INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CAN 2015

Africa joacă în Qatar? » CAN 2015 îşi caută urgent o noua gazdă după ce Marocul a refuzat organizarea turneului

Doha, o oază de zgîrie nori în deşert
Doha, o oază de zgîrie nori în deşert

Articol de - Publicat joi, 13 noiembrie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 12 noiembrie 2014 21:55

Arabii atît de contestaţi pentru CM 2022, incluzînd şi scandalul muncitorilor exploataţi, au fost contactaţi de CAF pentru a salva Cupa Africii.

Cînd Marocul a anunţat oficial că nu va mai organiza Cupa Africii 2015, la începutul săptămînii, forul continental (CAF) a rămas fără aer. A rămas prea puţin timp, mai sînt doar două luni (17 ianuarie - 8 februarie). Unde va ajunge turneul final?

"Nu puteam amîna competiţia. Ar fi fost mortal pentru fotbalul african, şi noi am fi plătit toate oalele sparte", a declarat Issa Hayatou, preşedintele CAF, încă furios pe federaţia marocană: "Au dat vina pe Ebola, dar tot ei organizează Mondialul Cluburilor cu 25 de zile înaintea Cupei Africii. Aşa că argumentul lor cade".

Disperaţi, Hayatou şi oamenii săi sondează terenul pentru o nouă gazdă. Mai multe ţări s-au propus: Nigeria, Egipt, Sudan, Gabon, chiar şi Brazilia. Dar CAF a contactat Qatarul. În această iarnă, ar fi testul ideal pentru Mondialul din 2022.

Chiar dacă protestele organizaţiilor pentru drepturile omului se intensifică: "Vor muri 5.000 de oameni în Qatar pînă în 2022. Muncitorii sînt trataţi ca nişte sclavi".

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează