INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PREMIER LEAGUE

EXCLUSIV Zmei în Premier League, dar cu emoții mari în Champions League! Care e motivul pentru discrepanța de la Arsenal?

Arsenal este lider în Premier League și calificată în sferturile Champions League // foto: Guliver/gettyimages
Arsenal este lider în Premier League și calificată în sferturile Champions League // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat luni, 18 martie 2024 01:37 / Actualizat luni, 18 martie 2024 01:48

Arsenal a câștigat toate meciurile pe care le-a disputat în Premier League în 2024, dar a trecut cu greu de FC Porto în optimile Champions League. La emisiunea Premier GSP, fostul fundaș Gabriel Cânu a prezentat un posibil motiv pentru această discrepanță.

Cu 8 victorii în acest an în Premier League, golaveraj 33:4, Arsenal a urcat pe prima poziție în campionatul Angliei, având acum 64 de puncte, la fel de multe ca Liverpool și unul în plus față de Manchester City, cel mai bun atac, dar și cea mai bună apărare din competiție.

Seria de victorii convingătoare din campionat, 3-1 cu Liverpool, 6-0 cu West Ham, 5-0 cu Burnley, îi transforma pe „tunari” în mari favoriți în optimile Champions League, acolo unde au înfruntat-o pe FC Porto. În realitate, Arsenal s-a chinuit serios pentru a prinde biletele pentru faza sferturilor, având nevoie de lovituri de departajare pentru a trece de lusitani.

„Nu are pic de clasă!” » Klopp, atacat dur, după ce l-a jignit pe reporter și a plecat de la interviu: „E clar că nu ești în formă”
MAN. UNITED - LIVERPOOL 4-3
„Nu are pic de clasă!” » Klopp, atacat dur, după ce l-a jignit pe reporter și a plecat de la interviu: „E clar că nu ești în formă”

De unde această discrepanță între evoluțiile din campionat și cele din Champions League? Gabriel Cânu, fost fundaș cu peste 200 de meciuri în Liga 1 din România, s-a pronunțat la Premier GSP.

VIDEO. Situația lui Arsenal, dezbătută la Premier GSP: zmei în Anglia, dar cu emoții mari în Champions League

„Este vorba despre competiție. Există surprize [în Champions League], precum în Cupa României, în Cupa Angliei. O competiție nu seamănă cu alta. În Premier League ai 38 de meciuri în care poți să-ți atingi obiectivul propus, dar acolo sunt două meciuri care te pot prinde într-o situație delicată.

Contează nivelul competiției, Arsenal nu este obișnuită cu Champions League la un anumit nivel, acum reîncepe să simtă gustul competiției. De asta a obținut un pic mai greu calificarea. În campionat au medie de 4 goluri pe meci, te gândești că ar fi trebuit să defileze cu Porto, dar uite că nu a fost așa”, a afirmat Cânu la noua emisiune GSP.ro.

Cu mari emoții, Arsenal a trecut de FC Porto și a revenit astfel în sferturile Champions League după o pauză de 14 ani. În următoarea rundă, „tunarii” vor da peste o cunoștință mai veche, coșmarul Bayern Munchen, formație care i-a umilit în optimi în sezonul 2016/2017, scor 10-2 la general.

Tot despre fotbalul englez:

Au RĂBUFNIT după United - Liverpool: „Ce regulă absolut penibilă! Rușinos!”
MAN. UNITED - LIVERPOOL 4-3
Au RĂBUFNIT după United - Liverpool: „Ce regulă absolut penibilă! Rușinos!”
Marele Robbie Fowler, dialog deschis la Muzeul Fotbalului din București » Umor britanic: „Poate e cea mai tare poreclă din fotbal!”
EVENIMENT
Marele Robbie Fowler, dialog deschis la Muzeul Fotbalului din București » Umor britanic: „Poate e cea mai tare poreclă din fotbal!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
zorrozabal
zorrozabal  •  18 Martie 2024, 13:15

Sa-i zica nene cineva lu Daniel Grigore asta ca Arsenal-are...20 de victorii(din 28 de meciuri)in Premier league!Ce„ a prins” el-dupa ureche-de la...televizor-e ca are 8 victorii consecutive,in ultimele meciuri!

MaxiP
MaxiP  •  18 Martie 2024, 10:26

O analiza care am crezut ca e despre Newcastle, desi ei nu sunt zmei nici in Premier League. Din ce stiam Arsenal s-a calificat in sferturile Champions League, unde e discrepanta? Hai sa prezentam 2 rezultate din Champions League ale lui Arsenal din acest sezon, ca tot se vorbeste de seria din Premier League: 4-0 cu PSV, 6-0 cu Lens. Sigur, acum vreo 2 etape are un 2-1 chinuit cu Brentford si in Premier League. Acum, sa explicam diferentele dintre fazele eliminatorii din Champions League si un campionat de 38 de etape? Pai si la Real Madrid am vazut discrepanta, daca ne luam dupa exemple izolate, ca si campioni in Spania, au avut emotii serioase cu Leipzig. Discrepanta consta din etapa competitiei si adversar, care contrar opiniei publice nu era unul deloc slab. O echipa cu experienta de competitie, cu jucatori buni, bine organizata, care si anul trecut a cedat greu la ulterioara finalista. Iar Arsenal continua in sferturi si se bate la titlu in Premier League, nu prea vad nicio discrepanta. Daca cautam discrepante, o luam pe Inter, domina Serie A si nu prinde sferturile in CL. Dar si acolo, a dat de un adversar greu, pe cand titlul in Italia il iei facand zeci de puncte cu Sassuolo, Frosinone, Lecce si Empoli.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează