INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

Adil Rami a luat atitudine în cazul care a revoltat Franța: ”Ei fac pipi pe noi și vor să credem că plouă”

Foto: Guliver/GettyImages
Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat sambata, 11 februarie 2017 00:00

Internaționalul Adil Rami, stoperul Sevillei, a protestat după ce avocații polițistului acuzat de viol au susținut că ”rănile provocate cu bastonul tânărului de 22 de ani au fost accidentale”.

"L’affaire Théo", cum este numit acest caz în Franța, continuă să facă valuri. Și fotbaliștii se implică, cerând "dreptate" în numele acestui tânăr de culoare, bătut și violat în timpul unei arestări brutale la periferia Parisului. Un polițist e cercetat pentru viol, alți trei pentru vătămare corporală gravă.

Și totuși, după ce Théo, operat de urgență la un spital din Aulnay-sous-Bois, a povestit televiziunii BFM TV cum a fost sodomizat cu bastonul, poliția vrea să-i scape pe vinovați cu o pedeapsă cât mai mică.

IGPN, Inspectoratul General al Poliției Naționale, vorbește de "caracterul neintenționat al gestului agentului", iar avocații lui pretind că "rănile provocate cu bastonul au fost accidentale".

Văzând cum se încearcă mușamalizarea cazului, internaționalul Adil Rami a reacționat pe Twitter: "Ei fac pipi pe noi și vor să credem că plouă". Fundașul Sevillei nu e singurul care-l susține pe Théo.

Moussa Sissoko, de la Tottenham, care a copilărit chiar la Aulnay-sous-Bois, Mahrez (Leicester) și Kondogbia îi sunt alături. Iar clubul ultimului, Inter Milano, l-a invitat la un meci după ce va ieși din spital.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează