INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

A prins rădăcini! Friedel poate stabili un record incredibil în Premier League

Brad Friedel (foto: Getty)
Brad Friedel (foto: Getty)

Articol de - Publicat marti, 17 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat marti, 17 ianuarie 2012 12:21

Portarul lui Tottenham Hotspur, Brad Friedel, este la un pas de stabilirea unei borne de neimaginat pentru un jucător în fotbalul modern

Acesta este aproape de a juca cel de-al 300-lea meci consecutiv în Premier League! Goalkeeperul american a lipsit ultima oară de pe teren în sezonul 2003-2004, pe cînd evolua la Blackburn Rovers. De atunci, a bifat, timp de şapte sezoane la rînd, toate partidele pe care echipele sale le-au disputat!

Friedel a ajuns la 296 de partide, iar dacă nu va rata vreun meci din cele cu Manchester City, Wigan, Liverpool sau Newcastle, va ajunge la extraordinara cifră. De cînd a promovat în Premier League cu Blackburn, în sezonul 2000-2001, yankeul nu a lipsit decît în 5 partide de campionat.

Brad a ajuns pentru prima oară în Europa în 1994, cînd Federaţia Americană de Fotbal (USSF) l-a împrumutat la Newcastle United. Nu a jucat la "coţofene", deoarece nu a primit un permis de muncă. A fost cedat la la Brondby, iar apoi vîndut în Turcia, la Galatasaray, alături de care a cucerit Cupa Turciei.

Doar al doilea portar marcator
După o revenire în State, la Columbus Crew, Friedel s-a întors pe Bătrînul Continent, de data aceasta definitiv. A jucat la Liverpool, însă prea puţin pentru a se putea impune. Cedat la Blackburn, în liga secundă, a reuşit promovarea după doar un sezon şi a devenit titular de drept. În 2004, a egalat la doi într-un meci cu Charlton, devenind al doilea portar care înscrie în Premier League dintr-o fază de joc.

În 2008, a ajuns la Aston Villa, unde a evoluat timp de 3 sezoane. În acest timp, a bătut recordul de apariţii consecutive, cu 167, iar Federaţia Engleză l-a tratat cu clemenţă, renunţînd să-l suspende după ce fusese eliminat pe finalul unei partide cu Liverpool. A devenit şi cel mai bătrîn jucător din istoria clubului de pe Villa Park.

Din acest sezon, joacă la Tottenham Hotspur. Deşi are 40 de ani, îşi continuă evoluţiile solide, iar locul lui Tottenham în clasament îl îndrepteţeşte pe antrenorul Harry Redknapp în luarea deciziilor de a-l titulariza.

296 de meciuri consecutive a jucat Friedel în Premier League

41 de ani va împlini Friedel în mai

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
vin.diesel
vin.diesel  •  17 Ianuarie 2012, 14:35

asta da fotbalist, isi justifica orice lira sterlina, nu ca pitipoancele din liga 1 care la prima minge in careul de 6 m, se si tavalesc pe jos

red77
red77  •  17 Ianuarie 2012, 13:00

cand vezi astfel de jucatori nu poti zice decat RESPECT ! nu o fi el cel mai talentat insa in mod sigur este printre cei mai devotati meseriei si f muncitor !

Vezi toate comentariile (2)
Comentează