INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  TURCIA

ANKARAGUCU - GAZIANTEP 1-2 // Marius Șumudică și-a setat obiectivul după ultima victorie: „Cred că vom reuși s-o facem”

Articol de - Publicat marti, 05 noiembrie 2019 10:30

Marius Şumudică a dat vina pe oboseală pentru succesul chinuit din ultimul minut al lui Gaziantep, 2-1 în deplasare cu Ankaragucu: „Nu suntem pregătiţi să jucăm din trei în trei zile. Dacă luăm vreun punct etapa viitoare cu Galatasaray este un bonus”.

După patru etape în căutarea succesului, Marius Şumudică a pus mâna pe trei puncte în capitala Turciei. O victorie repurtată de Gaziantep cu mari emoţii, în minutul 90+3, în urma fazei fixe finalizate de Djilobodji. 

2-1 cu Ankaragücü şi salt de trei locuri, până pe 9. „Obiectivul meu este să fac 21 de puncte şi să închei turul în prima jumătate a clasamentului. Avem 15 şi mai sunt 7 jocuri, cred că vom reuşi”, a spus antrenorul român. 

I-a obosit o echipă de liga a patra! 

Şumi a explicat evoluţia mai slabă a echipei sale prin absenţele din lot şi oboseala acumulată: 

„Nu am fost în regulă din punct de vedere fizic şi asta s-a simţit în repriza secundă. Am fi arătat altfel dacă aveam cei 5 jucători. Nu suntem pregătiţi de meciuri la interval de trei zile, alte echipe au folosit rezervele în Cupă, noi nu am putut. 

Dacă vom pierde cu Galatasaray, e normal, ne învinge campioana, însă dacă vom câştiga ori vom scoate egal va fi bonus pentru noi. Galata are un lot numeros”.

Gaziantep s-a impus joi, 3-0, cu Turgutluspor (din liga a patra), şi a schimbat în campionat şase titulari. Meciul cu Galatasaray e sâmbătă, la Gaziantep.

4 puncteîn spatele liderului Alanya are echipa lui Şumudică. A bifat 4 victorii, 3 remize şi 3 eşecuri. Are cea mai slabă defensivă din Süper Lig, 19 goluri primite, egala lui Antalya şi Kayseri

„Cred că nu am țipat niciodată în cariera mea de antrenor la un joc cum am țipat ieri. Era și greu să te auzi pentru că Ankaragucu are cei mai fanatici suporteri și un stadion micuț. A trebuit să stau cu gura pe jucători în anumite momente, a fost o presiune teribilă. Aici oricine poate să bată pe oricine. Nu s-a rupt clasamentul absolut deloc, pentru că fiecare echipă are câte 14 străini în componența lotului. Obiectivul meu este să nu retrogradez anul ăsta. În același timp, le-am spus jucătorilor că dacă câștigăm meciul ăsta va trebui să începem să ne uităm în sus, să nu ne mai uităm în jos. Dacă ajungem să facem 22-23 de puncte, în 80% ne-am atins obiectivul, avem mari șanse să ne salvăm de la retrogradare” - Marius Șumudică, la TV Digi Sport.  

Antrenorul român este mulțumit de jucătorii pe care și i-a adus la Gaziantep, Alin Toșca (27 de ani) și Junior Morais (33 de ani), dar și de faptul că echipele naționale au început să își îndrepte atenția către elevii săi. 

Toșca joacă bine, joacă fundaș central la mine. Își face treaba, nu are niciun fel de problemă. Întâlnește și adversari foarte puternici, care îl ajută să crească în valoare. Etapa viitoare cred că se va întâlni cu Florin Andone, Radamel Falcao fiind accidentat. Sunt foarte mulțumit de el și de Junior. Eu îmi aduc 2-3 jucători în care am încredere și lumea e foarte mulțumită de ei. Avem și jucători convocați la echipele naționale, ceea ce înseamnă că lucrăm bine”, a mai spus Șumudică.  

Vezi și: 

VIDEO Victorie in-extremis pentru Marius Șumudică în Turcia » Meciul s-a decis în prelungiri 

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează