INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Alt şchiop? » Real nu ştie cînd poate miza pe Nuri Sahin

Nuri Sahin are de ce să fie preocupat: debutul său la Real e în ceață Foto: Reuters
Nuri Sahin are de ce să fie preocupat: debutul său la Real e în ceață Foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat duminica, 07 august 2011 00:00 / Actualizat joi, 25 iulie 2013 00:24

Mijlocaşul adus de la Dortmund nu a jucat nici în testul cu Tianjin Teda tot din cauza problemelor la genunchi

Nuri Sahin provoacă îngrijorare maximă la Real. Deşi a fost prima achiziţie făcută pentru noul sezon, el încă n-a apucat să debuteze în tricoul madrilenilor. Şi nici nu se ştie cînd va reuşi.

În cele 35 de zile trecute de la startul pregătirilor, mijlocaşul turc s-a antrenat cînd separat, cînd cu echipa. Se spera că va putea fi folosit în turneul din China. Degeaba. Şi ieri, în testul cu Tianjin Teda (6-0), a ieşit din calcule. Aşa va fi, probabil, şi la turul Supercupei Spaniei cu FC Barcelona, de duminica următoare.

De vină sînt genunchii jucătorului de 22 de ani. Stagiunea precedentă a avut mari necazuri la cel drept, trebuind să se opereze. Acum îl deranjează stîngul, unde a suferit o entorsă la ligamente. A fost tratat foarte atent, a lucrat enorm în sală, dar cu efecte minime.
Recuperarea-i neaşteptat de lentă, ceea ce l-a determinat pe Jose Mourinho să bage medicii în şedinţă. Nu a primit lămuriri clare, cert e că portughezul a devenit precaut în privinţa lui Sahin, care "are nevoie să lucreze mult la nivel de articulaţii". Suficient să se dea alarma la Real, club renumit pentru achiziţionarea a numeroşi jucători cu probleme medicale detectate imediat după transfer.

10 milioane de euro i-a dat Real lui Dortmund pe Sahin

De la Ronaldo la Woodgate şi Kaka
În ultimii ani, Real a adus nu mai puţin de 9 jucători accidentaţi. Lista a deschis-o Prosinecki, care a putut juca doar trei partide în primul sezon din cauza diverselor rupturi musculare. Au urmat Flavio Conceicao, Savio, Woodgate (ajuns celebru tocmai pentru lungul şir de leziuni), Ronaldo (trădat de tendonul rotulei), Huntelaar (adus cu glezna ruptă), Kaka (victima unei pubalgii cronice). Luat tot în această vară, precum Sahin, lui Hamit Altintop i s-a descoperit o problemă la spate. A fost operat şi va sta două luni.

Duel cu Bilaşco
Tianjin Teda a contat contra Realului şi pe Marius Bilaşco (foto stînga, în dispută cu Khedira). Antrenorul Arie Haan l-a introdus în minutul 31 pe ex-stelist. Acesta l-a înlocuit pe nervosul Olguin, fără a avea vreo realizare deosebită în faţa "galacticilor", învingători cu 6-0 (Kaka 8 penalty, Di Maria 14, Higuain 68, Cr. Ronaldo 74, Benzema 80, 82).

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (3)
mariuscarsing
mariuscarsing  •  07 August 2011, 11:44
Postat de luciano86 pe 07 August 2011, 01:47

trebuiau sa se intereseze din timp... eu nu-l vad mult timp la Real...

cand l-au cumparat el era deja accidentat la dortmund statea in tribune la meciuri se stia asta

octavian
octavian  •  07 August 2011, 02:49

sa nu stea mai mult prin tribune cum a stat Kaka.

luciano86
luciano86  •  07 August 2011, 01:47

trebuiau sa se intereseze din timp... eu nu-l vad mult timp la Real...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează