INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

„Cine ține postul în ziua meciului nu joacă!” » Regula unui cunoscut antrenor din Ligue 1 naște polemici în Franța

Antoine Kombouare (Nantes) cu Jaouen Hadjam. Foto: Imago Images
Antoine Kombouare (Nantes) cu Jaouen Hadjam. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat marti, 04 aprilie 2023 16:14 / Actualizat marti, 04 aprilie 2023 16:14

Antoine Kombouare (59 de ani), antrenorul lui Nantes, l-a scos duminică din lot pentru duelul cu Reims pe Jaouen Hadjam (20), pentru că algerianul ținea să respecte Ramadanul și în ziua partidei.

Nantes a pierdut acasă (0-3) cu Reims în ultima etapă din Ligue 1, însă știrea meciului este că un jucător al „canarilor” a fost scos din lot pentru convingerile sale religioase. Jaouen Hadjam a aflat de la antrenorul Antoine Kombouare că nu va fi nici rezervă, pentru că n-a acceptat să-și întrerupă postul de Ramadan în ziua partidei.

Gigi i-a găsit deja porecla lui Charalambous: „Eu așa îi spun, am combinat numele a doi membri ai familiei” + Lista lungă a numelor stâlcite de Becali: de la „Tacarigea Kone” la „De Alibec”
FCSB
Gigi i-a găsit deja porecla lui Charalambous: „Eu așa îi spun, am combinat numele a doi membri ai familiei” + Lista lungă a numelor stâlcite de Becali: de la „Tacarigea Kone” la „De Alibec”

Antoine Kombouare: „Nu e o pedeapsă”

Fundașul algerian de 20 ani, musulman practicant, a refuzat să servească duminică prânzul și n-a fost trecut pe foaia de joc. 

„Jaouen? Nicio controversă! Susțin pe cei ce respectă postul, dar în ziua meciului nu mai trebuie s-o facă. Cu alte cuvinte, e foarte simplu, dacă nu mănânci, nu joci. Nu este o pedeapsă, regulile le stabilesc eu aici! Este alegerea lui și o respect”, a explicat fostul tehnician al lui PSG.

Jaouen Hadjam va rata alte două meciuri

Jucătorul împrumutat în ianuarie de la FC Paris a încercat să aleagă o cale de mijloc, anunțându-l pe Kombouare, conform presei locale, că numai la partidele din deplasare va bea lichide și va mânca înaintea apusului, următoarea fiind pe 16 aprilie, la Auxerre. 

Celelalte două programate până la încheierea Ramadanului, pe 21 aprilie, - cu Lyon, în Cupă, și cu Monaco în campionat -, se vor disputa pe Stade de la Beaujoire fără Hadjam.

Liga franceză e împotrivă

În ultimele zile s-a aprins o polemică în fotbalul francez legată de posibilitatea ca partidele să se întrerupă la apusul soarelui pentru a permite jucătorilor musulmani să-și potolească setea și foamea înainte de a se întoarce în teren. 

„Astfel de întreruperi n-ar respecta statutele federale, iar încălcarea regulamentelor expune la proceduri disciplinare și/ori penale”, este recomandarea făcută arbitrilor de Liga franceză. În Premier League și-n Serie A există o derogare specială în acest sens. Marocanului Amrabat (Fiorentina), de exemplu, i s-a dat voie să meargă la marginea terenului în timpul partidei cu Inter, pentru a mânca o banană și a bea apă.

Mă uimește să mă gândesc că postul de Ramadan este comportamental. Vorbim despre latura identității unei persoane, cum ar putea cineva să lase deoparte ceva ce îi reprezintă identitatea? 

- Demba Ba, fost atacant senegalez

Citește și:

Record de demiteri în acest sezon din Premier League

Borussia Dortmund a rezolvat primul transfer al verii după eșecul cu Bayern

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează