INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Anatomia unui naufragiu » Inter se scufundă în Serie A precum Costa Concordia

Nelăsat să plece la Man. United, Sneijder a ajuns o frînă la Inter într-un mecanism și așa gripat
Nelăsat să plece la Man. United, Sneijder a ajuns o frînă la Inter într-un mecanism și așa gripat

Articol de - Publicat duminica, 19 februarie 2012 00:00 / Actualizat sambata, 18 februarie 2012 21:23

Campioana Europei 2010 a ajuns un vas în derivă, pe care antrenorul Ranieri nu-l mai poate salva, dar nici nu-l abandonează. Cauzele crizei trebuie căutate mai sus.

Interminabila croazieră într-un ocean de probleme ciocneşte aisberguri în serie. Titanicul lăsat de Mourinho navighează în derivă, ajungînd o Costa Concordia. Fără busolă şi cu un căpitan, Ranieri, rătăcind fără speranţă pe ruta groazei Lecce-Palermo-Roma-Novara-Bologna, Inter tot caută zadarnic soluţia salvatoare. Naufragiul pachebotului "nerazzurro" era însă previzibil.

Proiect falimentar
Nimic n-a mai funcţionat ca înainte după despărţirea de Mourinho. N-a existat un proiect solid, care să depăşească recunoştinţa faţă de trupa multidecorată, însă suprasaturată de succese.

S-a improvizat prea mult, s-au comis greşeli pe care clubul le plăteşte şi acum. Alegeri ciudate de mercato (vînzarea lui Eto’o, păstrarea lui Maicon şi Milito), antrenori absurzi (Gasperini) ori cu firmă, dar nepotriviţi pentru Serie A (Benitez), frica de a schimba anumiţi jucători (prea mulţi bătrîni în echipă), mergîndu-se obsesiv pînă în pînzele albe cu "senatorii" Zanetti, Cambiasso, Lucio şi Maicon.

Haos, risipă, amatorism
S-au luat decizii pripite (renunţarea la Thiago Motta) şi lipsite de sens. Aşa au fost cumpăraţi 20 de jucători cu 80 de milioane de euro, unii departe de a fi decisivi: Zarate, Forlan sau chiar Alvarez. Au apărut episoade neaşteptate (plecarea lui Leonardo şi fiţele lui Sneijder). N-a fost deloc linişte după "era Jose". S-a simţit lipsa unui lider de tipul portughezului, a interfeţei între conducere şi echipă (Facchetti, Oriali) şi s-a peticit mereu, rulînd ameţitor jucători şi tehnicieni. Cu salarii multe şi mari, ameninţînd fair-play-ul financiar dorit de Platini. Azi vine însă decontul!

Figo- Baresi, pînă în vară?
Nici după 0-3 cu Bologna, în care Chivu a fost rezervă, Ranieri nu pleacă. Antrenorul interist a primit însă ultimatum şi va fi demis de Moratti dacă pierde şi miercuri, cu Marseille, în "optimile" Ligii. Cum nu vrea să plătească şi al treilea antrenor în acest sezon, după Gasperini şi Ranieri, patronul va merge pînă în vară pe o soluţie de avarie. Îi va promova pe eternul secund Beppe Baresi şi pe Figo, fostul mijlocaş portughez şi actualul director interist de relaţii internaţionale.

Rugaţi de un copil să bată!
Eşecul de vineri a fost "garnisit" de huiduielile şi fluierăturile tifosilor, pe care Moratti le-a evitat, fugind de la stadion în minutul 70! Un copil a impresionat însă cu bannerul afişat: "Puteţi cîştiga? Altfel, o să fiu bătaia de joc a colegilor la şcoală! Mulţumesc, Filippo". Dacă favoriţii l-au dezamăgit, puştiul a ajuns un simbol. Pe reţelele de socializare s-a demarat acţiunea "Să-l salvăm pe fanul Filippo", iar ziarele şi televiziunile fac presiuni la părinţi pentru un interviu cu el.

10 eşecuri are Inter în 24 de etape. Doar în sezonul 1946-1947 a suferit mai rău: 4 înfrîngeri acasă şi 6 în deplasare

1 punct a luat formaţia lui Chivu în ultimele 5 runde, în care a încasat 13 goluri. Serie negativă repetată după opt ani

3 meciuri consecutive fără gol marcat are Inter, o criză cu care nu s-a mai confruntat din 1999

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
phoneme
phoneme  •  19 Februarie 2012, 12:03

Ce-mi place cum au sarit acum sacalii sa comenteze. Si ce daca au fost Juve si Milan depunctate, Serie A e formata numai din astea 3 echipe ? Penibililor, mai deschideti ochii..

malakian
malakian  •  19 Februarie 2012, 10:23
Postat de drughi009 pe 19 Februarie 2012, 08:50

practic acum au revenit la normal, la conditia de mediocritate carecterizata zeci de ani la rand , da lasa ca mai inventeaza mumia inca un farsopolli , peste cel putin 30 ani vad astia 1 titlu ......,are noroc cu alea 6 victorii acum erau ca si picati in B unde merita sa fie ........da in curand acolo vor ajunge dupa ce vor iesi la vedere probele cu blaturi si arbitrii din ultimii ani .....va fi distrusa filiera FIGN-TIM-GAZZETTA-PIRELLI -MORATOPOLI

Foarte corect ce spui, pana la Calciopoli, Inter nu mai castigase titlul din sezonul 88-89. Au titlul primit la masa verde si apoi un sezon fara Juve si cu Milan depunctata si asa s-a creat marea echipa. Din cele 5 sau 6 titluri consecutive, doar vreo au fost castigate pe merit, datorita lui Mourinho, restul sunt datorate conjuncturii.

lupopa
lupopa  •  19 Februarie 2012, 09:59

si curios daca si acuma zice snjider ca inter ii o echipa mai buna ca Manchester Ș)))) frtae tu nu valorezi nici 20 mil ce sa mai zic de 50 cat cerea inter pe tine Ș))) sunteti varza sper sa picati in B ,

Vezi toate comentariile (4)
Comentează