INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA - MALLORCA, 20:00, DIGISPORT PLUS

Aouate, victima preferată a lui Messi! Îl învinge şi în această seară?

Articol de - Publicat duminica, 03 octombrie 2010 00:00

Goalkeeperul formaţiei Mallorca, Dudu Aouate (32 de ani), deţine un record pentru care nimeni nu îl invidiază: a primit gol de la Lionel Messi la fiecare dintre cele trei echipe la care a evoluat în campionatul spaniol: Racing Santander, Deportivo la Coruna şi Mallorca.

Dudu Aouate poate spune că nu prea a avut noroc în confruntările cu cel mai bun fotbalist al Planetei. Şi nu pentru că ar fi primit cele mai multe goluri de la argentinian, record deţinut de portarul Sevillei, Andres Palop (8), ci pentru că a fost învins la toate echipele la care a activat.

Mundo Deportivo a făcut un remember al înfruntărilor dintre Aouate şi Messi. Totul s-a petrecut de fiecare dată în acelaşi loc: pe Camp Nou. Prima dată a fost învins în etapa a 13-a din sezonul 2005-2006 al Primera Division. Barça, antrenată atunci de Frank Rijkaard, nu a avut milă de Racing, marcîndu-i 4 goluri, dar ar fi putut fi mai mare numărul. Messi a înscris golul doi, o adevărată operă de artă.

Fotbalistul Barcelonei l-a învins din nou pe Aouate, cînd evolua pentru Depor, în returul sezonului 2006-2007. Messi a profitat de o acţiune de geniu a lui Ronaldinho şi l-a făcut pe goalkeeper să-şi pună mîinile în cap. Barça s-a impus cu 2-1.

În etapa a 10-a a sezonului trecut, Messi şi Aouate au fost din nou faţă în faţă, portarul fiind între buturile celor de la Mallorca de această dată. N-a scăpat nici atunci, Messi l-a învins din penalty, iar Barcelona s-a impus cu 4-2.

Aouate se poate însă consola cu faptul că şi alţii au avut coşmaruri după meciurile contra Barcelonei lui Messi. Cesar, de exemplu a primit 6 goluri (două cînd era jucătorul celor de la Zaragoza şi 4 cînd evolua pentru Valencia). Aproape acelaşi lucru s-a întîmplat cu Roberto, care a încasat două goluri între buturile lui Atletico Madrid şi 3 cînd îmbrăca tricoul lui Real Zaragoza.
Şi mai nefericit este Iker Casillas, a doua victimă preferată a lui Messi ca număr de goluri, după Palop. A primit nu mai puţin de 7 goluri în 8 partide.

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează