INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SHAHLA JAHED A FOST SPÎNZURATĂ

Amanta unui fotbalist din Iran a fost executată în această dimineaţă

Articol de GSP - Publicat miercuri, 01 decembrie 2010 00:00

Shahla Jahed, amanta cunoscutului fotbalist iranian, Mohammad Khani, a fost executată în această dimineaţă într-o închisoare din Teheran, fiind acuzată pentru uciderea soţiei fostului jucător, în 2002.  Aceasta a fost cea de-a 146-a execuţie care a avut loc în acest an în Iran.



Shahla Jahed, amanta cunoscutului fotbalist iranian, Mohammad Khani, a fost executată în această dimineaţă într-o închisoare din Teheran, fiind acuzată pentru uciderea soţiei fostului jucător, în 2002.  Aceasta a fost cea de-a 146-a execuţie care a avut loc în acest an în Iran.

Procesul a fost în atenţia opiniei publice din Iran timp de nouă ani, perioadă în care mai multe organizaţii care militează pentru drepturile omului au încercat să o salveze pe femeie, însă nu au putut, legile din Iran fiind foarte stricte.

Shahla Jahed, amanta lui Mohammad Khani, a fost găsită vinovată pentru moartea primei soţii a sportivului, Laleh Saharkhizan. Cei doi trăiau în "mariaj temporar", lucru care le este permis oamenilor care trăiesc în islamismul siit.

Deşi a fost suspect pentru complicitate, Khani nu a stat decît cîteva luni la închisoare, pînă cînd Jahed şi-a recunoscut crima.

"Sînt motive serioase să credem că Shahla Jahed nu a avut parte de un proces corect şi se poate ca ea să fi fost obligată să recunoască în lunile de detenţie, în izolare. Şi-a retras declaraţia la proces, dar instanţa a ales să considere acest lucru drept probă împotriva sa", a declarat Malcolm Smart, directorul grupului Amnesty ce apără drepturile omului în Estul Mijlociu şi nordul Africii.

Marti, Amnesty International a facut un apel de ultim moment pentru ca sentinta sa fie oprita, insa nu a avut castig de cauza si Jahed a fost spanzurata in fata amantului sau, scaunul de sub picioarele femeii fiind tras chiar de fiul victimei.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
corbycr
corbycr  •  01 Decembrie 2010, 18:51

Eu nu stiu ce atata fasss despre... pai cate state in SUA au aceiasi pedeapsa Texas fiind recunoscut pentru asa ceva??? Aici suntem noi umanitatea.... niste animale care cica gandesc logic :)

alex91ro
alex91ro  •  01 Decembrie 2010, 16:05

depinde george din ce unghi privesti, poate si altii mai dezvoltati zic la fel de noi. Si daca stau sa ma gandesc ce pedepse de kkt se dau la noi in tara, pentru viol din pct meu de vedere nenorocirea unei femei, iei 10 ani, + buna purtare iesi mai repede si nu e normal. parca nici asa de radicale legi ca la ei da nici asa slabe ca la noi, eu apreciez sistemul de americanilor, dar ei dau multe rateuri si stau unii ani de zile degeaba insa sunt chestii ce nu pot fi evitate

steregr
steregr  •  01 Decembrie 2010, 16:04

moartea ar treui pedepsita cu moarte...nu ma refer la cazul femeii....dar daca cineva omoara voit pe altcineva...credeti ca 20 de ani este de ajuns pentru a sterge fapta comisa???

Vezi toate comentariile (6)
Comentează