INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

A patra încercare! » Încă un ganglion canceros?! Tito Vilanova va fi operat din nou

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Articol de - Publicat luni, 22 iulie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 21 iulie 2013 19:19

Mundo Deportivo a anunţat că fostul antrenor al Barcelonei nu mai trebuie să meargă în SUA pentru tratamentul postoperator, pe care-l va efectua în metropola catalană.

Calvarul lui Tito Vilanova, 44 de ani, nu se rezumă doar la "un tratament incompatibil cu exercitarea funcţiei de antrenor al Barcelonei". De fapt, e mult mai dur decît a lăsat de înţeles vineri, cînd şi-a prezentat demisia. Potrivit cotidianului El Mundo Deportivo, tehnicianul catalan se pregăteşte pentru o nouă intervenţie chirurgicală!

La ultimele teste, medicii i-ar fi descoperit lui Tito încă un ganglion la glanda parotidă, aproape de zona în care i s-a extirpat o tumoare malignă pe 22 noiembrie 2011. El va fi operat mîine, la spitalul Vall d'Hebron din Barcelona, şi nu va mai trebui să bată drumul pînă la New York pentru tratamentul ulterior (chemioterapie). Îl va efectua în cadrul aceleiaşi clinici.

El Mundo Deportivo susţine că este deja a patra încercare majoră prin care Vilanova va fi nevoit să treacă! În decembrie 2012 i se îndepărtase un prim ganglion, situat la doi centimetri de locul de unde-i fusese extrasă tumoarea. Apoi, el ar fi fost supus unei intervenţii şi în perioada petrecută în SUA, între 21 ianuarie şi 26 martie 2013, de care pînă acum nu s-a ştiut.

"Vă mulţumesc tuturor!"
Bombardat cu mesaje de susţinere, Vilanova le-a mulţumit tuturor printr-o scrisoare deschisă, publicată pe site-ul Barcelonei şi preluată integral în presă. El a dezvăluit că va continua să lucreze pentru club, dar de pe altă poziţie, i-a urat succes noului tehnician şi s-a arătat încrezător că noua încercare prin care se pregăteşte să treacă "se va sfîrşi cu bine".

"Trebuie să luptăm!"
Acelaşi Mundo Deportivo a scris că Vilanova i-a strîns vineri pe jucători în vestiar şi le-a spus că nu mai poate continua. "Trebuie să luptăm!" a fost mesajul lui. Şi nu s-a referit doar la suferinţa sa, ci şi la noul şoc psihic pe care Messi şi ceilalţi trebuie să-l depăşească. Barca a mai trecut nu demult printr-o situaţie asemănătoare cu Abidal, francezul fiind operat de două ori din cauza unui cancer la ficat.

Luis Enrique în pole?
Ziarele catalane susţin că Luis Enrique i-a luat faţa argentinianului Martino pentru succesiunea lui Tito. Deşi a semnat cu Celta, clubul nu i-a depus angajamentul la Ligă şi n-ar cădea sub incidenţa interdicţiei de a pregăti două echipe în sezonul care a debutat la 1 iulie. "În plus, Luis e de-ai casei. A jucat la Barca, a pregătit echipa B şi e preferatul preşedintelui", susţine El Mundo. Iar clauza de reziliere a acordului cu Celta nu-i o problemă: 3 milioane de euro.

Pep: "Îl iubesc pe Tito"
Guardiola a fost şocat să afle că Vilanova, fostul său secund la Barca între 2008 şi 2012, va fi nevoit să treacă printr-un nou calvar. "N-aş putea să descriu în germană ce simt, e dur. Mi-e prieten şi-l iubesc mult", a mărturisit antrenorul lui Bayern. Recent, Tito îi reproşase că în perioada tratamentului la New York, exact cînd avea mai mare nevoie de el, nu i-a fost alături.

"Tito, exemplul tău de autodepăşire e o referinţă pentru noi, toţi" (Mariano Rajoy, premierul Spaniei)

20 de luni sînt de cînd Vilanova se luptă cu un cancer la glanda parotidă

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
thumbzilla..
thumbzilla..  •  22 Iulie 2013, 02:11

Poate Pep nu a mers la el la spital tocmai din cauza ca nu vroia sa-l vada suferind.Sunt si oameni care nu suporta sa-i vada pe cei dragi cand sunt in astfel de momente :|Insanatosire grabnica!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează