INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANŢA

Abiback! » Abidal a supraveţuit luptei cu cancerul şi revine la naţională la 33 de ani

Abidal, mai rapid ca Marica pe
Abidal, mai rapid ca Marica pe "cîmpul de cartofi" Naţional Arena; a fost 0-0 în septembrie 2011 / Foto: Cristi Preda

Articol de - Publicat vineri, 09 august 2013 00:00 / Actualizat joi, 08 august 2013 21:40

Barcelona s-a îndoit de el după transplantul de ficat şi nu i-a prelungit contractul. Selecţionerul Deschamps crede însă în noul căpitan al lui Monaco.

Cînd a părăsit Barcelona, cu ochii în lacrimi, Abidal a mărturisit: "Nu sînt terminat. Iubesc fotbalul şi nu mă despart de el. Încă pot. Mi-ar plăcea să mă retrag după ce joc la Mondialul din Brazilia, în 2014".

La 33 de ani, apărătorul a fost mai tare decît cea mai crudă maladie, cancerul. A trecut peste două încercări terifiante:

17 martie 2011 - Operat pentru o tumoră la ficat
10 aprilie 2012 - Supus unui transplant de ficat

Cel care a cîştigat Champions League cu Barca şi în 2009, şi în 2011 este acum căpitanul lui AS Monaco şi revine printre "cocoşii galici" după 18 luni. Ultimul lui meci pentru Franţa a fost pe 29 februarie 2012, 2-1 cu Germania. Următorul va fi pe 14 august, contra Belgiei.

"Am discutat mult cu Eric, are o imensă dorinţă să joace pentru «naţională»", a explicat selecţionerul Deschamps. "Nu-i fac nici un cadou".

61 de selecţii are Eric Abidal la "naţionala" Franţei; a debutat în 2004, la 25 de ani, într-un amical cu Bosnia

"Eu nu-i fac cadouri lui Abidal. S-a luptat să rămînă în viaţă, are un caracter puternic şi joacă foarte bine" (Didier Deschamps, selecţioner Franţa)

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
salaaurel
salaaurel  •  11 August 2013, 13:33

E regretabil ca n-a fost păstrat la Barca dar asta este viața cruda si de multe ori nedreapta. Succes Gran Eric.

sorineldumitru
sorineldumitru  •  09 August 2013, 13:54

Da parca avea ciroza, nu cancer.

mugurb
mugurb  •  09 August 2013, 08:21
Postat de drimmero pe 09 August 2013, 07:31

urat s-a comportat Barzelona cu el. pe la fata numai miere iar pe la spate l-au injunghiat!

dar cumva trebuia sa-l tina pe statul de plata toata viata? barca a fost mai mult decat fairplay. daca ii faceau vant inca de cand s-a imbolnavit atunci puteai sa spui asta, dar atat timp cat l-au platit si l-au ajutat intreaga perioada chiar nu poti afirma asta. daca s-a imbolnavit nu e vina nimanui, pur si simplu nu i-au mai gasit locul in echipa, cat timp el a lipsit echipa s-a format cu alti jucatori pe postul lui, cand nu ai nevoie de serviciile cuiva nu poti sa-l ti de mila cu milioane de euro pe an.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează