2013, 22:51
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

toti stim ca e obsedat, nu doar tu. Dar asta nu inseamna ca trebuie sa-l ignoram. Cel putin ptr mine e clientul preferat de mistocareala ptr ca se aprinde mai repede ca vata imbibata in benzina. Si "arde" infinit mai mult :)

redgofcd
redgofcd  •  13 Noiembrie 2013, 21:53
Postat de drimmero pe 13 Noiembrie 2013, 15:33

voi chiar sunteti nebuni de legat, atata lupta cu o fata ))))))

Pai doar asa au si ei ocazia sa se harjoneasca putin cu o persoana de gen feminin. cristianpunctherrera n-a vazut in viata lui pasarica, gaurica si cum ii mai place lui sa alinte organul genital feminin. Anyhow, insanatosire grabnica lui Messi.

Vezi toate comentariile (35)
Comentează