INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Arsenal, în picaj » Nici specialiștii nu mai cred în titlu: „Tremură în infern. Are nevoie de un miracol, dar City simte sângele”

Arsenal suferă după al treilea egal la rând // Foto: Imago
Arsenal suferă după al treilea egal la rând // Foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 24 aprilie 2023 17:45 / Actualizat luni, 24 aprilie 2023 18:35

Arsenal nu a învins în ultimele trei etape, a pierdut șase puncte și Manchester City va fi lider în cazul în care câștigă cele două restanțe și nu pierde confruntarea directă, care are loc miercuri chiar la Manchester.

La începutul lunii, Arsenal era într-o poziție perfectă, după 4-1 cu Leeds acasă. Titlul, primul titlu în Premier după 19 ani, era tot mai aproape.

Arsenal, 7 goluri primite și 3 egaluri în ultimele meciuri

Acum, după încă trei etape, „tunarii" se clatină. Nu au mai învins pe nimeni de trei meciuri:

  • 2-2 cu Liverpool pe Anfield, după ce au condus cu 2-0.
  • 2-2 cu West Ham în deplasare, la fel, după ce au irosit un avantaj de două goluri.
  • 3-3 cu Southampton pe Emirates, partidă în care au fost conduși până în final, 0-2 și 1-3.

În două săptămâni, au rămas cu numai cinci puncte în fața lui Manchester City, care are două restanțe, iar confruntarea directă e miercuri, pe Etihad. La Manchester.

Arsenal, apărare lovită: Saliba, afară tot restul sezonului?

O explicație a căderii roș-albilor este pierderea celei mai importante piese a apărării. Pe 16 martie, William Saliba s-a accidentat la spate și nu a mai jucat. Fără el, au primit nouă goluri în cinci partide, șapte în ultimele trei. Și, veste mai rea, fundașul central francez nu va mai putea reveni în actuala stagiune.

Într-o situație dificilă a londonezilor, aproape la fel de grea precum cea din februarie (trei runde consecutive fără succes, un egal și două eșecuri, ultimul chiar cu Manchester City), nici specialiștii englezi nu mai cred că Mikel Arteta și Arsenal pot fi campioni.

Jamie Carragher mai crede în șansele „tunarilor”: „Arsenal are nevoie de ceva miraculos, dar cursa pentru titlu este în propriile mâini”
ANGLIA
Jamie Carragher mai crede în șansele „tunarilor”: „Arsenal are nevoie de ceva miraculos, dar cursa pentru titlu este în propriile mâini”

Gary Neville: „Jucătorilor lui Arsenal le-au obosit picioarele”

„Jucătorii lui Arsenal sunt mai crispați. Le-au obosit picioarele, primesc goluri, greșesc prea ușor și City simte sângele. Nu s-a terminat, vor juca meciul vieții pe Etihad, însă în acest moment tremură în iad”, a afirmat Gary Neville la Sky Sports.

La rândul său, Jamie Carragher susține că „e nevoie de un miracol pentru titlu până la sfârșitul sezonului”. În timp ce Lee Dixon, ex-căpitan al lui Arsenal, crede că „City e favorită la titlu acum”.

„Sunt nerăbdător să înceapă acest meci cu Manchester City. Mergem pe Etihad să câștigăm, dar nu e o finală. După City mai sunt cinci partide de jucat 

- Mikel Arteta, manager Arsenal

„Dacă vrem să fim campioni, va trebui să învingem la Manchester. Continuăm să credem. E momentul să fim uniți. Fiecare punct poate decide titlul 

- Gabriel Jesus, atacant Arsenal

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Momente incredibile în prima ligă olandeză » Un antrenor a placat un jucător advers scăpat pe contraatac!

Alarmă la Madrid » Karim Benzema s-a accidentat cu două săptămâni înaintea semifinalei Ligii cu Manchester City!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
realsteaua
realsteaua  •  24 Aprilie 2023, 21:17

Man. City a mai avut două campionate în care a câștigat chiar în ultima etapă titlul. Are experiență în așa ceva. :)

Vezi toate comentariile (1)
Comentează